Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014

ΚΚΕ: Ανακοίνωση για την Ημέρα Μνήμης των Θυμάτων του Ολοκαυτώματος.

Σε ανακοίνωση για την ημέρα μνήμης των θυμάτων του ολοκαυτώματος το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει:


«Τιμούμε σήμερα την Ημέρα Μνήμης των Εβραίων Μαρτύρων και Ηρώων του Ολοκαυτώματος. Συμπληρώνονται σήμερα 69 χρόνια από την απελευθέρωση του στρατοπέδου συγκέντρωσης του Άουσβιτς από τον Κόκκινο Στρατό στις 27 Γενάρη 1945.

Το Άουσβιτς στάθηκε το μεγαλύτερο συγκρότημα εξόντωσης ανθρώπων, Εβραίων, κομμουνιστών και αντιστασιακών από την Πολωνία, τη Σοβιετική Ένωση, την Ελλάδα, τη Γαλλία και πολλές άλλες χώρες.
Η απελευθέρωση του Άουσβιτς αποτελεί αποκάλυψη για την ιστορική μνήμη της φρίκης του κολαστηρίου των στρατοπέδων συγκέντρωσης και της ναζιστικής θηριωδίας. Αποκάλυψη μιας τραγικής και απίστευτης αλήθειας για το μέγεθος της ανθρώπινης αγριότητας: Της προγραμματισμένης, μαζικής και με απάνθρωπες μεθόδους εξόντωσης εκατομμυρίων ανθρώπων από τη βάρβαρη ναζιστική μηχανή.


Είναι ανάγκη, σήμερα, όλοι οι εργαζόμενοι, τα φτωχά λαϊκά στρώματα, οι μαζικοί φορείς, οι εκπαιδευτικοί, αλλά και κάθε τίμιος άνθρωπος με την πάλη τους να απομονώσουν τη ναζιστική ιδεολογία και δράση, τους υμνητές τους, την εγκληματική Χρυσή Αυγή. Να πρωτοστατήσουν στους χώρους δουλειάς, στα σχολεία, στις σχολές, στις γειτονιές για να μάθουν οι εργαζόμενοι και η νεολαία όλη την αλήθεια για τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, το φασισμό, την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών. Να μην περάσει η παραχάραξη και η διαστρέβλωση της ιστορίας των λαών που επιχειρεί η ΕΕ».

Πηγή : 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: