Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2009

Αλέκα Παπαρήγα: Η συμμετοχή του ΚΚΕ στη συνάντηση δεν είναι συναίνεση. Η διέξοδος από την κρίση θα είναι αντιλαϊκή. Το ΚΚΕ συγκεντρώνει την προσοχή του λαού στην καρδιά των καθημερινών προβλημάτων του, που αναφέρονται άμεσα στο βιοτικό του επίπεδο


Αλέκα Παπαρήγα: Η συμμετοχή του ΚΚΕ στη συνάντηση δεν είναι συναίνεση. Η διέξοδος από την κρίση θα είναι αντιλαϊκή. Το ΚΚΕ συγκεντρώνει την προσοχή του λαού στην καρδιά των καθημερινών προβλημάτων του, που αναφέρονται άμεσα στο βιοτικό του επίπεδο.

  • Το ΚΚΕ πήρε μέρος στη σύσκεψη, ξεκαθαρίζοντας ότι διαφωνεί με την ανάδειξη της διαφθοράς και της διαφάνειας, ως αιτιών της κρίσης και τη σύνδεσή τους με τη διέξοδο από την κρίση.
  • Το ΚΚΕ έθεσε ζητήματα που έχουν σχέση με την αλλαγή του νόμου περί ευθύνης υπουργών, την κατάργηση του φορολογικού απορρήτου παντού, στις τράπεζες, στις επιχειρήσεις καθώς και ονομαστικοποίηση όλων των μετοχών, τη φορολόγηση του μεγάλου κεφαλαίου στο 45%.
  • Εθεσε το ζήτημα για τα χρέη τραπεζών και κυβερνήσεων στα ασφαλιστικά Ταμεία, τη διασπάθιση των αποθεματικών των Ταμείων στο Χρηματιστήριο, τις αμοιβές των εργατοπατέρων, τα διάφορα κοινοτικά πακέτα, ορισμένα σκανδαλώδη προνόμια των βουλευτών, την κατάργηση των βουλευτικών συντάξεων.
  • Η κυβέρνηση αποσκοπεί να συγκεντρώσει «ζεστό χρήμα» φορολογώντας τα λαϊκά στρώματα για να αντιμετωπίσει το δημόσιο χρέος και κυρίως για να ανταποκριθεί στο καθήκον που έχει βάλει η Ευρωπαϊκή Ενωση για πρόσθετες επιχορηγήσεις στους επιχειρηματίες.
  • Τα κυβερνητικά μέτρα για την έξοδο από την κρίση είναι η ταχύτερη προώθηση της ανόδου των ορίων συνταξιοδότησης, της μείωσης συντάξεων και μισθών, της επέκτασης των ελαστικών μορφών απασχόλησης, της αντιλαϊκής φορολογίας.
  • Ετοιμάζονται αλλαγές στη δημόσια διοίκηση και δημιουργία τοπικών κρατικών μηχανισμών για ακόμη μεγαλύτερη διείσδυση των μονοπωλίων σε όλους τους τομείς της οικονομίας και της κοινωνικής πολιτικής.
  • Ο διάλογος διενεργείται στη διάρκεια της δράσης, στους χώρους δουλειάς, στις συνοικίες, στην οργάνωση και πραγματοποίηση των αγώνων. Αυτός ο διάλογος πρέπει να απλωθεί και να οδηγήσει στο δυνάμωμα της λαϊκής αντεπίθεσης. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: