Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2009

7η Δεκεμβρίου 2009, Ημέρα εθνικού πένθους στην Ρωσία

Στη Ρωσία, στην πόλη Περμ, οι κάτοικοι πενθούν την απώλεια 112 συνανθρώπων τους στην τεράστια φωτιά, που ξέσπασε το βράδυ της Παρασκευής, σε νυχτερινό κέντρο. Συνεχίζεται από τους συγγενείς το δύσκολο έργο της αναγνώρισης των πτωμάτων. Δεκάδες άνθρωποι παραμένουν στα νοσοκομεία. Ο Ρώσος πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβιέντεφ δεσμεύτηκε να διερευνηθεί πλήρως το περιστατικό και να τιμωρηθούν οι ένοχοι.
Η πυρκαγιά στο νυχτερινό κέντρο της Περμ ξέσπασε τη νύχτα της Παρασκευής, στην διάρκεια σόου με πυροτεχνήματα, με αποτέλεσμα να προκληθεί χάος, Οι θαμώνες του κλαμπ -έχοντας καταληφθεί από πανικό- όρμησαν μαζικά προς τις εξόδους και ποδοπατήθηκαν. Πολλοί βρήκαν το θάνατο από
ασφυξία, δεκάδες απανθρακώθηκαν, ενώ περισσότερα από 100 άτομα νοσηλεύονται.
Ο 
πρόεδρος Μεντβιέντεφ ζήτησε την αυστηρή τιμωρία των ιδιοκτητών του νυχτερινού κέντρου:"Πρώτον, μου φαίνεται ότι δεν έχουν ούτε μυαλό ούτε συνείδηση και δεύτερον, είναι εντελώς αδιάφοροι γι' αυτό που συνέβη. Για την τιμωρία τους θα πρέπει ο νόμος να εφαρμοστεί με τη μεγαλύτερη αυστηρότητα", είπε ο Μεντβιέντεφ και πρόσθεσε ότι ο ιδιοκτήτης του κέντρου είχε δεχτεί επανειλημμένως προειδοποίηση από τους αρμόδιους επιθεωρητές ότι οι εγκαταστάσεις δεν τηρούσαν τις προδιαγραφές ασφαλείας.
Το Κρεμλίνο ανακοίνωσε ότι ο πρόεδρος κήρυξε την 7η Δεκεμβρίου ημέρα εθνικού πένθους στη Ρωσία με τις σημαίες να κυματίζουν μεσίστιες σε ολόκληρη τη χώρα.



                                  Οι πυροσβέστες συγκεντρώνουν τις σορούς
                                  των θυμάτων που κάηκαν στο night club
                                   "Lame Horse" στο Περλ της Ρωσίας.
                                  


Πηγές: NET, AΠΕ, Reuters

Δεν υπάρχουν σχόλια: