Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014

Δημοτικές και ευρωεκλογές.
Από την απόφαση του Κ.Ο. του ΚΚΕ(μ-λ)

......
5. Το ΚΟ του ΚΚΕ(μ-λ) κατέληξε στη θέση της αποχής από τις ευρωεκλογές όχι «γιατί έτσι έχουμε συνηθίσει» αλλά γιατί δίνει την πραγματική διάσταση στο σύνθημα της εξόδου από την ΕΕ. Κυρίως, γιατί δίνει μια πολιτική διέξοδο αγωνιστική στις εκατοντάδες χιλιάδες των ανθρώπων, των εργαζομένων, των ανέργων, της νεολαίας, των μεταναστών που έχουν τραβήξει τόσο πολλά δεινά τα τελευταία χρόνια, και που μια σημαντική (όχι η μοναδική) αιτία γι’ αυτά είναι η πολιτική της ΕΕ και η υποταγή της χώρας σ’ αυτήν.
- Όσον αφορά τις επερχόμενες δημοτικές εκλογές, το ΚΟ κατέληξε στη θέση του ΛΕΥΚΟΥ-ΑΚΥΡΟΥ λαμβάνοντας υπόψη δύο παράγοντες:
1) Την παραπέρα αντιδραστικοποίηση του θεσμού, ιδιαίτερα μετά τον Καλλικράτη και την πολιτική που συνοψίστηκε σ’ αυτό που λέμε Μνημόνια.
2) Τη φάση του κινήματος και τις δικές μας υποκειμενικές δυνατότητες.

......
7. Αν υπάρχουν, λοιπόν, σαφείς δυσκολίες σ’ αυτή τη φάση να προωθήσουμε με προοπτικές επιτυχίας -στην πράξη και όχι μόνο σαν ζύμωση- τις κατευθύνσεις της μαζικής λαϊκής αντίστασης και πάλης στα μέτωπα που ανοίγει η άγρια επίθεση του συστήματος, ακόμα μεγαλύτερες δυσκολίες έχουμε να προωθήσουμε μια προσπάθεια κοινής δράσης ενάντια στην ΕΕ με στόχο την έξοδο της χώρας από τη λυκοσυμμαχία των ιμπεριαλιστών. Οι δυσκολίες που κάνουν περίπου απαγορευτική τη δημιουργία προϋποθέσεων κοινής δράσης για την ΕΕ είναι οι σοβαρές διαφορές που έχουμε με το μεγαλύτερο φάσμα του εξωκοινοβουλίου και της αναρχοαυτονομίας, τόσο στη θέση απέναντι στην ΕΕ όσο και στις Ευρωεκλογές.
Όπου, όμως, υπάρχουν προϋποθέσεις σε περιφερειακό επίπεδο, αξίζει να δοκιμάσουμε τη δημιουργία επιτροπών ενάντια στην ΕΕ, που θα διακηρύσσουν στην πράξη την επιμονή τους στη συνέχιση των αγώνων κόντρα στις εκλογικές αυταπάτες. Επιτροπές που θα θέτουν την ανάγκη της πάλης απέναντι στην ΕΕ και την πρόσδεση της χώρας σ’ αυτήν και που θα καλούν τον κόσμο να στρέψει τις πλάτες του στην εκλογική φάρσα που στήνεται γύρω από τις ευρωκάλπες. Σε κάθε περίπτωση για περιφερειακή και τοπική χρήση, το ΚΟ καταλήγει σε ένα σχέδιο πολιτικής πρότασης για δράση ενάντια στην ΕΕ και το οποίο οι οργανώσεις μας, διερευνώντας τις δυνατότητες, μπορούν να προωθήσουν.

Η απόφαση δημοσιεύεται ολόκληρη στην Προλεταριακή Σημαία που κυκλοφορεί. Τις επόμενες μέρες θα την αναδημοσιεύσουμε και εδώ.

http://antigeitonies.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: