Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2014

Θέμος Στοφορόπουλος , Πρέσβης επί τιμή :"...ισχυροποίηση του ΚΚΕ σημαίνει μεγαλύτερη προστασία του λαού, κάθε στιγμή, σε όλη την Ελλάδα. "

Θέμος Στοφορόπουλος ,Πρέσβης επί τιμή


Χρειάζεται υποστήριξη στον αγώνα του ΚΚΕ κατά των πολιτικών δυνάμεων του κεφαλαίου και όσων βοηθούν το κεφάλαιο και αποπροσανατολίζουν το λαό υποσχόμενοι φιλολαϊκή ΕΕ, χωρίς σοσιαλισμό. Ενώ γνωρίζουν ή θα έπρεπε να γνωρίζουν ότι αυτό είναι αντιφατικό και αδύνατο, καθώς η θεωρία και η πείρα έχουν δείξει. Οπως αποκλείεται και να εξασφαλίσει η ΕΕ την εδαφική κυριαρχία της Ελλάδας ή της Κύπρου.

Η διακήρυξη της Κεντρικής Επιτροπής για τις Ευρωεκλογές επισημαίνει ότι η Κύπρος μπήκε στην ΕΕ με κύρια επιδίωξη να λυθεί το Κυπριακό, αλλά ότι αντίθετα η ΕΕ στήριξε το «σχέδιο Ανάν» και συνεχίζει να στηρίζει την πολιτική που οδηγεί σε διχοτόμηση της Κύπρου. Επίσης, η διακήρυξη τονίζει πως η Ευρωπαϊκή Ενωση ούτε στο ελάχιστο δεν αντιμετώπισε τις παραβιάσεις στο Αιγαίο από την Τουρκία, η οποία διαπραγματεύεται την ένταξή της. Το ΚΚΕ αντιπαρατίθεται και σε όσους θέλουν να αγνοούν ότι η απαλλαγή από τα δεσμά της Δύσης, της ΕΕ, του ΝΑΤΟ και της κάθε ιμπεριαλιστικής δύναμης, αυτή η απαλλαγή για να είναι πραγματική, πρέπει να συνδέεται με την κατάκτηση της εργατικής εξουσίας. Μόνο η εργατική εξουσία μπορεί να φέρει και τη μονομερή διαγραφή του χρέους.
Συνεχώς, λοιπόν, και ειδικότερα στις εκλογές είναι αναγκαία η ενίσχυση του ΚΚΕ για να συμβάλει στην ανάπτυξη του εργατικού - λαϊκού κινήματος στην πατρίδα μας, αλλά και στην ορθή πορεία του στην Ευρώπη και πέρα από αυτή. Εχει και άμεση χρησιμότητα η εκλογή των υποψηφίων του ΚΚΕ στα όργανα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και στο Ευρωκοινοβούλιο. Στις Περιφέρειες και τους Δήμους συμμετέχουν στην καθημερινή εργατική - λαϊκή αντίσταση. Στις Βρυξέλλες και στο Στρασβούργο προβάλλουν διαρκώς τις θέσεις του ΚΚΕ και συγχρόνως ενημερώνουν και μέσω του Κόμματος το λαό για όσα εκεί εξυφαίνονται.
Γενικότερα, ισχυροποίηση του ΚΚΕ σημαίνει μεγαλύτερη προστασία του λαού, κάθε στιγμή, σε όλη την Ελλάδα.

Πηγή : rizospastis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: