Τετάρτη, 17 Δεκεμβρίου 2014

Εντείνεται η καταστολή στην Ισπανία.

Τουλάχιστον 11 άνθρωποι συνελήφθησαν μετά από εισβολή σε οκτώ σπίτια και τρεις καταλήψεις-κοινωνικά κέντρα στη Βαρκελώνη. 
Photo provided by Bertran Cazorla
Ένα ακόμη άτομο συνελήφθη στη Μαδρίτη μετά από επιχείρηση της ισπανικής αντιτρομοκρατικής με 450 πάνοπλους αστυνομικούς.
Το κύμα καταστολής καταγράφεται μετά την ψήφιση νόμου που περιορίζει δραστικά τα κοινωνικά και πολιτικά δικαιώματα.
Οι 11 φέρονται να συνελήφθησαν ως ύποπτοι για επιθέσεις σε αυτόματα μηχανήματα ανάληψης μετρητών στο πλαίσιο της αστυνομικής «Επιχείρησης Πανδώρα» με στόχο την «εξάρθρωση αναρχικών οργανώσεων στις οποίες αποδίδονται διάφορες επιθέσεις».

Για χτύπημα στο ελευθεριακό και αναρχικό ισπανικό κίνημα βασισμένη σε «κατασκευασμένες» κατηγορίες κάνουν λόγο ακτιβιστές.
Απαγόρευση συγκεντρώσεων
Η αστυνομία εισέβαλε σε τρεις απο τις αρχαιότερες καταλήψεις της Βαρκελώνης, την Κάσα ντε λα Μουντάνια που μετρά 25 χρόνια λειτουργίας στην πόλη, τη Λιμπερτάριαν Ατενέο και την Ανάρκιστ Ατενέο. Έγινε κατάσχεση ηλεκτρονικών υπολογιστών, χωρίς να εντοιστούν εκρηκτικά ή άλλα αντικείμενα.
Οι συλλήψεις, στο πλαίσιο της επιχείρησης «Πανδώρα», έρχονται μερικές μέρες μετά την ψήφιση νόμου, ο οποίος περιορίζει δραστικά τα πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα με απαγόρευση συγκεντρώσεων και φωτογράφισης της δράσης της αστυνομίας.
Πηγή : διάλογος

Δεν υπάρχουν σχόλια: