Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2015

Κύπρος : Υπό παράνομη κράτηση θα τελούν επί 15 μέρες από τις κατοχικές αρχές ο Ελληνοκύπριος ψαράς και οι τρεις Αιγύπτιοι βοηθοί του.

Κύπρος

Υπό παράνομη κράτηση θα τελούν επί 15 μέρες από τις κατοχικές αρχές ο Ελληνοκύπριος ψαράς και οι τρεις Αιγύπτιοι βοηθοί του, που είχαν “συλληφθεί” χθες στη θαλάσσια περιοχή του θύλακα των Κοκκίνων, με το πρόσχημα ότι εισήλθαν στα «χωρικά ύδατα» του ψευδοκράτους και ακολούθως αναμένεται να οδηγηθούν -σύμφωνα με πληροφορίες- ενώπιον παράνομου δικαστηρίου στην κατεχόμενη Λευκωσία.

Στο σκάφος με την επωνυμία «Άγιος Ραφαήλ», με βάση το λιμανάκι του Πωμού, επέβαινε ο 33χρονος Ελληνοκύπριος ιδιοκτήτης του και τρεις Αιγύπτιοι βοηθοί του, που είναι πλήρωμα.
Στρατιώτες σε φυλάκιο της Εθνικής Φρουράς στην περιοχή του Παχυάμμου διαπίστωσαν χθες γύρω στις 10:30 το πρωί ότι ένα φουσκωτό σκάφος του κατοχικού στρατού και δεύτερο μικρό σκάφος προσέγγισαν ψαρόβαρκα Ελληνοκύπριου που βρισκόταν στα ανοιχτά για ψάρεμα ακριβώς απέναντι από το φυλάκιο τους και κοντά στο θύλακα των Κοκκίνων.
Οι τέσσερις ψαράδες που επέβαιναν της ψαρόβαρκας “συνελήφθησαν” από τις κατοχικές δυνάμεις και μεταφέρθηκαν αρχικά στο θύλακα των Κοκκίνων και αργότερα προς την περιοχή του Λιμνίτη, όπου κρατούνται παράνομα.
Την πληροφορία ότι έχουν μεταφερθεί στο Λιμνίτη έδωσε ο ίδιος ο 33χρονος ψαράς σε πρόσωπο που επικοινώνησε μαζί του, λέγοντας ότι οι Τούρκοι τους “ανέκριναν” σε λεγόμενο αστυνομικό σταθμό όπου μεταφέρθηκαν από το στρατό κατοχής.
Για την υπόθεση έχουν ήδη ενημερωθεί και τα Ηνωμένα Έθνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: