Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2015

KKE : Διάβημα στην πρεσβεία της Σερβίας.Να σταματήσει η δίωξη νεολαίου κομμουνιστή !

Αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Κώστα Παπαδάκη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και ευρωβουλευτή, πραγματοποίησε χτες (σ.σ.προχτές) διάβημα διαμαρτυρίας στην πρεσβεία της Σερβίας στην Αθήνα. 



Κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τον Μπράνκο Λαζάρεβιτς, επιτετραμμένο της πρεσβείας, επιδόθηκε από την αντιπροσωπεία επιστολή διαμαρτυρίας κατά της δικαστικής διαδικασίας και της δίωξης του Α' Γραμματέα τηςΕνωσης Νέων Κομμουνιστών της Γιουγκοσλαβίας (SKOJ) και μέλους της Γραμματείας τoυ Νέου Κομμουνιστικού Κόμματος Γιουγκοσλαβίας (NKPJ)Αλεξάνταρ Ντένιτς. Το στέλεχος του ΝΚΚ Γιουγκοσλαβίας, παρότι δέχτηκε βρώμικη επίθεση από φασιστοειδή, κατηγορείται προκλητικά από τις αρχές ότι αυτός ήταν που τους επιτέθηκε. Με το διάβημα, το ΚΚΕ καλεί τη σερβική κυβέρνηση να σταματήσει την πολιτική δίωξη του νεολαίου κομμουνιστή.

Στην επιστολή σημειώνεται: «Το ΚΚΕ εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία του κατά της δικαστικής διαδικασίας και της δίωξης του Α. Ντένιτς που έχει προγραμματιστεί για τις 21 του Γενάρη 2015 στο Βελιγράδι. Το υπουργείο Εσωτερικών της Σερβίας έφερε μια μήνυση που κατατέθηκε εναντίον του για την υποτιθέμενη "επίθεση" σε δύο μέλη της φασιστικής ομάδας "Σερβική δράση". Η αλήθεια είναι πολύ διαφορετική, αφού συνοδευόταν από ένα ακόμη άτομο δέχτηκε επίθεση, ύβρεις και προκλήσεις από τα δύο αυτά φασιστοειδή και ο ίδιος ενέργησε αποτρεπτικά όντας σε αυτοάμυνα.
Η δίωξή του είναι πολιτική από τη στιγμή που το συμβάν έλαβε χώρα όταν ο ίδιος διατελούσε, εκτός από πολιτικό στέλεχος του NKPJ και της νεολαίας του, της SKOJ, ήταν επίσης ο Α' Γραμματέας της φοιτητικής οργάνωσης Μέτωπο (SF), η οποία είχε τον πιο ενεργό ρόλο στο Βελιγράδι στις φοιτητικές διαδηλώσεις του 2014».

Πηγή : rizospastis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: