Τρίτη, 10 Μαρτίου 2015

Δήλωση της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ σχετικά με τις δηλώσεις Γιούνγκερ για τον Ευρωστρατό.

Κομμουνιστικό Κόμμα ΕλλάδαςΗ επικίνδυνη για τους λαούς της Ευρώπης εξαγγελία του προέδρου της Ευρωπαϊκής  Επιτροπής Ζ.Κ. Γιούνγκερ για τη μετατροπή του Ευρωστρατού σε  μόνιμο σώμα, αποκαλύπτει πλήρως το πραγματικό χαρακτήρα της ΕΕ, αυτής της ιμπεριαλιστικής διακρατικής ένωσης, εχθρού των λαών.
Ο Ευρωστρατός δρα ήδη εδώ και χρόνια σε βάρος των λαών, είτε συγκροτημένος σε ευέλικτους σχηματισμούς μονάδων μάχης ταχείας αντίδρασης  της ΕΕ (battle groups), είτε με δεκάδες στρατιωτικές αποστολές στις χώρες της πρώην Γιουγκοσλαβίας, το Αφγανιστάν, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική.
Η ΕΕ αυτοαναγορεύεται σε περιφερειακό και παγκόσμιο "πάροχο ασφάλειας", προκειμένου να διασφαλίζει τα συμφέροντα των ευρωενωσιακών μονοπωλίων και μαζί με τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ αιματοκυλούν λαούς, όπως στην Ουκρανία, τη Λιβύη, το Αφγανιστάν, το Ιράκ, την Κεντροαφρικανική δημοκρατία, το Μάλι κ.α.
Ήδη, με βάση τη Συνθήκη της Λισαβόνας, την Κοινή Εξωτερική Πολιτική και Πολιτική Ασφάλειας και Άμυνας (KEΠΠΑ) και προηγούμενες αποφάσεις του Ευρωπαϊκού  Συμβουλίου προωθείται ο συντονισμός της ΕΕ και των στρατιωτικών της σωμάτων με το ΝΑΤΟ κι η αλληλοσυμπλήρωση τους. Αυτή η αντιλαϊκή συνεργασία ανάμεσα στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ προωθήθηκε ακόμα περισσότερο με τις αποφάσεις της Συνόδου του ΝΑΤΟ στην Ουαλία, τον περασμένο Σεπτέμβρη, ενώ στην Ετήσια Έκθεση της ύπατης εκπροσώπου της ΕΕ για την ΚΕΠΠΑ γίνεται αναφορά "στην ανάγκη η ΕΕ και το ΝΑΤΟ από κοινού να σχεδιάζουν και να επιχειρούν στρατιωτικά" όπου γης, σε βάρος των λαϊκών συμφερόντων. 
Οι σχεδιασμοί μόνιμου σώματος Ευρωστρατού αφαιρούν το φύλλο συκής από όσους επικαλούνταν διάφορα κάθε φορά προσχήματα για την εμπλοκή της ΕΕ σε ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις. Εκθέτει όλες τις δυνάμεις τους ευρωμονόδρομου, όπως αυτές της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, που προκλητικά επιχειρούν να φορέσουν "φωτοστέφανο" στην ΕΕ, την ώρα που αυτή με το όπλο στο χέρι επιτίθεται σε βάρος των λαών και του δικαιώματος οι ίδιοι να καθορίζουν το μέλλον τους. Η ΕΕ όπως και το ΝΑΤΟ δεν αλλάζουν ούτε φιλολαϊκοί οργανισμοί μπορούν να γίνουν. Αντίθετα,  μόνο χειρότεροι, πιο επικίνδυνοι για τους λαούς γίνονται. Μέσα στα δεσμά τους καμιά ασφάλεια δεν υπάρχει για το λαό, μόνο νέα δεινά και επικίνδυνες εξελίξεις, όπως αυτές με την ενίσχυση της προκλητικότητας της Τουρκίας και την όξυνση των ανταγωνισμών στην Ουκρανία.
Είναι ανάγκη να βγουν συμπεράσματα χωρίς καμιά αναμονή. Δίχως τις αυταπάτες που συνεχίζει να καλλιεργεί η κυβέρνηση για το ρόλο της ΕΕ, ο εργαζόμενος λαός να αντιτάξει  στα ιμπεριαλιστικά σχέδια, τη δική του ισχυρή συμμαχία ενάντια στα μονοπώλια και τον καπιταλισμό, για την λαϊκή εξουσία, την απαλλαγή από τα δεσμά της  ΕΕ και του ΝΑΤΟ.

Πηγή : KKE

Δεν υπάρχουν σχόλια: