Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου 2015

Ομιλία του Γιώργου Μαρίνου στο Αλιβέρι.

Σε πολιτική συγκέντρωση στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Αλιβερίου μίλησε ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, την Παρασκευή 20 Φλεβάρη.

Ο Γ. Μαρίνος ευχαρίστησε τους εργαζόμενους της περιοχής για τη στήριξη του ΚΚΕ, και τους κάλεσε «να δυναμώσουν το εργατικό κίνημα και τη δράση τους στους χώρους δουλειάς, να συμβάλλουν στην ενίσχυση της πάλης για κάθε εργατικό - λαϊκό πρόβλημα και να απορρίψουν τα καλέσματα των σειρήνων, που τους θέλουν υποταγμένους στην εργοδοσία και χειροκροτητές της αντιλαϊκής πολιτικής της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.

Ο εργαζόμενοι έχουν δικαιώματα και υποχρέωση να τα διεκδικήσουν, κάθε εγκλωβισμός στη λογική της αναμονής και της ανοχής θα στοιχίσει πολύ ακριβά.
Εγκλωβισμός στη λογική της αναμονής σωτήριων λύσεων από τα πάνω, και η αποδοχή των κυβερνητικών πολιτικών για τη διαχείριση της ακραίας φτώχειας και τα ψίχουλα, θα χειροτερέψει την κατάσταση των εργαζομένων και θα οξύνει τα λαϊκά προβλήματα.
Τα βασικό καθήκον είναι ο οργανωμένος αγώνας για την ανάκτηση των απωλειών, η απαίτηση να καταργηθούν τα μνημόνια και οι δανειακές συμβάσεις, και να στηριχτεί μαζικά η σχετική πρόταση νόμου του ΚΚΕ, με συνειδητοποίηση ότι για να γυρίσει ο τροχός της κοινωνικής προόδου μπροστά, απαιτείται ένταση της ταξικής πάλης, της αντιμονοπωλιακής – αντικαπιταλιστικής πάλης, γερή εργατική οργάνωση και λαϊκή – κοινωνική συμμαχία, αντεπίθεση για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών».
Ο Γ. Μαρίνος τόνισε πως οι εργαζόμενοι πρέπει «να προσέξουν πολύ, και να δούνε ότι τα παχιά λόγια της κυβέρνησης και τα συνθήματα κατά του Σόιμπλε και της Μέρκελ, χρησιμοποιούνται ως άλλοθι για να κρυφτεί ο αντιλαϊκός χαρακτήρας των διαπραγματεύσεων στην Ευρωζώνη, και της συμφωνίας που υπογράφει η κυβέρνηση συνεχίζοντας την πολιτική που δουλεύει για τα συμφέροντα των μονοπωλίων και χτυπάει τα δικαιώματα, τα συμφέροντα της εργατικής τάξης, των λαϊκών στρωμάτων.
Να μην περάσει η κυβερνητική προσπάθεια παραπλάνησης του λαού.
Η κυβέρνηση υποστηρίζει πως τα μνημόνια που υπέγραψαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις τέλειωσαν, και με αυτό επιχειρεί να πουλήσει στον λαό "φύκια για μεταξωτές κορδέλες", και να προβάλει παραπλανητικά τη συμφωνία στην Ευρωζώνη, ως "σταθμό" προς όφελος του λαού .
Όμως, η αλήθεια είναι πως το μνημόνιο το οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ δήλωνε πως θα σκίσει, και τα αντιλαϊκά μέτρα που περιέχει, ως μέρος της συνολικής αντιλαϊκής πολιτικής της ΕΕ και της πλουτοκρατίας, ζει και βασιλεύει. Η ίδια η κυβέρνηση αποδέχεται το 70% των σκληρών μέτρων του μνημονίου, και ισχυρίζεται ότι το υπόλοιπο 30% θα αντικαταστήσει με άλλες μεταρρυθμίσεις, που θα είναι στα πλαίσια της αντιλαϊκής πολιτικής του ΟΟΣΑ, ενός ιμπεριαλιστικού οργανισμού που ανοίγει δρόμο όλα τα χρόνια για την κατάργηση εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων, τις ιδιωτικοποιήσεις, την απελευθέρωση επαγγελμάτων.
Η Δανειακή Σύμβαση και το Μνημόνιο είναι "νύχι – κρέας", είναι άρρηκτα δεμένα, το μνημόνιο –όπως και να το ονομάσουν- περιλαμβάνει τους όρους εφαρμογής της σύμβασης, και τα δύο μαζί συνιστούν ένα συνολικό πλαίσιο κατά του λαού.
Η κυβέρνηση υποστηρίζει πως τέλειωσε η Τρόικα. Όμως η αλήθεια είναι ότι η Τρόικα ζει και βασιλεύει, γιατί η Τρόικα δεν είναι οι υπάλληλοι που μεταφέρουν τις αποφάσεις, αλλά είναι η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΕ, η Κομισιόν, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, και με αυτούς τους αντιλαϊκούς μηχανισμούς διαπραγματεύεται η κυβέρνηση, από αυτούς ελέγχεται για τη συνέχιση των μέτρων κατά του λαού. Συνεχίζεται η αξιολόγηση, η διαρκής επιτήρηση και εποπτεία της ελληνικής οικονομίας, οι ισοσκελισμένοι προυπολογισμοί και τα ματωμένα πρωτογενή πλεονάσματα, η αναγνώριση και αποπληρωμή του χρέους στις πλάτες των εργαζομένων.
Η κυβέρνηση υποστηρίζει πως τέλειωσε η λιτότητα, και λέει ψέματα.
Γιατί, είναι εδώ η υψηλή ανεργία, οι απολύσεις, ο εργασιακός μεσαίωνας στους εργασιακούς χώρους, διατηρούνται τα αντεργατικά – αντιλαϊκά μέτρα για τους μισθούς και τις συντάξεις, για την υγεία, την πρόνοια, την παιδεία, διατηρούνται τα φορομπηχτικά μέτρα, τα μέτρα που κατάργησαν εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, η ασφυξία των μικρών επαγγελματιών, το ξεκλήρισμα της αγροτιάς. Στη θέση της λιτότητας μπαίνει ο «ΛΙΤΟΣ ΒΙΟΣ», που χρησιμοποιεί ως σύνθημα ο υπουργός οικονομικών, Γ. Βαρουφάκης.
Η μοναδική φιλολαϊκή λύση, που εκφράζει τα λαϊκά συμφέροντα και θα δώσει ώθηση στον λαϊκό αγώνα, είναι η πρόταση του ΚΚΕ για τη μονομερή διαγραφή του χρέους, που δεν το δημιούργησε ο λαός, η αποδέσμευση από τις ιμπεριαλιστικές λυκοσυμμαχίες, την ΕΕ και το ΝΑΤΟ, ώστε να ανοίξει ο δρόμος για αμοιβαία επωφελείς σχέσεις με άλλα κράτη και λαούς, κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων, για να περάσουν τα οικονομικά εργαλεία στα χέρια των παραγωγών του πλούτου, με την εξουσία στα χέρια της εργατικής τάξης, στα χέρια του λαού».   
Πηγή : 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: