Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2015

Και μας έλεγαν ότι η Αμερικανική Πρεσβεία δεν έκανε τηλεφωνικές παρακολουθήσεις.Ένταλμα σύλληψης κατά πράκτορα της CIA στην Αθήνα.

Ένταλμα σύλληψης για τον Αμερικανό πρώην υπάλληλο της πρεσβείας των ΗΠΑWilliam B., εξέδωσε σήμερα ο ανακριτής Δ. Φούκας. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εν λόγω υπάλληλος, στέλεχος του κλιμακίου της CIA στην Αθήνα από τα μέσα της δεκαετίας του 1990, με τη μέχρι σήμερα έρευνα των δικαστικών αρχών, είναι ο... πρωταγωνιστής του αποκαλούμενου σκανδάλου των υποκλοπών τόσο του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή όσο και μελών της κυβέρνησής του. Το αδίκημα αφορά κατασκοπεία σε βαθμό κακουργήματος.

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, από τα στοιχεία που έχουν ως τώρα συγκεντρωθεί, προκύπτει πως ο 65χρονος ήταν αυτός που αγόρασε από τον Πειραιά τα καρτοκινητά - σκιές και πως πηγαινοερχόταν στις ΗΠΑ το επίμαχο διάστημα που γίνονταν οι υποκλοπές, δηλαδή ως το Μάρτη του 2005.
Το καλοκαίρι, ο δικηγόρος του είχε έρθει σε επαφή με τον ανακριτή για να τον ενημερώσει ότι ο πελάτης του πρόκειται να προσέλθει και να συνεργαστεί με την ανάκριση, δίνοντας ενδεχομένως χρήσιμες πληροφορίες. Ωστόσο αυτό δεν έγινε. Ο ανακριτής συγκέντρωσε και άλλα στοιχεία, τα οποία οδήγησαν στον εντοπισμό κτιρίου στα Νότια Προάστια, όπου είχε τοποθετηθεί κεραία από τους δράστες των υποκλοπών και φέρεται να ήταν το «στρατηγείο» τους. Στο ίδιο σημείο, μάλιστα, φαίνεται να λειτουργούσε στο παρελθόν και δεύτερη κεραία, η οποία ήταν -σύμφωνα με εκτιμήσεις- κεραία υποδοχής πληροφοριών.
Πηγή : 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: