Πέμπτη 13 Μαΐου 2010

Οι "ένοπλοι επαναστάτες" είναι ακόμα εδώ -Ισχυρότατη έκρηξη στον Κορυδαλλό από βόμβα - Μία τραυματίας

Πηγή:www.newsit.gr



 Ισχυρότατη έκρηξη έξω από τις γυναικείες φυλακές του Κορυδαλλού σημειώθηκε στις 22:12 χθες το βράδυ, με αποτέλεσμα τον ελαφρύ τραυματισμό γυναίκας από τα θραύσματα γυαλιών της μπαλκονόπορτας του σπιτιού της.



Στις 21:47 άγνωστος είχε προβεί σε δύο προειδοποιητικά τηλεφωνήματα στην εφημερίδα Ελευθεροτυπία και στον τηλεοπτικό σταθμό Άλτερ. «Σε 27 λεπτά θα εκραγεί βόμβα έξω από τις φυλακές Κορυδαλλού, στην οδό Γρηγορίου Λαμπράκη απέναντι από τον αριθμό 199. Εκκενώστε τις πολυκατοικίες, δεν είναι φάρσα» φαίνεται να είπε ο άγνωστος.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έφθασαν εκεί και χτυπώντας τα κουδούνια των πολυκατοικιών επιχειρούσαν την εκκένωσή τους από τους ενοίκους. Η βόμβα ήταν τοποθετημένη σε κάδο απορριμμάτων μέσα σε σακβουαγιάζ, κοντά στον μαντρότοιχο των γυναικείων φυλακών.



Από την ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε, με τον ήχο της να ακούγεται σε πολλές μακρινές περιοχές της Αττικής, τραυματίστηκε μία νεαρή γυναίκα στον 1ο όροφο πολυκατοικίας στον αριθμό 195 της Γρ. Λαμπράκη, από τζάμια της μπαλκονόπορτας που έσπασε από το ωστικό κύμα.



Αξιωματικοί της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας εκτιμούσαν ότι η βομβιστική επίθεση ήταν έργο της «Συνομωσίας Πυρήνων της Φωτιάς-Αντάρτικη Ομάδα Τερροριστών» χωρίς όμως να αποκλείουν κάποια άλλη τρομοκρατική ονομασία.

Πηγή:www.newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: