Τετάρτη 9 Ιουλίου 2014

Το ΠΑΜΕ καλεί σήμερα στο συλλαλητήριο για τη ΔΕΗ.Προσυγκέντρωση στις 7 μ.μ. στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Το ΠΑΜΕ καλεί τα Συνδικάτα, τις Λαϊκές Επιτροπές, τους μαζικούς φορείς, να συμμετέχουν μαζικά στο σημερινό συλλαλητήριο των εργαζόμενων της ΔΕΗ στο Σύνταγμα, με προσυγκέντρωση στις 7 μ.μ. στην πλατεία Κλαυθμώνος, ενάντια στο νομοσχέδιο της συγκυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ για τη «μικρή ΔΕΗ» και την πολιτική της απελευθέρωσης. 


Στην κινητοποίηση καλεί και η ΠΑΣΕΒΕ.

Στο κάλεσμα, το ΠΑΜΕ σημειώνει: «Η κυβέρνηση πρέπει να πάρει απάντηση απ' όλα τα λαϊκά στρώματα που υποφέρουν, γιατί η ιδιωτικοποίηση της Ενέργειας αφορά όλο τον ελληνικό λαό.
Ταυτόχρονα, οι εργαζόμενοι πρέπει να δώσουν απάντηση στο δόγμα "νόμος και τάξη" της κυβέρνησης, που δε διστάζει για ακόμα μία φορά να τρομοκρατήσει με το μέτρο της επιστράτευσης των απεργών, προκειμένου να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα των μονοπωλίων. Αυτό κάνει σήμερα με τους απεργούς της ΔΕΗ, χτες με τους ναυτεργάτες και τους εργαζόμενους στο Μετρό, αύριο σε κάθε εργαζόμενο που θα υπερασπίζεται τα δικαιώματά του απέναντι στην αντεργατική λαίλαπα».
Χτες το πρωί, με συνθήματα και πανό, η Λαϊκή Επιτροπή Αιγάλεω κα ιφορείς από το Χαϊδάρι και την Αγία Βαρβάρα, έκαναν κινητοποίηση έξω από τα γραφεία της ΔΕΗ στο Αιγάλεω. Οι συγκεντρωμένοι μίλησαν με τον υπεύθυνο και τους εργαζόμενους του υποκαταστήματος, οι οποίοι τους έδειξαν τα χαρτιά της επιστράτευσης, ενώ επεσήμαναν ότι έχει επιταχθεί μέχρι και το κτίριο. Την αντίθεσή τους στην ιδιωτικοποίηση και την πώληση της ΔΕΗ εξέφρασαν και όσοι βρισκόταν στο υποκατάστημα, είτε για διακανονισμούς είτε για πληρωμές των λογαριασμών και των χαρατσιών.


Δεν υπάρχουν σχόλια: