Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2015

Από το Πορτογάλικο ΚΚ , μήνυμα αλληλεγγύης προς το ΚΚΕ για τις εκλογές της 25 Ιανουαρίου.

Προς την Κεντρική Επιτροπή του Κομμουνιστικού Κόμματος
Ελλάδας


Αγαπητοί σύντροφοι,
Δεδομένης της μεγάλης σημασίας των επερχόμενων βουλευτικών εκλογών της 25ης Ιανουαρίου στην Ελλάδα και εκφράζοντας τις παραδοσιακές φιλικές σχέσεις και τη διεθνιστική αλληλεγγύη ανάμεσα στα δύο Κόμματά μας, θα θέλαμε να μεταφέρουμε σε εσάς και σε όλα τα μέλη και φίλους του ΚΚΕ τις θερμότερες ευχές μας για επιτυχία σε αυτή την εκλογική μάχη.

Θα θέλαμε να εκφράσουμε την πεποίθησή μας ότι το δυνάμωμα του ΚΚΕ, και στο
εκλογικό μέτωπο, είναι προς το συμφέρον των Ελλήνων εργαζομένων και του ελληνικού λαού και θα βοηθήσει στην επιτυχία του θαρραλέου αγώνα όπου οι Έλληνες Κομμουνιστές έπαιξαν αποφασιστικό ρόλο, ενός αγώνα ενάντια στις πολιτικές οι οποίες
όντας στην υπηρεσία του μεγάλου κεφαλαίου και του ιμπεριαλισμού έχουν επιβάλει τρομερή κοινωνική οπισθοδρόμηση και μεγάλες θυσίες στον ελληνικό λαό.

Θα θέλαμε επίσης να εκφράσουμε τη σθεναρή καταδίκη μας για την ξένη πίεση και
παρέμβαση, πρωτίστως από την Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία προσπαθεί να επηρεάσει την εκλογική έκφραση της βαθιάς δυσαρέσκειας και της επιθυμίας για αλλαγή του ελληνικού λαού. Η παρέμβαση αυτή προσπαθεί επίσης να διασφαλίσει την απαραίτητη συνέχεια των πολιτικών της δεξιάς/σοσιαλδημοκρατικής κυβέρνησης συνασπισμού, να συγκαλύψει την κρίση της Ευρωπαϊκής Ένωσης των μονοπωλίων και των μεγάλων δυνάμεων και να συνεχίσει και ακόμη και να δυναμώσει τη νεοφιλελεύθερη, φεντεραλιστική και μιλιταριστική πορεία της διαδικασίας της ευρωπαϊκής καπιταλιστικής ολοκλήρωσης.

Σε μια περίοδο όπου το ΚΚΕ διεξάγει μια τέτοια σημαντική μάχη για το μέλλον της
Ελλάδας, το PCP, ανεξάρτητα από τις διαφορές στην κατάσταση και τις εκτιμήσεις των Κομμάτων μας, θα ήθελε να σας εκφράσει την αλληλεγγύη των Πορτογάλων
Κομμουνιστών και να σας στείλει τις θερμότερες ευχές μας για τις εκλογές της 25 της Ιανουαρίου.

Με αδελφικούς χαιρετισμούς,
Η Γραμματεία της Κεντρικής Επιτροπής
Πορτογαλικό Κομμουνιστικό Κόμμα

Πηγή : 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: