Τετάρτη, 1 Οκτωβρίου 2014

Δήλωση της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ για τις δηλώσεις του προτεινόμενου Επιτρόπου Μετανάστευσης και Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ, Δ Αβραμόπουλου, στην αρμόδια Επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου.

Οι θέσεις που παρουσίασε ο Δ. Αβραμόπουλος για την πολιτική που θα ακολουθήσει, ως Επίτροπος αρμόδιος για τη μεταναστευτική πολιτική και τις εσωτερικές υποθέσεις της ΕΕ, σηματοδοτεί ένταση της καταστολής ενάντια στους οικονομικούς μετανάστες και τους πρόσφυγες και γενικότερα ενάντια στο εργατικό λαϊκό κίνημα στα κράτη μέλη της ΕΕ. Για μια ακόμα φορά αποκρύφτηκαν οι αιτίες της τεράστιας μεταναστευτικής ροής από χώρες της Μέσης Ανατολής, της Ασίας και της Αφρικής, που δεν είναι άλλες από την καπιταλιστική εκμετάλλευση, τη φτώχεια και τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, για τα οποία η ΕΕ και οι κυβερνήσεις των κρατών- μελών φέρουν τεράστιες ευθύνες.  

Ο απαράδεκτος διαχωρισμός που γίνεται ανάμεσα σε "νόμιμους" και "παράνομους" μετανάστες  αξιοποιείται για να ανοιγοκλείνει η στρόφιγγα ροής μεταναστών, ανάλογα με τις ανάγκες του κεφαλαίου για πάμφθηνη εργατική δύναμη, για την αύξηση των κερδών των μονοπωλίων στην ΕΕ. Η ενίσχυση της Frontex, τα νέα ευρωενωσιακά σώματα συνοριοφυλάκων, που εξαγγέλθηκαν θα έχουν αποτέλεσμα νέους μαζικούς πνιγμούς προσφύγων και μεταναστών στη Μεσόγειο και στρατόπεδα συγκέντρωσής για όσους δεν πληρούν τις απαιτήσεις και τις προδιαγραφές του μεγάλου κεφαλαίου.  
Είναι υποκριτικές οι διακηρύξεις περί "καταπολέμησης της τρομοκρατίας" και των λεγόμενων "απειλών από τους ξένους μαχητές", που ΕΕ-ΝΑΤΟ-ΗΠΑ στρατολόγησαν, χρηματοδότησαν και χρησιμοποίησαν  για τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις τους όπως στη Συρία, στη Λιβύη, στο Ιράκ, στο Αφγανιστάν και σε άλλες χώρες. Στο όνομα της δήθεν αντιμετώπισης τους ενισχύονται οι κατασταλτικοί μηχανισμοί, το φακέλωμα, οι διώξεις ενάντια στο εργατικό-λαϊκό κίνημα, το χτύπημα των συνδικαλιστικών, λαϊκών ελευθεριών, των δημοκρατικών δικαιωμάτων για τη θωράκιση της εξουσίας των μονοπωλίων. 
Αυτή η πολιτική είναι όρος και προϋπόθεση για την προώθηση της αντιλαϊκής επίθεσης ΕΕ και αστικών κυβερνήσεων, που τσακίζει μισθούς και συντάξεις, ισοπεδώνει εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα της εργατικής τάξης και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων.  Απέναντι τους οι λαοί μπορούν να αντιτάξουν το δίκιο και τη δύναμη της πάλης τους για να ανατρέψουν τα αντιλαϊκά σχέδια τους, να χαράξουν δρόμο ανάπτυξης προς όφελος τους με τη δική τους εξουσία.  

Πηγή : KKE

Δεν υπάρχουν σχόλια: