Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2009

Η πορεία χθες έγινε. Όλοι στις σημερινές πορείες και συγκεντρώσεις!

Παρά το κλίμα τρομοκρατίας που δημιούργησε η κυβέρνηση και τα ΜΜΕ όλες τις προηγούμενες μέρες η συμμετοχή του κόσμου στη πορεία της Αθήνας ήταν μεγάλη. Και αυτό ήταν το κύριο χαρακτηριστικό χθες και όχι τα μπάχαλα με τα οποία μας ζάλισαν για άλλη μια φορά τα ΜΜΕ.
Το κλίμα τρομοκρατίας πάντως που ήθελε να περάσει στους διαδηλωτές η κυβέρνηση φαινόταν από την αρχή. Ήδη είχαν ξεκινήσει τα επεισόδια στο χώρο γύρω από το Πανεπιστήμιο, από τη πλευρά της Ρήγα Φεραίου. Η πορεία ξεκίνησε κατά τις 2:30 με σκοπό να ακολουθήσει τη διαδρομή προς Ομόνοια - Σταδίου - Σύνταγμα και ξανά Ομόνοια. Ο ..."πόλεμος" από κάποια στιγμή και μετά μεταφέρθηκε στα πλαϊνά της πορείας. Η αστυνομία έριχνε χημικά που βέβαια έβρισκαν το στόχο τους, τη πορεία δηλαδή, μια χαρά! Συλλήψεις έγιναν κάμποσες και κυρίως από κόσμο που ήταν στις παρυφές της πορείας ή έκανε το λάθος να φύγει μη αντέχοντας. Ένα κομάτι του ΣΥΝ αναγκάστηκε να κινηθεί προς τη Σταδίου μέσω της Μπενάκη.
Στο ύψος της Κλαυθμώνος έπεσαν τα πιο πολλά χημικά. Εκείνη την ώρα περνούσαν τα μπλοκ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ (ΣΕΚ) και του ΚΚΕ(μ-λ), από τη πλευρά της Κοραή άρχισαν να τρέχουν ΜΑΤ κατά της πορείας, βλέποντας όμως ότι ο κόσμος δεν πανικοβλήθηκε και συγκροτημένα συνέχισε να πορεύεται φωνάζοντας συνθήματα κατά της καταστολής υποχώρησαν προσπαθώντας να συλλάβουν κόσμο που ήταν χύμα.
Το πιο σοβαρό όμως έγινε στο Σύνταγμα. Για κάποια στιγμή το μπλοκ του ΕΕΚ απομονονώθηκε από την υπόλοιπη πορεία και τότε από τη Καραγιώργη Σερβίας ομάδες μοτοσυκλετιστών εφόρμησαν κατά του μπλοκ. Τραυματίστηκαν διαδηλωτές και πιο σοβαρά η Αγγελική Κουτσουμπού στέλεχος του ΕΕΚ. Και σα να μην έφτανε αυτό αστυνομικός τη χτύπησε με γκλομπ στο κεφάλι ενώ ήταν πεσμένη κάτω. Η αστυνομία συνέχισε να επιτίθεται κατά των συντρόφων της Κουτσουμπού που προσπαθούσαν να τη βοηθήσουν και να τη προστατέψουν από τα χτυπήματα των αστυνομικών συλλαμβάνοντας παράλληλα 5 μέλη του ΕΕΚ. Περισσότερα για αυτό στο ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ.

Το ξεκάθαρο σχέδιο της κυβέρνησης να μη γίνει η πορεία δεν πέτυχε. Η παρουσία του κόσμου ήταν μαζική και παρά τις ...δυσκολίες διαδήλωσε κατά της κυβερνητικής πολιτικής και καταστολής.
Αύριο πρέπει να δοθεί η απάντηση κατά της κυβερνητικής πολιτικής και καταστολής με την ακόμη πιο μαζική παρουσία του λαού και της νεολαίας στα πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια. Στην Αθήνα θα γίνει στις 12:30 στα Προπύλαια.

Να διαδηλώσουμε για να μη γίνουν οι εργαζόμενοι και η νεολαία τα θύματα στον βωμό της καπιταλιστικής κρίσης. Να ανατραπούν οι πολιτικές της ανεργίας, της λιτότητας, της φτώχειας, του εργασιακού μεσαίωνα. Να ανατραπεί η πολιτική της κρατικής τρομοκρατίας και καταστολής. Να καταργηθούν οι τρομονόμοι-κουκουλονόμοι. Για να υπερασπιστούμε το άσυλο.

Το βίντεο από το tvxs

Δεν υπάρχουν σχόλια: