Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2014

Αποκλεισμένος από αγρότες ο δρόμος της Κουλούρας- Συγκέντρωση και στη Κομοτηνή.

Στους δρόμους βρίσκονται οι αγρότες της χώρας αντιδρώντας στο νέο φορολογικό καθεστώς και στις υψηλές τιμές των πρώτων υλών.


Αποκλεισμένος βρίσκεται ο κόμβος της Κουλούρας από αγρότες  της Ημαθίας. Στο σημείο όπου βρίσκονται ήδη 2.500 αγρότες προσήλθαν αγρότες με τα τρακτέρ τους από την Πέλλα και την Νάουσα και ο αριθμός τους ξεπερνά τους 3.000.

Tα μέλη των Αγροτικών και Κτηνοτροφικών Συλλόγων της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης διοργάνωσαν  συλλαλητήριο προς τη ΔΟΥ Κομοτηνής.
Για το νομό Δράμας η συγκέντρωση ξεκίνησε στις 8 το πρωί μπροστά στη Νομαρχία και εν συνεχεία πορεία στην Κομοτηνή.

Συκεντρώσεις ήδη έχουν στηθεί έξω από τη Λάρισα στον κόμβο της Νίκαιας, στην εθνική οδό Αθήνας-Θεσσαλονίκης, στην Αλεξάνδρεια, στην Νάουσα,  στον κόμβο της Κουλούρας επί της Εγνατίας αλλά και στον κόμβο Μελισσίου και Γυψοχωρίου. Συνεχώς νέοι αγρότες ενισχύουν τα "μπλόκα" .

Παρατεταγμένα κατά μήκος του δρόμου, στο ύψος του Εργοστασίου της Βιομηχανίας Ζάχαρης Ορεστιάδας, βρίσκονται από το μεσημέρι της Τρίτης, τα τρακτέρ των αγροτών του βορείου Έβρου, χωρίς όμως να παρακωλύουν την κυκλοφορία και με κυρίαρχο αίτημα την ανάκληση από την κυβέρνηση των νέων φορολογικών μέτρων.

Την ίδια στιγμή η Αστυνομική Διεύθυνση Λάρισας ανακοίνωσε  ότι, σύμφωνα με απόφαση της μέχρι το Σάββατο στις 13.30΄, απαγορεύεται η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στην Παλαιά Εθνική Οδό Αθηνών-Θεσσαλονίκης από τον κόμβο Νίκαιας έως τον κόμβο Βιοκαρπέτ (Π.Ε.Ο. Αθηνών-Θεσσαλονίκης), λόγω συγκέντρωσης αγροτών με γεωργικούς ελκυστήρες.

Πανελλαδική σύσκεψη το Σάββατο

Οι αγρότες της Θεσσαλίας καλούν το Σάββατο, στο μπλόκο της Νίκαιας, εκπροσώπους των μπλόκων από όλη την Ελλάδα προκειμένου να συναποφασίσουν για την πορεία των κινητοποιήσεων τους στο πλαίσιο σύσκεψης που θα πραγματοποιηθεί στο Πνευματικό Κέντρο Νίκαιας.

Για την Κυριακή απευθύνουν κάλεσμα στους πολίτες να ενισχύσουν με την φυσική τους παρουσία το μπλόκο, με απώτερο σκοπό να πραγματοποιηθεί ένα μαζικό συλλαλητήριο διαμαρτυρίας.

Πηγή : alterthess.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: