Τρίτη 10 Μαρτίου 2015

Προκαλούν σε όλο τον κόσμο οι Αμερικάνοι...Οι ΗΠΑ αναπτύσσουν 3.000 στρατιώτες στη Βαλτική για στρατιωτικές ασκήσεις εναντίον της Ρωσίας.

Οι ΗΠΑ έχουν αρχίσει να αναπτύσσουν 3.000 στρατιώτες στις χώρες της Βαλτικής για να συμμετάσχουν σε στρατιωτικά γυμνάσια τους επόμενους τρεις μήνες, στο πλαίσιο της επιχείρησης «Atlantic Resolve», που έχει στόχο να καθησυχάσει τις χώρες της περιοχής, οι οποίες ανησυχούν για τη ρωσική επιθετικότητα εξαιτίας της κρίσης στην Ουκρανία, ανακοίνωσε σήμερα το Πεντάγωνο.

«Σχεδόν 750 οχήματα και εξοπλισμός έχουν φτάσει με πλοίο στη Ρίγα» για τα γυμνάσια αυτά που θα διαρκέσουν «90 ημέρες», διευκρίνισε ο συνταγματάρχης Στιβ Ουόρεν, ένας εκπρόσωπος του Πενταγώνου.
Στον εξοπλισμό περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων άρματα μάχης Abrams, οχήματα μάχης Bradley και Humvee, αλλά και ελικόπτερα, όπως επεσήμανε ο στρατηγός Τζον Ο’ Κόνορ, αρμόδιος για τη μεταφορά εξοπλισμού.

Σύμφωνα με μια αμερικανική στρατιωτική πηγή, ο εξοπλισμός «έχει προβλεφθεί να παραμείνει» στην περιοχή μετά την επιστροφή των στρατιωτών που συμμετέχουν στα γυμνάσια.
Θα παραμείνουν εκεί «για όσο διάστημα είναι απαραίτητο για να αποτραπεί μια επίθεση από τη Ρωσία», διευκρίνισε ο Ο' Κόνορ.
Η επιχείρηση «Atlantic Resolve» περιλαμβάνει όλες τις στρατιωτικές πρωτοβουλίες που ελήφθησαν από τις ΗΠΑ μετά την έναρξη της κρίσης στην Ουκρανία στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ, με στόχο τον καθησυχασμό των χωρών - μελών και των συμμάχων του Βορειοατλαντικού Συμφώνου απέναντι στη Ρωσία.
Πηγή : 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: