Τρίτη 15 Απριλίου 2014

Κ. Παρασκευάς: "Καλούμε σε μάχη μέχρι την τελευταία στιγμή. Καλούμε σε συσπείρωση με το ΚΚΕ."

Ομιλία του Κώστα Παρασκευά μέλους του Π.Γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ, Γραμματέα της Κ.Ο. Αττικής στην παρουσίαση των ψηφοδελτίων της Λαϊκής Συσπείρωσης για την Περιφέρεια της Αττικής και το Δήμο της Αθήνας
Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία της μάχης. Μέχρι τώρα έχουμε αναπτύξει μια σημαντική δράση. Έχουμε έρθει σε επαφή με χιλιάδες ανθρώπους από τα λαϊκά στρώματα. Διαπιστώνουμε αυξητική τάση της συσπείρωσης, εκτίμηση και έκφραση εμπιστοσύνης στην πολιτική και στη συνέπεια του ΚΚΕ. Ωστόσο δεν πρέπει να υπάρχει καμία επανάπαυση. Κάθε στιγμή που περνά είναι πολύτιμη και πρέπει να αξιοποιηθεί. Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο.

Κατανοούμε απόλυτα την ευθύνη μας, για το ειδικό βάρος που έχει η μάχη στην Αττική, στο συνολικό αποτέλεσμα της μάχης που δίνει το Κόμμα μας σε όλη την Ελλάδα.


Στην Αττική τα κόμματα του συστήματος, όλες οι άλλες δυνάμεις, που κινούνται στα πλαίσια του ευρωμονόδρομου, ρίχνουνε ιδιαίτερο βάρος για ευνόητους λόγους. Πρώτα από όλα γιατί εδώ συγκεντρώνονται τα μεγαλύτερα επιχειρηματικά συμφέροντα. Βρίσκεται η έδρα της αστικής εξουσίας.Εδώ βρίσκονται όλοι οι μηχανισμοί του συστήματος, που δρουν με στόχο τον εγκλωβισμό του εργαζόμενου λαού.

Ο νέος διπολισμός ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ αξιοποιεί την πείρα του παλιού δικομματισμού για να παγιδεύσει το λαό. Στήνουνε τον καυγά για το ποιος θα είναι ο καλύτερος διαχειριστής, για να κρύψουν την ουσία, ότι καλή πολιτική σε όφελος του λαού ούτε θέλουν, ούτε μπορούν να εφαρμόσουν, τόσο η ΝΔ όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ.

Κανείς δεν πρέπει να αποπροσανατολιστεί και να χάσει την ουσία από την αντιπαράθεση που αναπτύσσεται ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ. Η ουσία δεν βρίσκεται στον καυγά για το ποιος ευθύνεται για τον Μπαλτάκο, ή αν ήταν επιτυχημένη η έξοδος στις αγορές. Ούτε εάν ορισμένοι στο ΣΥΡΙΖΑ προτείνουν επιστροφή στη δραχμή αντί για ευρώ.

Το πραγματικό ζήτημα είναι ότι τόσο η ΝΔ, όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ, κινούνται στα πλαίσια της ΕΕ, στρατηγική που υπηρετεί τα συμφέροντα της αστικής τάξης, των μονοπωλίων. Στα πλαίσια αυτά φιλολαϊκή διαχείριση δεν μπορεί, ούτε πρόκειται, να υπάρξει. Ο λαός θα είναι χαμένος από χέρι. Αυτή η στρατηγική επιλογή αποτελεί και το βασικό κριτήριο της πολιτικής τους. Αυτή την αλήθεια πρέπει να μεταφέρουμε παντού.

Γι' αυτό οι εργαζόμενοι, ο λαός μας δεν πρέπει να πέσει θύμα του τυχοδιωκτισμού και της αφερεγγυότητας του ΣΥΡΙΖΑ. Πρέπει να προσπεράσει τα συνθήματα και να δει πίσω από την κουρτίνα. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι δοκιμασμένη δύναμη ενσωμάτωσης και υποταγής στα συνδικάτα, στην τοπική διοίκηση, στο Ευρωκοινοβούλιο. Δε φέρνει τίποτα το νέο, το προοδευτικό. Κάθε αγωνιστής, ριζοσπάστης, αριστερός, μπορεί πια να βγάλει ασφαλή συμπεράσματα από την πορεία του και τις συνεχείς κωλοτούμπες που κάνει, από τις εκλογές του 2012μέχρι σήμερα και να του γυρίσει την πλάτη.

Στα πλαίσια της μάχης που δίνει η Κ.Ο. Αττικής οι υποψήφιοι στα ψηφοδέλτια της Λ.Σ, μαζί με τους υποψήφιους στο ευρωψηφοδέλτιο του Κόμματος,βρίσκονται στην πρώτη γραμμή.

Το βασικό καθήκον είναι να μεταφερθεί η πολιτική του Κόμματος, οι θέσεις του, το μήνυμά του, όσο πιο πλατιά γίνεται στους εργαζόμενους, στα λαϊκά στρώματα, στη νεολαία, στις γυναίκες. Δίνουμε τη μάχη στην πρώτη γραμμή με τη φιλοδοξία να συσπειρωθούν μαζί μας, με τα μέλη, τους φίλους του Κόμματος, της ΚΝΕ, τους συνεργαζόμενους, χιλιάδες ακόμη άνθρωποι που συμπορευτήκαμε μαζί στους αγώνες όλη την προηγούμενη περίοδο. Για να μετατραπεί η εκλογική αναμέτρηση σε μια μεγάλη πολιτική κινητοποίηση, ενάντια στην Ευρωπαϊκή Ένωση, στη συγκυβέρνηση ΝΔ- ΠΑΣΟΚ, στα κόμματα του ευρωμονόδρομου, ενάντια στις πολιτικές που καταδικάζουν το λαό στη φτώχεια, την ανεργία, που υπηρετεί τα συμφέροντα των μονοπωλίων. Για να βγει πιο ενισχυμένο το ΚΚΕ, αποδυναμώνοντας την ηττοπάθεια,απορρίπτοντας τις νέες αυταπάτες.

Καλούμε τους εργαζόμενους να πάνε στις εκλογές με βάση την πείρα τους και με την σκέψη στην επόμενη μέρα στων εκλογών. Να ψηφίσουν με βάση αυτό που πραγματικά κρίνεται. Εάν την επόμενη μέρα των εκλογών θα είναι ενισχυμένο το ΚΚΕ, για να είναι ισχυρή η πάλη και η ελπίδα του λαού. Εάν θα αποδυναμωθούν οι δυνάμεις του ευρωμονόδρομου, που ευθύνονται για τα βάσανα του λαού.

Το ΚΚΕ από τη δεκαετία του 50 και πάνω από 60 χρόνια είναι η μόνη πολιτική δύναμη που τους είπε την αλήθεια, τους ενημέρωσε και τους προειδοποίησε για την Ευρωπαϊκή Ένωση. Οι εξελίξεις που ακολούθησαν επιβεβαίωσαν αυτή την αλήθεια.

Η σωστή εκτίμηση και στάση του ΚΚΕ στο στρατηγικής σημασίας ζήτημα της ΕΕ, αποτέλεσε και αποτελεί και σήμερα, καθοριστικής σημασίας κριτήριο για τις πολιτικές επιλογές και τη στάση της κάθε δύναμης.

Από την άποψη αυτή, η προσφορά του Κόμματος είναι ανεκτίμητη. Έδωσε όπλα, προετοίμασε τους εργαζόμενους για όσα θα έρθουν,αποκάλυψε κόντρα σε θεούς και δαίμονες τον προγραμματικό χαρακτήρα της Ε.Ε.,ένωσης των μονοπωλίων, του κεφαλαίου και όχι των λαών.

Τώρα όλοι όσοι έχουν βγάλει συμπεράσματα για το ρόλο της Ε.Ε. είναι ώρα ευθύνης να συμπαραταχθούν με το ΚΚΕ, ανεξάρτητα από άλλες επιφυλάξεις και αντιρρήσεις. Να μην πιστέψουν στις νέες αυταπάτες γιατί η Ε.Ε.χειρότερη γίνεται, φιλολαϊκή δεν γίνεται ποτέ.

Να κάνουν τώρα το βήμα, για να ανοίξει ο δρόμος, για να σπάσουν τα δεσμά της Ε.Ε. των μονοπωλίων. Σε αυτό το δρόμο να συμπαραταχθούν με το ΚΚΕ μπροστά στις εκλογές, γιατί είναι ο μόνος δρόμος που συμφέρει το λαό.

Εμείς δεν θα κουραστούμε μπροστά στην εκλογική μάχη.Μέχρι την τελευταία στιγμή, όχι μόνο να απευθύνουμε κάλεσμα συσπείρωσης και συμπόρευσης με το ΚΚΕ, αλλά να θέτουμε βασικά κριτήρια, να δίνουμε νέα επιχειρήματα και όπλα στους εργαζόμενους στα λαϊκά στρώματα, ώστε να μπορούν να αντιπαλέψουν αποτελεσματικά, την επίθεση της ψευτιάς και της προπαγάνδας, των κάλπικων διλημμάτων και των εκβιασμών που θα φουντώσουν όσο θα πλησιάζει η μέρα των εκλογών.

Η ΕΕ, τα κόμματα του ευρωμονόδρομου, δεν αρκούνται σε έναν λαό φοβισμένο και υποταγμένο. Τον θέλουν να βάζει πλάτη για να περπατήσει η δική τους στρατηγική, να υλοποιούνται κάθε φορά τα δικά τους συμφέροντα. Γι' αυτό το λόγο δεν αρκούνται μόνο στους εκβιασμούς και τις αυταπάτες, αλλά θέλουν τα οράματα και τις πολιτικές τους, που είναι ξένα προς τα συμφέροντα των εργαζόμενων, να τα κάνουν σημαία και οράματα του λαού. Δηλαδή ο εργαζόμενος λαός κάθε φορά να σηκώνει ξένες σημαίες, να υποστηρίζει ξένα συμφέροντα. Δεν τους φτάνει μόνο η δουλεία. Θέλουν πάνω από όλα τη ψυχή του εργαζόμενου λαού.

Επειδή, πολλές υποσχέσεις, κάλπικα διλήμματα θα ακουστούν τις επόμενες μέρες θέτουμε και με αυτή την ευκαιρία και εμείς ορισμένα από τα πραγματικά διλήμματα.

Τι έχει να περιμένει ο εργαζόμενος λαός από την πολυδιαφημιζόμενη ανάκαμψη της οικονομίας, μετά την κρίση; Θα αλλάξει η ζωή του προς το καλύτερο στο χώρο εργασίας, στην άσκηση του δικαιώματος να παλεύει για το μεροκάματο, για την εξασφάλιση της εργασίας του, για να μπορεί

να ζήσει την οικογένεια του;

Παίρνουμε την ευθύνη να προειδοποιήσουμε για άλλη μια φορά. Ο εργαζόμενος λαός, και ιδιαίτερα οι νέοι άνθρωποι, να πάρουν υπόψη τους ότι η πολυδιαφημιζόμενη ανάπτυξη είναι στα πλαίσια του ίδιου καπιταλιστικού δρόμου, που οδήγησε στη κρίση, που αξιοποιήθηκε για να επιταχυνθεί η υλοποίηση προαποφασισμένων αντιλαϊκών μέτρων. Ότι η ανάκαμψη που επαγγέλλονται σήμερα κτίζεται πάνω στα ερείπια των εργατικών λαϊκών δικαιωμάτων. Ότι το μέλλον που τους επιφυλάσσουν είναι να ζουν σε καθεστώς αυξημένης και μόνιμης ανεργίας,φτώχειας, έντασης της εκμετάλλευσης, καταπάτησης των δικαιωμάτων τους. Στην πραγματικότητα, θα υπάρξει ανάπτυξη κερδών των μονοπωλιακών ομίλων και όχι ανάπτυξη δικαιωμάτων. Ακριβώς το αντίθετο θα υπάρξει. Ο λαός δεν πρέπει να διαλέγει ανάμεσα στη Σκύλλα και τη Χάρυβδη. Δεν πρέπει να βολευτεί και να υποταχθεί με ορισμένα ψίχουλα που πιθανά θα του πετάξουν. Κριτήριο πρέπει να έχει τις σύγχρονες ανάγκες του. Να μην υποταχθεί ούτε με το καρότο, να μην φοβηθεί ούτε με το μαστίγιο. Από την άποψη αυτή θέτουμε, όχι τυχαία, με αυτή την προτεραιότητα, ένα παράδειγμα που αποτελεί κριτήριο.

Την περασμένη εβδομάδα, σαν συνέχεια και σαν συνέπεια του 9μηνου ηρωικού αγώνα των Χαλυβουργών, έγινε μια ακόμα δίκη σε βάρος τους, με ψεύτικες και ανυπόστατες κατηγορίες από την πλευρά της εργοδοσίας. Όπως γνωρίζετε υπήρξε καταδίκη των αγωνιστών Χαλυβουργών με βαριές ποινές.

Η δικαστική απόφαση αυτή δεν είναι τυχαία, ούτε σε βάρος των συγκεκριμένων αγωνιστών, ούτε τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή.

Θέλει να στείλει μήνυμα η κυβέρνηση και το αστικό κράτος, ότι η ανάπτυξη τους θα συνοδεύεται με το δόγμα «νόμος και τάξη»,απέναντι σε όλους όσους θα υπερασπίζονται το δίκιο τους.

Η συγκεκριμένη απόφαση δεν αποτελεί μια εκτροπή, μια εξαίρεση. Είναι η υλοποίηση της πολιτικής της κυβέρνησης και της Ε.Ε. Είναι προπομπός σε όσα έρχονται μετά τις εκλογές, για το χτύπημα του κινήματος.

Προειδοποιούμε ότι δεν είναι τυχαίες οι συζητήσεις που γίνονται προεκλογικά, ούτε όσα έχουν προηγηθεί. Υπενθυμίζουμε τον καυγά ανάμεσα στον Καμίνη, το Σπηλιωτόπουλο, τον Κασιδιάρη για το ποιος είναι περισσότερο ικανός να περιορίσει τις διαδηλώσεις στο κέντρο της Αθήνας, να«καθαρίζει» το κέντρο κλπ.

Θυμίζουμε τις επιστρατεύσεις των ναυτεργατών, των εργαζόμενων στο ΜΕΤΡΟ, τη βιομηχανία διώξεων κατά των μεταλλεργατών της Ν.Ε.Ζώνης του Περάματος. Τη συζήτηση που προηγήθηκε ότι το ΠΑΜΕ διώχνει τα κρουαζιερόπλοια και τον τουρισμό, τα μαγαζιά κλείνουν από τις διαδηλώσεις. Όλα αυτά είναι ενδεικτικά για το τι προετοιμάζουν για το τι έρχεται.

Αποκαλύπτουμε τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ, που κόπτεται κατά τα άλλα για τη δημοκρατία ότι, όχι τυχαία, δεν είπε τίποτα για την προχθεσινή καταδίκη των Χαλυβουργών . Η σιωπή του αυτή υποδηλώνει τη στάση του εάν γίνει κυβέρνηση.

Ας σκεφθεί ο κάθε εργαζόμενος, ο κάθε αγωνιστής,ποιον θα έχει στο πλευρό του την επόμενη μέρα των εκλογών, όταν θα βρίσκεται μπροστά στο δίλημμα «να ζει αυτός και τα παιδιά του στην ανεργία, τη φτώχεια και τη εξαθλίωση ή να παλέψει για όσα δικαιούται».

Οι Χαλυβουργοί στη διάρκεια της δίκης, όπως και σε όλη την πορεία του αγώνα, έδωσαν μαθήματα αξιοπρέπειας, αγωνιστικότητας. Είναι ηθικά οι νικητές. Δείχνουν το δρόμο και την κατεύθυνση της πάλης.

Προσθέτουμε ακόμα ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα.

Ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς χαρακτήρισε την τουριστική βιομηχανία της χώρας , όπως οι αστοί την ονομάζουν, «ως την πρώτη ατμομηχανή που πήρε μπρος και άρχισε να τραβά την οικονομία μας έξω από την οδυνηρή εξαετή ύφεση». Το 2013 οι αφίξεις των ξένων τουριστών έφτασαν στα 17,9εκατομμύρια και τα έσοδα έφτασαν στα 11,9 δισ. Ευρώ, ενώ σύμφωνα με τις
δηλώσεις του προέδρου του ΣΕΤΕ «Οι προβλέψεις δείχνουν ότι το 2014 θα καταρριφθεί ένα ακόμη ρεκόρ» με 18,5 εκατ. αφίξεις ξένων τουριστών και έσοδα ύψους 13 δισ. ευρώ. Τι ωφελήθηκαν όμως οι εργαζόμενοι του κλάδου από την αύξηση της τουριστικής δραστηριότητας;

Η πραγματικότητα αποκαλύπτει, πως εντάθηκε ο βαθμός εκμετάλλευσης των εργαζομένων. Τη διετία 2011- 2013 οι μισθοί δέχτηκαν μείωση πάνω από 15%, γενικεύτηκε η ανασφάλιστη εργασία, οι ατομικές και ημερήσιες συμβάσεις εργασίας, η καταστρατήγηση του ωραρίου και εντατικοποίηση της εργασίας, συμφωνήθηκε η δεκάωρη δουλειά. Γενικεύτηκε η μαθητεία, μέσω κρατικών και ευρωπαϊκών επιδοτήσεων, με πάνω από 10,000 θέσεις πάμφθηνης εργασίας.

Στις μεταφορές, κλάδος που ιεραρχούν ντόπια και ξένα μονοπώλια για την αναβάθμιση της χώρας ως διακομιστικό κέντρο, επιφυλάσσοντας και ιδιαίτερο ρόλο για την Αττική και της υποδομές της, τα πράγματα δεν είναι καλύτερα. Η αύξηση της εμπορευματικής και επιβατικής κίνησης, στα λιμάνια και στο αεροδρόμιο, στην κρουαζιέρα, στον τουρισμό, στα εμπορευματοκιβώτια, δεν έλυσε βασικά ζητήματα των εργαζομένων στους αντίστοιχους κλάδους. Χάθηκαν,χιλιάδες θέσεις εργασίας με συγκροτημένα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα και τη θέση τους πήραν κακοπληρωμένοι εργάτες, χωρίς ΣΣΕ και με χειρότερες συνθήκες δουλειάς. Επιπλέον υποβαθμίστηκαν οι ακτοπλοϊκές και αστικές συγκοινωνίες, έγιναν πανάκριβες και δυσπρόσιτες για ένα μεγάλο τμήμα ανέργων και του λαού μας που υποφέρει.

Ένα επίσης παράδειγμα ακόμα.

Στον κλάδο των κατασκευών που έχει δεχθεί μεγάλο πλήγμα σε όλη την χώρα και ιδιαίτερα στην Αττική.

Ενώ οι ανάγκες για υποδομές, που υπηρετούν τις λαϊκές ανάγκες, είναι τεράστιες, για παράδειγμα την εργατική λαϊκή κατοικία,σχολικές αίθουσες, παιδικοί σταθμοί, μονάδες υγείας, αντιπλημμυρικά έργα,αντισεισμική θωράκιση. Ο προσανατολισμός και οι προτεραιότητες είναι για έργα που υπηρετούν την αύξηση της κερδοφορίας των μονοπωλιακών ομίλων όπως η εκμετάλλευση του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού, της παραλιακής ζώνης.

Όσα έργα ανοίγουν, οι εργαζόμενοι πιάνουν δουλειά με πολύ χειρότερους όρους συγκριτικά με την προηγούμενη περίοδο. Συγκεκριμένα στο εργοτάξιο στον παλιό Ιππόδρομο στην Καλλιθέα, που κατασκευάζεται η Όπερα του Ιδρύματος Νιάρχου, για 100 θέσεις εργασίας τεχνικών και υπαλλήλων έγιναν 5000αιτήσεις. Στα έργα επέκτασης του ΜΕΤΡΟ εργάζονται περίπου 150 εργαζόμενοι και οι αιτήσεις που γίνονται είναι χιλιάδες.

Σήμερα στην Αττική, οι ασφαλισμένοι στο ΙΚΑ από τον κλάδο των κατασκευών εμφανίζονται 11.000 με μέσο όρο 12 ημερομίσθια το μήνα.

Το ημερομίσθιο, όταν υπάρχει, δεν ξεπερνά τα 30-35ευρώ, μειωμένο κατά 50%, συγκριτικά με το 2009 και το 2010.

Με αυτό τον προσανατολισμό, που έχει ως σκοπό την εξυπηρέτηση της κερδοφορίας των μονοπωλιακών ομίλων, η εργατική τάξη θα πουλά την εργατική της δύναμη με πιο άθλιους όρους το επόμενο διάστημα.

Άλλο ένα παράδειγμα, για το πώς διαμορφώνεται η κατάσταση, την περίοδο της ανάπτυξης, στον κρίσιμο τομέα της υγείας.

Οι δραστικές περικοπές από τη κρατική χρηματοδότηση έχουν άμεσες συνέπειες, που οδηγούν στην χειροτέρευση των παροχών υγείας για το λαό. Σήμερα η κατάσταση που διαμορφώνεται είναι άκρως επικίνδυνη.

Πέρα από τη βαρύτατη επιβάρυνση των ασθενών με τις αυξήσεις της συμμετοχής στη δαπάνη για τα φάρμακα από το 9% στο 27%, το χαράτσι του ενός ευρώ ανά συνταγή φαρμάκων, το χαράτσι των 5 ευρώ για τις ιατρικές επισκέψεις, την πληρωμή των απογευματινών ιατρείων για εξετάσεις και θεραπείες που δεν καλύπτονται από τον ΕΟΠΠΥ.


Στην Αττική συγχωνεύονται, καταργούνται δημόσιες μονάδες, κρεβάτια, εργαστήρια.

Καταργήθηκαν 5 νοσοκομεία στην Αττική, καθώς και τα νοσοκομεία- θεραπευτήρια του ΙΚΑ. Ενώ προχωρά το κλείσιμο των Ψυχιατρικών Νοσοκομείων μέχρι το 2015, όπως προβλέπεται από τις ευρωπαϊκές κατευθύνσεις. Με τους νέους οργανισμούς νοσοκομείων έχουν ήδη συγχωνευτεί τμήματα και καταργηθεί κρεβάτια. Συνολικά θα καταργηθούν πανελλαδικά 774 κλινικές και τμήματα και 10.000 κρεβάτια, σύμφωνα με διακηρυγμένους κυβερνητικούς στόχους.

Στο «Σωτηρία» μέσα στο 2013, έκλεισαν 4 Πνευμονολογικές Κλινικές και το Τμήμα Κυστικής Ινωσης, καταργήθηκαν δεκάδες κρεβάτια. Αναμένεται να κλείσουν ακόμη 3κλινικές.

Στο Μεταξά έγιναν συγχωνεύσεις κλινικών, για να εξοικονομήσει το κράτος πόρους από τη μείωση προσωπικού. Στην Ακτινοθεραπευτική Κλινική μετά τη συγχώνευση από τα 42κρεβάτια έμειναν τα 7. Οι γιατροί είναι 99, ενώ θα έπρεπε να είναι 156. Το συνολικό προσωπικό δεν είναι πάνω από 650 άτομα, την ίδια στιγμή που ο νέος Οργανισμός προβλέπει 759 μόνιμες θέσεις και ο προηγούμενος 1.056. Οι ελλείψεις σε προσωπικό είναι μόνιμο φαινόμενο.

Στον Ευαγγελισμό,μέσα σε ένα χρόνο, καταργήθηκαν 210 νοσοκομειακά κρεβάτια. Συνολικά διέθετε δύναμη 1.190 κρεβατιών (σ.σ. μαζί με το πρώην 3ο Θεραπευτήριο του ΙΚΑ, το Οφθαλμιατρείο και της Πολυκλινικής με τα οποία έχει συγχωνευτεί). Αυτή τη στιγμή λειτουργούν 940 κρεβάτια στον Ευαγγελισμό και 40 στο Οφθαλμιατρείο,συνολικά 980 κρεβάτια.

Άλλο ένα παράδειγμα. Μεγάλος ντόρος γίνεται για τα οφέλη που θα φέρει η αναθέρμανση της αγοράς, η αλλαγή της ψυχολογίας του καταναλωτή σε συνδυασμό με την άνοδο της τουριστικής ανάπτυξης στην Αττική και την αναβάθμιση του κέντρου της Αθήνας.

Εμάς δεν μας απασχολούνε οι νέοι επιχειρηματίες, οι λιμοκοντόροι που συναντήθηκαν προχθές με την κυρία Μέρκελ. Εμάς μας απασχολεί ο φτωχός λαός.

Ακόμα και αν γίνουνε πραγματικότητα όλα αυτά τα όνειρα και φιλόδοξα σχέδια της άρχουσας τάξης, η μοίρα του αυτοαπασχολούμενου που τσιγαρίζεται όλη την ημέρα δεν θα αλλάξει.

Πως θα ξοφλήσουν τα χρέη σε εισφορές στον ΟΑΕΕ οι370.000 ΕΒΕ;

Πως θα ξοφλήσουν την εφορία, τις ΔΕΚΟ το 33% με 35%των ΕΒΕ;

Μεγάλη μερίδα από αυτούς είναι καταδικασμένη και στην περίοδο της κρίσης και στη φάση της ανάπτυξης, γιατί ο στόχος της Ε.Ε. και των κυβερνήσεων είναι η ενίσχυση των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.

Καλούμε τους εργαζόμενους, τη νεολαία, το λαό να εμπιστευθούν αυτή τη φορά το ΚΚΕ, που τους λέει την αλήθεια.

Μην εξαπατηθούν. Μην μπερδέψουν τα συμφέροντα των αστών, των μονοπωλιακών ομίλων με τα δικά τους. Οι υποσχέσεις που δίνει η κυβέρνηση, αλλά και ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν αφορούν τα συμφέροντα του εργαζόμενου λαού.

Με την ανάκαμψη της καπιταλιστικής οικονομίας, τα πράγματα θα καλυτερέψουν για τους μεγαλοεπιχειρηματίες και όχι για τους εργαζόμενους. Το πλεόνασμα, για το οποίο πανηγυρίζει η κυβέρνηση, είναι ματωμένο. Η ανάπτυξή τους θα στηριχτεί στα συντρίμμια της ζωής και των δικαιωμάτων των εργαζόμενων και της νεολαίας, ανεξάρτητα αν στο τιμόνι της διακυβέρνησης βρίσκεται η ΝΔ ή ο ΣΥΡΙΖΑ. Για τον εργαζόμενο λαό δεν υπάρχει λύση μέσα στο μονόδρομο της ΕΕ.

Καλούμε σε μάχη μέχρι την τελευταία στιγμή. Καλούμε σε συσπείρωση με το ΚΚΕ.

Γιατί το ΚΚΕ τολμά και αποκαλύπτει τους πραγματικούς ενόχους για αυτά που ζούμε.

Γιατί με το δυνάμωμα του ΚΚΕ μπορεί να μπουν εμπόδια στην επίθεση που θα συνεχιστεί.

Γιατί μόνο έτσι μπορεί να αποφευχθούν οι νέες αυταπάτες που καλλιεργεί ο ΣΥΡΙΖΑ, να μην πέσει ο λαός σε νέες παγίδες που του στήνει το σύστημα.

Γιατί μόνο το ΚΚΕ αποτελεί εγγύηση για τους αγώνες του λαού, για να δυναμώσει η ελπίδα για άλλη προοπτική.

Ποια είναι η ταυτότητα των ψηφοδελτίων της Λαϊκής Συσπείρωσης στην Περιφέρεια της Αττικής και στο Δήμο της Αθήνας.

Αποτελούνται στο σύνολο τους από αγωνιστές που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της πάλης για τα λαϊκά δικαιώματα, γνωστοί και καταξιωμένοι στο χώρο εργασίας τους, στη γειτονιά τους. Καταξιωμένοι επιστήμονες, εκπαιδευτικοί, καλλιτέχνες. Νέοι από τα Πανεπιστήμια και τα Τεχνολογικά Ιδρύματα, από το χώρο του Αθλητισμού και του Πολιτισμού.

Πηγή: K.K.E

Δεν υπάρχουν σχόλια: