Παρασκευή 17 Ιουλίου 2015

Ανακοίνωση της ΟΚΔΕ για την καταστολή της συγκέντρωσης ενάντια στο νέο μνημόνιο στις 15/7


Την Τετάρτη 15/7, η βουλή έζησε και πάλι «μέρες δόξας» της μνημονιακής εποχής. Με εκβιασμούς και απειλές από την Ε.Ε. και τους ντόπιους, παλιούς και νέους, υποταχτικούς ψηφίστηκαν από τη βουλή τα πρώτα προαπαιτούμενα (μέτρα 4 δις) του νέου μνημονίου. Η όλη διαδικασία, πέρα από το ότι έγινε με τη μορφή του κατεπείγοντος και σε ένα άρθρο, καταστρατήγησε και τους κανονισμούς της βουλής και το Σύνταγμα. Αξίζει να σημειωθεί ότι αλλαγές έγιναν μέχρι την τελευταία στιγμή, κάνοντας τους βουλευτές να μην ξέρουν τι ακριβώς ψηφίζουν. Το οριστικό πραξικόπημα της ψήφισης του νέου μνημονίου θα συνεχιστεί την ερχόμενη εβδομάδα, πάλι με διαδικασίες fast track και παραβίαση των κανονισμών, του Συντάγματος και της κοινής λογικής.
 
Εκτός όμως από το εσωτερικό της βουλής, μέρες μνημονιακής «δόξας» έζησε και ο χώρος έξω από τη βουλή και η πλατεία Συντάγματος. Το μόνο που έλειπε ήταν τα κάγκελα στον άγνωστο στρατιώτη. Δυνάμεις των ΜΑΤ έκαναν αισθητή την παρουσία τους πριν καν ξεκινήσει η συγκέντρωση. Πραγματοποιήθηκαν ακόμα και εξακριβώσεις στοιχείων και προληπτικές προσαγωγές γύρω από το Σύνταγμα. Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης και ενώ αυτή αποκτούσε μαζικότητα, οι δυνάμεις των ΜΑΤ έκαναν πιο έντονη την παρουσία τους. Με ασήμαντες αφορμές, οι αστυνομικές δυνάμεις άρχισαν επιχείρηση εκκένωσης του χώρου μπροστά από τη βουλή με ρίψεις δακρυγόνων, χειροβομβίδων κρότου-λάμψης και κυνηγητό. Στην προσπάθεια των διαδηλωτών να παραμείνουν μπροστά στη βουλή, τα ΜΑΤ κορύφωσαν τις επιθέσεις τους, ακόμα και με συλλήψεις (25 στο σύνολο), έως ότου εκκενωθεί πλήρως ο χώρος.
 
Είναι φυσικό πως αν η κυβέρνηση των νέων υποτακτικών του Τσίπρα θέλει να εφαρμόσει το νέο μνημόνιο-τέρας, πρέπει να χρησιμοποιήσει κάθε μέσο καταστολής, αφού ο λαός απέρριψε δυναμικά αυτές οι πολιτικές με το ΟΧΙ στις 5 Ιουλίου. Δεν τρομοκρατούμαστε. Καλούμε τους εργαζόμενους, τους ανέργους τους νέους να είναι ακόμα πιο μαζικά και δυναμικά στους δρόμους και τις πλατείες για να μην περάσει το νέο μνημόνιο-τέρας.
 

– Υπεράσπιση του ΟΧΙ της 5ης Ιουλίου. ΟΧΙ στους νέους υποτακτικούς του Τσίπρα

– Η τρομοκρατία και η καταστολή δεν μας σταματούν. Απόσυρση των κατηγοριών των συλληφθέντων της 15/7


Δεν υπάρχουν σχόλια: