Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2009

Προκήρυξη νέων Κόκκινου για το Δεκέμβρη


Σ’ αυτούς τους δρόμους σ’ αυτή την κοινωνία
οι  εξεγέρσεις γίνονται, δεν είναι ουτοπία! 

 Ένα χρόνο μετά, «τίποτα δεν έχει αλλάξει και  τίποτα δεν είναι όπως παλιά». Οι πολιτικές που μας κλέβουν  το παρόν και το μέλλον, πέρυσι με τη ΝΔ και φέτος με το ΠΑΣΟΚ, είναι εδώ: το σχολείο και το πανεπιστήμιο εξακολουθούν να μας προετοιμάζουν για την ανεργία, την επισφαλή εργασία, την εργοδοτική αυθαιρεσία, τον κρατικό αυταρχισμό.
 Τόσες θυσίες για  ένα άθλιο μέλλον… Στον κόσμο  της κρίσης του συστήματος το δικαίωμα στην παιδική ηλικία και την εφηβεία …καταργείται, μαζί με τα δικαιώματά μας ως νέων ανθρώπων και στη συνέχεια ως ενηλίκων.
 Είμαστε η πρώτη  γενιά μετά τον Πόλεμο που θα ζήσει  χειρότερα από την προηγούμενη. Γι’ αυτό είμαστε, όχι στιγμιαία  αλλά σε διάρκεια, η γενιά της εξέγερσης. Ο Δεκέμβρης ήταν η απάντηση σ’ αυτή την πραγματικότητα. Εμείς οι νέοι και οι νέες κάτι «είπαμε» μέσα από την εξέγερση. Ή μάλλον, κάτι βροντοφωνάξαμε! Κανείς δεν μπορεί να κάνει πως δεν άκουσε ή δεν κατάλαβε!
 Θέλουμε τις  κλεμμένες ζωές μας και το κλεμμένο μέλλον μας πίσω!
 Όμως, οι δυνάμεις του συστήματος έκαναν πως δεν  κατάλαβαν. Είναι φυσικό: αυτοί που  μας κλέβουν το παρόν και το μέλλον θέλουν να παρουσιάζουν την  εξέγερσή μας σαν ανεξήγητη «εκτροπή από την κανονικότητα». Δεν άκουσαν αυτό που είπαμε.
 Όταν ένας «καουμπόη» της Αστυνομίας δολοφόνησε έναν δικό μας και ξεχυθήκαμε ποτάμια, με πέτρες, με σώματα και με στόματα, ενάντια  στα αστυνομικά τμήματα σε όλη  την Ελλάδα, η κυβέρνηση, τα κόμματα  εξουσίας και οι κονδυλοφόροι τους «είδαν» σπασμένες βιτρίνες. Στα ρεπορτάζ τους και στις τηλεοράσεις τους ποτέ δεν μιλούν για μας και για όσα διεκδικούμε, αλλά για «ταραχές» και «επεισόδια». Οι πορείες μας, η διαμαρτυρία μας, οι καταγγελίες μας, τα αιτήματά μας, οι πόθοι και τα όνειρά μας δεν υπάρχουν! Όταν με όλους τους τρόπους μάς δείχνουν ότι το σύστημά τους δεν μας χωράει, τότε δεν χρειαζόμαστε αυταπάτες. Θα κερδίσουμε τα δικαιώματά μας και το μέλλον μας με τους αγώνες μας και τις εξεγέρσεις μας.
 Θα πετάξουμε  στα σκουπίδια όλη τη σαβούρα των ανάξιων «αξιών» τους: τον ατομικισμό, τη λατρεία του χρήματος και της εξουσίας, την εμπορευματοποίηση των πάντων, τον αυταρχισμό, το μιλιταρισμό, το σεξισμό. Θα οικοδομήσουμε τις συλλογικότητες της ζωής και του αγώνα, την αλληλεγγύη, την αμφισβήτηση των σάπιων «αξιών» τους, τις ιδέες της χειραφέτησης από το σάπιο σύστημά τους. Είμαστε η γενιά της κρίσης, η γενιά της εξέγερσης.
 Θα κάνουμε  τα όνειρά μας εφιάλτες του συστήματός τους!
Θα τα αλλάξουμε  όλα, θα τα ανατρέψουμε όλα, θα τα πάρουμε  όλα πίσω!

Είμαστε η γενιά της  εξέγερσης - θα τα αλλάξουμε  όλα!


 

Νέοι και νέες του ΚΟΚΚΙΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: