Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2014

Παρέμβαση του Ευρωβουλευτή του ΚΚΕ Κ. Παπαδάκη στη συζήτηση για το νέο πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής του 2015.

Οι αγορές - το κεφάλαιο - ούτε "πείθεται", ούτε "εξευμενίζεται", μόνο ανατρέπεται, αυτό και η εξουσία του.



Οι λεγόμενες "αγορές", δηλαδή το κεφάλαιο, ούτε "πείθεται" ούτε "εξευμενίζεται", μόνο ανατρέπεται, αυτό και η εξουσία του. Αυτή πρέπει να είναι η απάντηση του λαού στο νέο γύρο αντιλαϊκής επίθεσης που προαναγγέλλει το πρόγραμμα της Επιτροπής για το 2015.
Τα παραπάνω τόνισε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Κώστας Παπαδάκης, παρεμβαίνοντας στη συζήτηση για το νέο πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής του 2015, στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στο Στρασβούργο, επισημαίνοντας στην ομιλία του τα εξής:    
"Το Πρόγραμμα της Επιτροπής για το 2015 αποτελεί μέσο κλιμάκωσης της επίθεσης κατά των λαών της Ευρώπης και εργαλείο  για την ανάκαμψη της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων. Βασικός μοχλός του δεκάλογου της νέας Κομισιόν είναι η μόνιμη ακόμα πιο αυστηρή πλέον επιτήρηση.
Δίνετε προίκα ακόμα περισσότερα κεφάλαια για επενδύσεις στα μονοπώλια με βασική προϋπόθεση πάμφθηνους εργάτες με ελαστικές εργασιακές σχέσεις. Η ενεργειακή ένωση, η ενιαία ψηφιακή αγορά, το ελεύθερο εμπόριο με τις ΗΠΑ κι οι άλλες αναδιαρθρώσεις ανοίγουν νέα πεδία κερδοφορίας για τις επιχειρήσεις και φέρνουν νέα δεινά στο λαό σε κάθε χώρα. Οι λεγόμενες "αγορές", δηλαδή το κεφάλαιο, ούτε "πείθεται" ούτε "εξευμενίζεται", μόνο ανατρέπεται, αυτό και η εξουσία του. Οι συνθήκες επιβάλλουν άμεση λαϊκή παρέμβαση τώρα για να ανακτηθούν οι απώλειες, πάλη για τις σύγχρονες ανάγκες για ζωή χωρίς "αγορές", ΕΕ και μονοπώλια με το λαό πραγματικό αφεντικό στον τόπο του."

Πηγή : KKE

Δεν υπάρχουν σχόλια: