Παρασκευή, 24 Ιανουαρίου 2014

Ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα στη Λιβαδειά.

 Στη συνεστίαση που διοργάνωσε σήμερα Παρασκευή το βράδυ η ΤΕ Λιβαδειάς του ΚΚΕ, στο πλαίσιο του εορτασμού των 95 χρόνων του ΚΚΕ, παραβρέθηκε και μίλησε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.


Μεταξύ άλλων υπογράμμισε:

«Με τα μάτια στραμμένα στις κάλπες που θα στηθούν το Μάη, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκουν να στερήσουν από το λαό μας τη δυνατότητα να σκεφτεί, να συζητήσει γιατί φτάσαμε ως εδώ, ποιος φταίει, αλλά κυρίως να προβληματιστεί τι πρέπει να γίνει και πώς θα τα καταφέρουμε, ποια είναι η πραγματική φιλολαϊκή διέξοδος.


Θέλουν να κρύψουν ότι η ανάπτυξη που λέει η ΝΔ, με ή χωρίς πρωτογενές πλεόνασμα, θα πατήσει πάνω στα αποκαΐδια των εργατικών λαϊκών δικαιωμάτων που έχει σαρώσει ο τυφώνας των αντιλαϊκών νόμων για τα εργασιακά, τις συντάξεις, την υγεία, την παιδεία, τους φόρους, τις απολύσεις, την ακρίβεια. Πάνω σ’ αυτά - που θα παραμείνουν και θα ενισχυθούν - θα έρθει να πατήσει και η περίφημη ανάκαμψη.

Θέλουν να κρύψουν ότι η κυβέρνηση της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ έχει υλοποιήσει πολλές από τις απαιτήσεις των καπιταλιστών για μείωση της τιμής της εργατικής δύναμης, του μισθού και του μεροκάματου, για δημιουργία νέων πεδίων κερδοφορίας με ένταση της εμπορευματοποίησης όπως στην Παιδεία, στην Υγεία και έχει όλη την καλή διάθεση να συνεχίσει και με άλλες, όπως η μείωση της φορολογίας μόνο των μεγάλων επιχειρήσεων που πρόσφατα υποσχέθηκε ο Σαμαράς στο Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο.

Θέλουν να κρύψουν ότι τα περί «παραγωγικής ανασυγκρότησης» του ΣΥΡΙΖΑ, στήριξης της «υγιούς» δήθεν «επιχειρηματικότητας», είναι στην πραγματικότητα ολόπλευρη στήριξη του συστήματος που σήμερα βιώνει μια από τις μεγαλύτερες οικονομικές κρίσεις του και αγκομαχά για να περάσει στη φάση της ανάκαμψης.

Θέλουν να κρύψουν ότι τα περί επαναδιαπραγμάτευσης και νέου χρηματοδοτικού προγράμματος, με ή χωρίς μνημόνιο, που λέει η ΝΔ ή τα περί κουρέματος του χρέους - που τώρα μόλις ο ΣΥΡΙΖΑ ανακάλυψε ότι στο μεγαλύτερο μέρος του δεν είναι επαχθές - είναι οι δύο διαφορετικές όψεις του ίδιου κάλπικου νομίσματος. Είναι συνταγές, μοντέλα που αντανακλούν και τα ιδιαίτερα συμφέροντα διαφόρων τμημάτων του κεφαλαίου, όπου η κυβέρνηση υπηρετεί τους μεν, η αξιωματική αντιπολίτευση τους δε.

Μια όποια κυβέρνηση σήμερα, είτε με κορμό τη ΝΔ είτε με κορμό το ΣΥΡΙΖΑ, για μια ακόμα φορά θα διαψεύσει τις ελπίδες του λαού, γιατί τελικά θα συνεχίσει στην ίδια αντιλαϊκή ρότα, αυτή της ΕΕ και του ίδιου δρόμου ανάπτυξης που μας έφερε σε αυτό το χάλι. Μήπως δεν τα έχουμε ξαναζήσει;

Τα ίδια -χρόνια τώρα- προεκλογικά δεν έλεγαν πότε το ΠΑΣΟΚ πότε η ΝΔ;

Μήπως θα δοκιμάσουμε κάτι καινούργιο όπως λένε διάφορα παπαγαλάκια του ΣΥΡΙΖΑ;

Μήπως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει δοκιμαστεί;

- Πρωτοκλασάτα στελέχη του δεν ήταν δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι, αντιπεριφερειάρχες, γενικοί γραμματείς υπουργείων σε κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ, ανά την Ελλάδα;

- Μήπως στις τάξεις του δεν έχει σήμερα μια σειρά γνωστά λαμόγια, του πάλαι ποτέ παλιού ΠΑΣΟΚ, που συμμετείχαν στο μεγάλο φαγοπότι, διαχειρίστηκαν κονδύλια, έφαγαν και κάποιοι συνεχίζουν να τρώνε;

- Μήπως δεν τους ξέρετε όλους έναν - έναν και εδώ στη Βοιωτία;

- Δεν ήταν όλοι αυτοί πρωτοκλασάτα στελέχη συνδικαλιστικά, σε Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες, στη ΓΣΕΕ, στην ΑΔΕΔΥ, που μαζί με τους άλλους ξεπούλησαν αγώνες, συνεργάστηκαν με μεγαλοβιομήχανους, για να τσακίσουν το κίνημα και να μαζεύουν ζεστό χρήμα στις καταθέσεις τους από αυτή την εξαγορά και το συμβιβασμό με την εργοδοσία, όπως έδειξαν και τα πρόσφατα πόθεν έσχες στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και άλλων;

- Δεν ξέρετε ότι είναι γνωστοί γυρολόγοι πολλοί από αυτούς που σήμερα βρίσκονται στο ΣΥΡΙΖΑ, ότι έχουν περάσει σχεδόν από όλα τα κόμματα και τους συνδυασμούς, από τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, το ΣΥΝ, και τώρα κοτσάρονται ως υποψήφιοι βουλευτές, ή υποψήφιοι δήμαρχοι, δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι του ΣΥΡΙΖΑ;

- Τι δηλαδή ξαφνικά τώρα, είδαν το φως το αληθινόν; Άλλαξαν σαν άνθρωποι; Έγιναν ξαφνικά αγνοί και συνεπείς αγωνιστές;

Και φυσικά δεν λέμε για τους απλούς ανθρώπους που τους ακολουθούν ή τους ψηφίζουν, αλλά για τις ηγεσίες τους, για τα στελέχη τους, τοπικά και κεντρικά. Οι όποιες εξαιρέσεις είναι μόνο για να επιβεβαιώνουν τον κανόνα.

Εμείς λέμε καθαρά: Ο λαός μας, η νεολαία δεν χρειάζεται κάθε φορά να δοκιμάζει κάποιους, για τους οποίους έχει επιφύλαξη από την αρχή, τους ξέρει σαν καιροσκόπους, που από την αρχή φοβάται ότι δεν θα τηρήσουν ούτε στο ελάχιστο αυτά που λένε προεκλογικά για να υφαρπάξουν την ψήφο του λαού.

Φίλοι και φίλες,

Απλώνουμε το χέρι σε όσους μας έχουν γνωρίσει χρόνια τώρα, σταθερούς στο μετερίζι του λαού μας, στην αγάπη μας για την πατρίδα, για το λαό μας, στην αλληλεγγύη για τον άνθρωπο που καταπιέζεται, που υποφέρει, πρωτομάχοι στους αγώνες και στην καθημερινή πάλη για επιβίωση, με αγάπη και φιλία για όλους τους λαούς του κόσμου, γνήσιοι διεθνιστές.

Σήμερα, άμεσα η προοπτική με ελπίδα για το λαό βρίσκεται στην αναγέννηση μιας μεγάλης λαϊκής συμμαχίας που θα παλέψει για να αδρανοποιηθούν οι αντιλαϊκοί νόμοι, θα συμβάλει στον αγώνα για να αναχαιτιστεί η αντιλαϊκή επίθεση, τα απανωτά αντιλαϊκά μέτρα, για να ανοίξει ο μόνος δρόμος που μπορεί να διασφαλίσει την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών.

Πρέπει να δημιουργήσουμε όλοι μαζί αυτό που λείπει: Μια πραγματική ισχυρή λαϊκή συμμαχία, μια ισχυρή λαϊκή αντιπολίτευση. Κι αυτό μπορεί να γίνει μόνο με ισχυρό ΚΚΕ.

Μόνο έτσι θα ανοίξει και ο δρόμος για την εξουσία του λαού. Το ΚΚΕ θα δώσει το παρόν του, με τον λαό πρωταγωνιστή των εξελίξεων, σε μια λαϊκή διακυβέρνηση που θα κάνει τον πλούτο που παράγουμε κοινωνική ιδιοκτησία, θα αποδεσμεύσει τη χώρα από τα δεσμά της ΕΕ, θα διαγράψει μονομερώς το χρέος.

Όσο αδύνατο είναι το ΚΚΕ τόσο χειρότερα γίνονται τα πράγματα για το λαό. Αδυνάτισε πέρσι εκλογικά το ΚΚΕ και ήδη ο λαός μας, η νεολαία το έχει πληρώσει αυτό. Χειροτέρεψε η κατάσταση σε όλα τα επίπεδα, αδυνάτισε το κίνημα, οι αγώνες. Δυνάμωσε πολύ ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά αδυνάτισε ο λαός, το κίνημα.

Σήμερα μπορούμε όλοι να αξιοποιήσουμε την μεγάλη πείρα μας. Γι’ αυτό χρειάζεται Ισχυρό ΚΚΕ: Για να δυναμώσει αυτή η προοπτική, η ελπίδα.

Η ισχυροποίηση του ΚΚΕ παντού στην Ευρωβουλή, στη Βουλή, στους δήμους και στις περιφέρειες, στα σωματεία, στους τόπους δουλειάς, στις γειτονιές είναι εγγύηση για ισχυρή αντιπαράθεση απέναντι σε κάθε αντιλαϊκή κυβέρνηση, στην πολιτική της ΕΕ, των μονοπωλίων.

Το ΚΚΕ είναι εγγύηση γιατί παλεύει με επίκεντρο τα μεγάλα και οξυμένα προβλήματα, δεν κουράζεται, αντέχει.

Παρά τον αρνητικό συσχετισμό δύναμης, παλεύει με πίστη στη δύναμη της εργατικής τάξης, για την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος.

Παλεύει για την αύξηση των μισθών και των συντάξεων, τις Συλλογικές Συμβάσεις, τα εργατικά, λαϊκά δικαιώματα.

Στέκεται στο πλευρό της αγροτιάς, για να μη χάσουν το σπίτι τους, το βιος τους από τις τράπεζες, τους μεγαλέμπορους και τους βιομήχανους αγροτικών εφοδίων.

Στέκεται στο πλευρό των αυτοαπασχολούμενων, κατά των μονοπωλίων που τους συντρίβουν, κατά της αισχροκέρδειας των τραπεζών και της σκληρής φορολογίας.

Διεκδικεί το δικαίωμα στην αποκλειστικά δημόσια δωρεάν Εκπαίδευση, Υγεία - Πρόνοια, φθηνά και ποιοτικά είδη λαϊκής κατανάλωσης, δωρεάν πολιτιστικές και αθλητικές υποδομές.

Παλεύει ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά, για την ενίσχυση των στεγνών προγραμμάτων, για την προστασία των νέων, τη χειραφέτηση και ισοτιμία της γυναίκας, για την προστασία των ανέργων, τη μετακίνηση - στέγαση - σίτιση των μαθητών, σπουδαστών, φοιτητών, τις άμεσες ανάγκες των νέων ζευγαριών.

Διεκδικεί αντισεισμικά - αντιπλημμυρικά, αντιπυρικά έργα, δημόσια έργα υποδομών που ανοίγουν δουλειές, βελτιώνουν τις συνθήκες ζωής, την ισόρροπη παρέμβαση του ανθρώπου στο περιβάλλον.

Το ΚΚΕ είναι εγγύηση γιατί, δίνει μάχες στη Βουλή και το Ευρωκοινοβούλιο, έχει καταθέσει σημαντικές προτάσεις νόμων για ανακούφιση των λαϊκών νοικοκυριών που φυσικά καταψηφίζονται από τα κόμματα του κεφαλαίου, αντιτάσσεται στα αντιλαϊκά μέτρα, ενημερώνει τους εργαζόμενους, είναι η δική τους φωνή.

Για να μην επιτρέψουμε να περάσει καμιά κατάσχεση λαϊκής κατοικίας, κανένας πλειστηριασμός. Για να υπερασπίσουμε το δικαίωμα στην κατοικία, σε αυτό που κατέκτησε ο λαός μας δεκαετίες τώρα με κόπους και βάσανα.

Για να μην υπάρξει κανένα φόρος για το σπίτι της λαϊκής οικογένειας, την αγροικία, την παραθεριστική κατοικία. Να καταργηθούν όλα τα χαράτσια και οι φόροι για τη φτωχολογιά.

Να μειωθούν άμεσα, όπως προβλέπει η πρόταση νόμου του ΚΚΕ για τους πλειστηριασμούς και τους φόρους, όλα τα χρέη των λαϊκών οικογενειών, είτε αφορούν στεγαστικά, καταναλωτικά δάνεια ή κάρτες.

Να σταματήσει η κοροϊδία με το ηλεκτρικό ρεύμα και τη θέρμανση. Άμεση ανακούφιση στα λαϊκά νοικοκυριά μπορεί να δώσει μόνο η δραστική μείωση των τιμολογίων της ΔΕΗ, η μείωση για άνεργους, χαμηλόμισθους, χαμηλοσυνταξιούχους, η κατάργηση όλων των φόρων και των χαρατσιών στα τιμολόγια καθώς και η απαγόρευση της διακοπής της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος και η επανασύνδεση της στις λαϊκές οικογένειες που δεν μπορούν να πληρώσουν, όπως απαιτεί το ΚΚΕ με τροπολογία που κατέθεσε στη Βουλή.

Να καταργηθούν οι φόροι στο πετρέλαιο θέρμανσης, προκειμένου ο λαός να μην παγώνει.

Να απαλλαγούν οι άνεργοι από φόρους, χαράτσια, οφειλές, χρέη, από τα πανάκριβα εισιτήρια στις αστικές και υπεραστικές συγκοινωνίες, από πληρωμές σε νοσοκομειακές μονάδες, έστω κι αν είναι ανασφάλιστοι και τόσα άλλα που προβλέπουν οι προτάσεις νόμου που κατέθεσε στη βουλή το ΚΚΕ.

Να μην μείνει κανένας μόνος του σε αυτή την κρίση, σε αυτή την λαίλαπα.

Το ΚΚΕ είναι εγγύηση για την ενίσχυση της Λαϊκής Συμμαχίας που θα αγκαλιάσει τη λαϊκή πλειοψηφία που είναι εργάτες, άνεργοι αυτοαπασχολούμενοι, αγρότες, νέοι και γυναίκες των λαϊκών στρωμάτων που θα ανοίγει το δρόμο για την οικονομία προς όφελος του λαού, με το λαό στην εξουσία.

Για όλους αυτούς τους λόγους έχει πρωταρχική σημασία στη δύσκολη διπλή εκλογική μάχη αυτή των ευρωεκλογών και των εκλογών για την δημοτική και περιφερειακή διοίκηση, τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ να βγουν ενισχυμένα, ισχυρά!

Μια μάχη που θα τη δώσουμε ενιαία, σαν ένας άνθρωπος, χέρι - χέρι, όλοι μαζί, από όποια θέση ταχθούμε ο καθένας. Γιατί ενιαία είναι η αντιλαϊκή πολιτική που διαπερνά όλους τους μηχανισμούς από το Ευρωκοινοβούλιο μέχρι τους δήμους και τις περιφέρειες.

Το ΚΚΕ θα βρεθεί στην πρώτη γραμμή της πάλης για την πλήρη κρατική χρηματοδότηση που να καλύπτει το σύνολο των αναγκών των περιφερειών και των δήμων, στηρίζοντας τις προτάσεις των συνδυασμών της «Λαϊκής Συσπείρωσης», με σήμα κατατεθέν το γαρύφαλλο του αγώνα μας.

Για να μην συρρικνωθούν και καταργηθούν δομές και υπηρεσίες, όπως παιδικοί σταθμοί, ΚΑΠΗ, αθλητικά, πολιτιστικά κέντρα, κέντρα πρόληψης, μονάδες απεξάρτησης, αλλά αντίθετα να ενισχυθούν και διευρυνθούν.

Θα παλέψουμε για δραστική μείωση με στόχο την κατάργηση των ανταποδοτικών τελών. Αξιοποίηση των όποιων κοινοτικών κονδυλίων χορηγούνται σήμερα για σύγχρονες κτιριακές κοινωνικές εγκαταστάσεις, που να καλύπτουν όλο το φάσμα των προνοιακών, λαϊκών πολιτιστικών, αθλητικών αναγκών.

Φίλοι και φίλες,

Απευθυνόμαστε σε όσους μπορούν σήμερα να καταλάβουν καλύτερα ότι ο λαός μας είναι αυτός που ζημιώθηκε από τη μείωση της εκλογικής δύναμης του ΚΚΕ τον Ιούνη του 2012, ότι ο λαός μας πληρώνει ακριβά τη στήριξη που πρόσφερε στα κόμματα του κεφαλαίου και του ευρωμονόδρομου.

Απευθυνόμαστε σε όλους αυτούς που τώρα έχουν την πείρα για να μην επιτρέψουν να τους ξεγελάσουν για μια ακόμα φορά με τα διλήμματα, τη λογική του «μικρότερου κακού», που τελικά κάθε φορά γίνεται σκαλοπάτι για το μεγαλύτερο κακό.

Απευθυνόμαστε σε όλους αυτούς που τώρα ξέρουν ότι τα προηγούμενα χρόνια η ΕΕ έπαιρνε αντιλαϊκές αποφάσεις που υπέγραψαν όλες οι κυβερνήσεις των κρατών - μελών, κεντροδεξιές ή κεντροαριστερές, με τη συμμετοχή και κομμάτων που ανήκουν στο «Κόμμα Ευρωπαϊκής Αριστεράς», όπως και ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ισχυρό ΚΚΕ σημαίνει τιμωρία όλων όσων με ψέματα και τρομοκρατία προσπαθούν να πείσουν ότι μπορεί να υπάρξει φιλολαϊκή ανάπτυξη για τον ελληνικό λαό και τους άλλους λαούς της Ευρώπης μέσα στην ΕΕ».

Πηγή : 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: