Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2015

Ανακοίνωση του KKE για τη «μίνι» Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ για το προσφυγικό



«Επιδότηση υποκρισίας» πρέπει να πάρει ο κ. Τσίπρας και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ που, όχι μόνο, ψήφισε επώδυνες  και επικίνδυνες για τους πρόσφυγες και τον ελληνικό λαό αποφάσεις, αλλά ισχυρίζεται κιόλας ότι δήθεν τις απέτρεψε. Με τις αποφάσεις της συνόδου, που συμπληρώνουν προηγούμενες αποφάσεις για τη δημιουργία των κέντρων διαλογής προσφύγων (hot-spots), η Ελλάδα γίνεται, με επιδότηση ΟΗΕ και ΕΕ, χώρα λειτουργίας τεράστιων καταυλισμών, σταθμός καταναγκαστικής συγκέντρωσης 50.000 - για αρχή - εγκλωβισμένων προσφύγων. Επιπλέον, μετά τους επικίνδυνους σχεδιασμούς για κοινές περιπολίες Ελλάδας-Τουρκίας στο Αιγαίο, άνοιξε και επίσημα η συζήτηση για  το «κλείσιμο» των ελληνικών συνόρων προς το βορρά και για ανάθεση στον Frontex της αποτροπής-καταστολής των προσφύγων στα ελληνο-σκοπιανά ή ελληνο-αλβανικά σύνορα.

Ο ελληνικός λαός που, στη μεγάλη πλειοψηφία του έχει σταθεί αλληλέγγυος στο προσφυγικό δράμα, χρειάζεται να αντιδράσει  μαζικά και αποφασιστικά σ' αυτές τις επικίνδυνες και αντιδραστικές αποφάσεις. Να μην εξοικειωθεί  με τα καθημερινά δελτία των νεκρών παιδιών κι ενηλίκων στο Αιγαίο. Να παλέψει ενάντια στα κέντρα διαλογής (hot-spots) και τους καταυλισμούς καταναγκαστικής  συγκέντρωσης προσφύγων και μεταναστών. Για την κατάργηση του Κανονισμού του Δουβλίνου και για τη διευκόλυνση της απευθείας μετακίνησης των προσφύγων και μεταναστών στις χώρες του πραγματικού προορισμού τους.
Για τη γενναία ενίσχυση των υποδομών και του προσωπικού που σχετίζεται με τη διάσωση, ειδικά τους χειμερινούς μήνες.
Για τη δημιουργία αξιοπρεπών και υγιεινών, προσωρινών χώρων υποδοχής, καταγραφής και φιλοξενίας, με ευθύνη των ελληνικών αρχών και όχι των διάφορων ΜΚΟ που λυμαίνονται τον τομέα της αλληλεγγύης.
Για την κατάργηση του Frontex και την υπεράσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας, σε σύγκρουση με τα μονοπώλια και τις διακρατικές λυκοσυμμαχίες τους που μόνο δεινά προκαλούν στους λαούς.
Για να σταματήσουν οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις ΕΕ-ΗΠΑ-ΝΑΤΟ, να βάλουν οι λαοί τη σφραγίδα τους στις εξελίξεις στοχεύοντας το ίδιο το σύστημα της εκμετάλλευσης, που γεννά πολέμους, φτώχεια και προσφυγιά.

Αναδημοσίευση από την ιστοσελίδα του ΚΚΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: