Τετάρτη 9 Ιουλίου 2014

Απαγορεύεται η ανάσα ! Το σχόλιο της ημέρας από τον Ημεροδρόμο.

Αναδημοσίευση από τον Ημεροδρόμο 
 ημεροδρόμος

Δεν είναι περίεργο. Μια κυβέρνηση που «κυβερνά» με διατάγματα και πράξεις νομοθετικού περιεχομένου  έχει χάσει  κάθε περιθώριο ανοχής. Δεν υποφέρει πια ούτε την ανάσα των υπηκόων. Ούτε καν τον αναστεναγμό δυσαρέσκειας ή δυσφορίας. Γι αυτό κάνει το μόνο που ξέρει: Απαγορεύει!
Όπως διαβάσαμε στα Νέα η κυβέρνηση επιχειρεί ανατροπές (και) στον συνδικαλιστικό νόμο .
Οι βασικές αλλαγές που «προτείνονται» είναι:

  • Αλλαγή στον τρόπο λήψης των αποφάσεων για απεργιακές κινητοποιήσεις
  • . Η προκήρυξη απεργίας, για να είναι νόμιμη, θα πρέπει να έχει υπερψηφιστεί από το 50%+1 των μελών του συνδικάτου.
  • Επαναφορά της ανταπεργίας (λοκάουτ). Πρόκειται για το κλείσιμο της επιχείρησης από τον εργοδότη σε περιπτώσεις απεργιών διαρκείας των εργαζομένων.
  • Επανεξέταση του τρόπου και των πηγών χρηματοδότησης των συνδικαλιστικών οργανώσεων.
  • Αλλαγή στο καθεστώς των συνδικαλιστικών αδειών.
Ο στόχος της «μεταρρύθμισης» είναι προφανής: Να μην πετάει κουνούπι όταν η κυβέρνηση των Σαμαραδοβενιζέλων (με την υποστήριξη των πρόθυμων Ταμίλων) αποφασίζει και διατάζει ξεπουλήματα, περικοπές και διαιώνιση της αθλιότητας μέσα στην οποία ζει ο ελληνικός λαός τα τελευταία χρόνια.
Στόχος και αυτής της νέας …εκσυγχρονιστικής προσπάθειας είναι η  πρόκληση φόβου, απάθειας και ακινησίας. Είναι η μετατροπή του κόσμου σε κοπάδι που εύχεται απλώς να μην έρθει η σειρά του για τη σφαγή.
Μέχρι να ψηφιστεί και αυτός ο νόμος θα ακούσουμε  τις συνηθισμένες αντιρρήσεις κάποιων εκ των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ οι οποίοι τελικά θα …υποταχθούν προς χάρη του ευρύτερου συμφέροντος (και της τσέπης τους, προφανώς, γιατί σήμερα κανείς απ αυτούς δεν πρόκειται να  βρει μια δουλειά που να δίνει δέκα χιλιαρικάκια το μήνα, όπως είναι το «επάγγελμα» του βουλευτή)
Εν τω μεταξύ και μέχρι να νομοθετήσουν οι Ταμίλοι, την απαγόρευση της ανάσας έχει αναλάβει η…τυφλή δικαιοσύνη

Δεν υπάρχουν σχόλια: