Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014

Οι αντικομμουνιστές συνεχίζουν την δράση τους στην Ουκρανία.Καταστροφή μνημείου του Λένιν στο Χάρκοβο.

Άλλο ένα δείγμα του αντικομμουνιστικού χαρακτήρα της αντιδραστικής κυβέρνησης της Ουκρανίας είναι η με καθαρή ανοχή καταστροφή του μνημείου του Β. Ι. Λένιν στην πόλη του Χάρκοβο την Κυριακή το βράδυ. 


Στη συγκεκριμένη πράξη προχώρησαν οπαδοί του κυβερνητικού εταίρου «Σβόμποντα» και φασίστες του «Δεξιού Τομέα» που είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους.
Χαρακτηριστική η ανάρτηση του Ουκρανού υπουργού Εσωτερικών, Αρσέν Αβάκοβ, στο διαδίκτυο, ο οποίος ουσιαστικά προέτρεψε να γίνει προσεκτικά η καταστροφή. Εγραψε χαρακτηριστικά: «Να προστατευτεί η ασφάλεια του κόσμου, όχι του ειδώλου». Επίσης, ο Ιγκόρ Μπάλουτ, κυβερνήτης του Χάρκοβο, που έχει οριστεί από την κυβέρνηση, ανακοίνωσε ότι είχε εγκρίνει την καταστροφή του μνημείου. Μόνο ο δήμαρχος της πόλης,Γκενάντι Κέρνες, δήλωσε ότι το μνημείο θα αποκατασταθεί. Το μνημείο αυτό ήταν το μεγαλύτερο άγαλμα του ηγέτη της Μεγάλης Σοσιαλιστικής Οχτωβριανής Επανάστασης στην Ουκρανία.
Η συγκεκριμένη ενέργεια έρχεται σε συνέχεια της προσπάθειας απαγόρευσης του ΚΚ Ουκρανίας, τα μέλη του οποίου και τα γραφεία δέχονται συνεχώς επιθέσεις από τις αντιδραστικές εθνικιστικές και φασιστικές δυνάμεις. Σε δηλώσεις του ο Α' Γραμματέας του ΚΚ Ουκρανίας, Πέτρο Σιμονιένκο, κατήγγειλε τον βανδαλισμό του μνημείου, ως ένα δείγμα ότι η σημερινή αντιδραστική εξουσία φοβάται την προσφορά του σοσιαλιστικού συστήματος και του ηγέτη που ίδρυσε τη Σοβιετική Ενωση.

Πηγή : www.rizospastis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: