Τετάρτη, 22 Οκτωβρίου 2014

Παρέμβαση του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ Κ. Παπαδάκη για την επιθετικότητα της Τουρκίας σε βάρος της Κύπρου.


Το ΚΚΕ καταγγέλλει στο Ευρωκοινοβούλιο την Τούρκικη επιθετικότητα σε βάρος της ΚύπρουΠαρέμβαση-καταγγελία για την επιθετικότητα της Τουρκίας σε βάρος της Κύπρου πραγματοποίησε στην Ολομέλεια του ευρωκοινοβουλίου ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Κώστας Παπαδάκης με αφορμή τη συζήτηση για τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή Ιράκ- Συρίας.
Αναλυτικά η τοποθέτηση του ΚΚΕ έχει ως εξής:  
 
"Έχει αποδειχθεί πως οι Τζιχαντιστές είναι δημιούργημα των ΗΠΑ και των συμμάχων τους, που τους εκπαίδευσαν, τους εξόπλισαν, τους χρηματοδότησαν.
Σήμερα,  το ΝΑΤΟ, η ΕΕ, οι ΗΠΑ κι οι σύμμαχοι τους αξιοποιούν τους Τζιχαντιστές ως πρόσχημα συνεχίζοντας τις επεμβάσεις στο Ιράκ και τη Συρία για να ελέγξουν τις πλουτοπαραγωγικές πηγές της ευρύτερης περιοχής. Ανάμεσα στους συμμάχους τους είναι και η Τουρκία.
Όμως ιδιαίτερα για την Τουρκία θέλουμε να καταγγείλουμε ότι από τις 20 Οκτώβρη το τουρκικό σεισμογραφικό σκάφος Barbaros εισήλθε στην κυπριακή Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ), συνοδεία δύο πολεμικών  πλοίων. Η πρόκληση αυτή συνιστά επικίνδυνη εξέλιξη. Η Τουρκία  παραβιάζει κυριαρχικά δικαιώματα της Κύπρου και διαιωνίζει το καθεστώς κατοχής μεγάλου τμήματος του νησιού.  Οι λαοί πρέπει να καταδικάσουν και  τη στάση της ΕΕ μπροστά στην τούρκικη επιθετικότητα που αποκαλύπτει, ότι η ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ κάθε άλλο παρά ωφέλησε για την επίλυση του Κυπριακού προβλήματος."

Πηγή : KKE

Δεν υπάρχουν σχόλια: