Δευτέρα, 23 Φεβρουαρίου 2015

Νέα απόλυση εργαζόμενης από την αλυσίδα καφέ «ΜΙΚΕL» καταγγέλλει το Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού Αττικής.

Τις αντεργατικές μεθοδεύσεις της γνωστής αλυσίδας καφέ «ΜΙΚΕL», η οποία προχώρησε σε απόλυση εργαζόμενης στο κατάστημα του Αλίμου, επειδή διεκδικούσε να τηρούνται οι όροι της εργασιακής σύμβασης, όχι μόνο για την ίδια αλλά και για όλους τους συναδέλφους της, καταγγέλλει το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού, Τουρισμού και Ξενοδοχείων Αττικής. 

Σε σχετική ανακοίνωση τονίζει:
«ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ
Η γνωστή αλυσίδα καφέ ''MIKEL'' που αναπτύσσει επιχειρηματική δράση σε όλη τη χώρα, αξιοποιεί ταυτόχρονα όλο το αντεργατικό οπλοστάσιο σε καταστήματα που είναι εταιρικά και franchise. Μετά τα γεγονότα σε Λάρισα και Δράμα, προχωρά σε απόλυση εργαζόμενης-μέλος του Συνδικάτου στο κατάστημα του Αλίμου, επειδή δεν ήταν ''φρόνιμη'' και διεκδικούσε το αυτονόητο, να τηρούνται δηλαδή οι όροι της εργασιακής σύμβασης, όχι μόνο για την ίδια αλλά και για όλους τους συναδέλφους της.

Φαίνεται ότι πρόκειται για τακτική του ομίλου να τρομοκρατεί τους εργαζόμενους, απολύοντας όποιον αποφασίσει να σηκώσει κεφάλι, διεκδικώντας τα δικαιώματά του.
Σε παρέμβαση του Συνδικάτου στο συγκεκριμένο κατάστημα, οι εργοδότες όχι μόνο ισχυρίστηκαν απροκάλυπτα ότι η απόλυση δεν θα είναι η τελευταία, αλλά προπηλάκισαν τον Γ. Γραμματέα του Συνδικάτου και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, εμποδίζοντάς τους να ενημερώσουν τους υπόλοιπους εργαζόμενους για τις προθέσεις της εταιρίας.
Αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά πως ο αντίπαλος, που είναι οι επιχειρηματικοί όμιλοι, όχι μόνο δεν έφυγε με την εναλλαγή της κυβέρνησης, αλλά παραμένει εδώ, πιο έτοιμος και πιο προκλητικός.
Απαιτούμε να παρθεί τώρα πίσω η απόλυση της εργαζόμενης και να εφαρμοστούν τα ελάχιστα εργασιακά δικαιώματα που έχουν απομείνει στην εργατική νομοθεσία.
Το αρμόδιο υπουργείο να πάρει τις ευθύνες του και να ελέγξει τις καθημερινές παραβάσεις που γίνονται, να πάρει τώρα θέση για τις συνδικαλιστικές διώξεις και απολύσεις.
Καλούμε όλους τους συναδέλφους στα ''MIKEL'' να μην υποκύψουν σε κανέναν εκβιασμό, οργανωμένα μέσα από το Συνδικάτο να σταματήσουμε τη συνολική επίθεση που δεχόμαστε όλοι οι εργαζόμενοι στα επισιτιστικά καταστήματα. Να διεκδικήσουμε κλαδική συλλογική σύμβαση για τον επισιτισμό με όρους που να ικανοποιούν τις ανάγκες των εργαζομένων. Να μην αφήσουμε αναπάντητη καμιά πρόκληση, να σταθούμε αλληλέγγυοι στους συναδέλφους μας που απολύονται επειδή μπήκαν μπροστά.
Το Συνδικάτο και τα ταξικά σωματεία του κλάδου ενιαία και αποφασιστικά θα αντιμετωπίσουμε αυτές τις επιθέσεις».
Πηγή : 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: