Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014

Ανακοίνωση του KKE για τα νέα αντεργατικά μέτρα (24 -01 -2014)

Ανακοίνωση του KKE για τα νέα αντεργατικά μέτρα


Οι προτάσεις του ΚΕΠΕ (Κέντρου Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών) για νέο χτύπημα στους ήδη εξευτελιστικούς μισθούς και η απόφαση του ΑΣΕ (Ανώτατο Συμβούλιο Εργασίας), που στρώνει το έδαφος για την απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, αποτελούν ένα ακόμη εφιαλτικό σενάριο για τους εργαζόμενους, ιδιαίτερα τους νέους, που σχεδιάζεται από κυβέρνηση και κεφαλαιοκράτες.

Το ΚΕΠΕ, συμβουλευτικό όργανο της κυβέρνησης και ερευνητικό ίδρυμα υπό την εποπτεία του Υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, ανοίγει το δρόμο για κατάργηση του κατώτερου μισθού στους νέους από 18 ως 29 ετών, γενικεύοντας ουσιαστικά την απλήρωτη εργασία στους μεγαλοεπιχειρηματίες. Ενώ το ΑΣΕ, όργανο που προωθεί τον «κοινωνικό εταιρισμό», ανοίγει το δρόμο για την απελευθέρωση των απολύσεων, με τη σύμφωνη γνώμη της συμβιβασμένης ηγεσίας της ΓΣΕΕ. 
Οι προτάσεις αυτές είναι πόθοι και όνειρα των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, των βιομηχάνων, των εφοπλιστών για πάμφθηνη εργατική δύναμη. Το γεγονός ότι διατυπώνονται στο όνομα της καταπολέμησης της ανεργίας και για τη στήριξη της ανάπτυξης, επιβεβαιώνει αυτό που μόνο το ΚΚΕ λέει: Ότι η ανάκαμψη της καπιταλιστικής οικονομίας θα είναι για τους λίγους, ενώ οι όποιες θέσεις εργασίας δημιουργηθούν θα είναι χωρίς μισθό και δικαιώματα και μέσα από προγράμματα ανακύκλωσης της φτώχειας και της ανεργίας.

Πηγή : KKE

Δεν υπάρχουν σχόλια: