Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014

Ένας ΣΥΡΙΖΑίος για τη Χρυσή Αυγή...

 Σε επιστολή του προς τον Αλ. Τσίπρα για τη Χρυσή Αυγή, ο Αλ. Μητρόπουλος γράφει: 


«Δεν πρόκειται περί κλασικού ναζιστικού κόμματος (...), όσο η ΧΑ βρίσκεται διακριτά σε πολεμική σχέση με τη στρατηγική των κυρίαρχων αστικών δυνάμεων, ματαιώνεται ο ρόλος της ως συμμάχου ή εφεδρείας του συστήματος(...). Πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι η ΧΑ διανύει ακόμη το πρώτο αντισυστημικό, αντιμνημονιακό στάδιο».
Ωστε η ΧΑ πολεμά το σύστημα λοιπόν ε; Και δεν είναι κλασικό ναζιστικό κόμμα ε; Πού το πάει; Ο,τι λέει η ΧΑ για τον εαυτό της επαναλαμβάνει. Περίεργες απόψεις ενός πρώην ΠΑΣΟΚου και νυν «αριστερού»; Είναι μια πτυχή που θα μπορούσε κάποιος να σκεφτεί, αναζητώντας ερμηνεία αυτής της στάσης. Αλλά εδώ πρόκειται για ένα έμπειρο πολιτικό στέλεχος της σοσιαλδημοκρατίας, άρα πρόκειται για συνειδητή πολιτική εκτίμηση που δίνει όχι απλά στήριξη, αλλά αέρα στα πανιά της δράσης της Χρυσής Αυγής.


1 σχόλιο:

RATM είπε...

Δεν κοροιδευουν απλα τον κοσμο. Ειναι επικυνδινοι. Πλεον υοθετησανε και την παλια συνηθεια της προωθησης των φασιστων επειδη κοβουν απο τη δεξια! Μιλαμε για πληρες ξεπκυμα των ναζι που τους αποκαλει αντισυστημικους!

ratm