Σάββατο 2 Ιανουαρίου 2010

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ Ενισχύουμε το κίνημα αλληλεγγύης στη σοσιαλιστική Κούβα Μήνυμα της ΚΕ του ΚΚΕ προς την ΚΕ του ΚΚ Κούβας για τα 51 χρόνια από τη νίκη της επανάστασης


Στο μήνυμά της η ΚΕ του ΚΚΕ για τα 51 χρόνια της Κουβανικής Επανάστασης σημειώνει:
«Αγαπητοί σύντροφοι,
Με την ευκαιρία των 51 χρόνων από το θρίαμβο της Κουβανικής Επανάστασης, σας απευθύνουμε θερμό συντροφικό χαιρετισμό. Οι ηρωικοί αγώνες της εργατικής τάξης, της αγροτιάς και των εργατών γης, της νεολαίας, των γυναικών της Κούβας ενάντια στην αμερικανοκίνητη δικτατορία του Μπατίστα, και στη συνέχεια για την εδραίωση της επανάστασης, την απόκρουση της ένοπλης ιμπεριαλιστικής επέμβασης και την οικοδόμηση της νέας κοινωνίας, συγκίνησαν και συγκινούν εκατομμύρια εργαζόμενους και νέους σε όλο τον κόσμο.
Ιδιαίτερα σήμερα, στις συνθήκες της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης, η υπεράσπιση και η πάλη για το σοσιαλισμό αποκτά εξαιρετικά μεγάλη σημασία για τους λαούς, γιατί είναι όσο ποτέ άλλοτε αναγκαίος και επίκαιρος. Οι Σειρήνες του κεφαλαίου διαψεύστηκαν. Το τέλος της Ιστορίας δεν ήρθε. Η κρίση αποτελεί ένα ακόμα στοιχείο που φανερώνει ότι ο καπιταλισμός είναι οριστικά ξεπερασμένος, αγιάτρευτος και επικίνδυνος. Σήμερα είναι επιτακτική ανάγκη η ανασύνταξη του διεθνούς κομμουνιστικού κινήματος. Η προσήλωση στις αρχές, η υπεράσπιση του μαρξισμού - λενινισμού, των παραδόσεων του κομμουνιστικού και εργατικού κινήματος, της ιστορικής συνεισφοράς του σοσιαλισμού στον 20ό αιώνα, αποτελούν πολύτιμα εφόδια για την αντιμετώπιση των συγχύσεων και της ηττοπάθειας, για την κινητοποίηση ευρύτερων εργατικών και λαϊκών μαζών στην πάλη ενάντια στον ιμπεριαλισμό.
Το παράδειγμα της Κούβας έχει σήμερα ξεχωριστή σημασία. Το Κόμμα μας θα συνεχίσει με όλες του τις δυνάμεις τις προσπάθειες για να ενισχυθεί το κίνημα συμπαράστασης και αλληλεγγύης προς την Κούβα, τόσο στη χώρα μας όσο και στην Ευρώπη. Για την άρση του εγκληματικού αποκλεισμού των ΗΠΑ, που φέτος θα συμπληρώσει μισό αιώνα, για την κατάργηση της κοινής θέσης της ΕΕ, για την επιστροφή στην Κούβα των 5 άδικα φυλακισμένων παιδιών της, Antonio Guerrero, Rene Gonzalez, Ramon Labanino, Gerardo Hernandez και Fernando Gonzalez, που θα περάσουν άλλη μια πρωτοχρονιά μακριά από τις οικογένειές τους.
Μέχρι τη νίκη για πάντα!».



Δεν υπάρχουν σχόλια: