Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014

Ο Δ. Κουτσούμπας για την εκλογική μάχη των ευρωεκλογών, των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών :"... το ΚΚΕ θεωρεί ότι ο πρώτος γύρος των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών πρέπει να γίνει στις 25 Μάη, μαζί με τις ευρωεκλογές... "

 Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, μιλώντας στην εκδήλωση της ΚΟ του ΚΚΕ για την Έρευνα, ξεκινώντας την ομιλία του αναφέρθηκε στην εκλογική μάχη των ευρωεκλογών και των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών. 


Συγκεκριμένα ανέφερε: 

«Σήμερα συγκρούονται δυο διαφορετικοί δρόμοι: Ο δρόμος που υπηρετεί τη διέξοδο από την κρίση σε όφελος των συμφερόντων του κεφαλαίου σε βάρος του λαού και ο δρόμος που υπηρετεί το λαό και τις πραγματικές, συνεχώς διευρυνόμενες, ανάγκες του.

Και αυτός ο δρόμος θέλουμε και επιδιώκουμε να ισχυροποιηθεί και μπροστά στη μάχη των ευρωεκλογών το Μάη, που συμπίπτουν με τις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές. Εκλογές, οι οποίες πρέπει να διευκολύνουν τους εργαζόμενους στην άσκηση του δικαιώματος της ψήφου, ιδιαίτερα σήμερα σε συνθήκες οικονομικής κρίσης, μεγάλων οικονομικών προβλημάτων. Γι' αυτό το ΚΚΕ θεωρεί ότι ο πρώτος γύρος των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών πρέπει να γίνει στις 25 Μάη, μαζί με τις ευρωεκλογές και ο δεύτερος γύρος για όσους δήμους ή περιφέρειες δεν έχει εκλεγεί από την πρώτη Κυριακή να γίνει την Κυριακή 1 Ιούνη. Σε αυτές τις εκλογές καλούμε σε συμπόρευση με το ΚΚΕ, να εκφραστεί παντού η ισχυροποίηση του ΚΚΕ, να ενισχυθεί η εργατική λαϊκή αντιπολίτευση, σε όλα τα μέτωπα, να ανοίξει ο δρόμος για την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος, για την ενίσχυση της Λαϊκής Συμμαχίας». 

Πηγή : 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: