Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου 2014

ΠΑΜΕ: Καλεί σε ξεσηκωμό με πανελλαδικό συλλαλητήριο την 1η Νοέμβρη στην Αθήνα !

Θα προηγηθεί δίμηνο πρόγραμμα δράσης, που θα καταληχθεί στη συνεδρίαση της Συντονιστικής στη Θεσσαλονίκη



Πρόγραμμα δίμηνης, έντονης, μαχητικής, αγωνιστικής δραστηριότητας, με κορύφωση τη διοργάνωση μεγάλου Πανελλαδικού Συλλαλητηρίου την 1η Νοέμβρη, στην Αθήνα, στο Σύνταγμα συζήτησε σε σημερινή συνεδρίαση η Εκτελεστική Γραμματεία τουΠΑΜΕ.
Για την καλύτερη προετοιμασία του συλλαλητηρίου, προτείνεται να γίνουν συγκεντρώσεις σε όλες τις πόλεις της χώρας, στις 4 Οκτώβρη.
Το πρόγραμμα θα συζητηθεί και θα ολοκληρωθεί στην συνεδρίαση της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής του ΠΑΜΕ, στις 5 και 6 Σεπτέμβρη στη Θεσσαλονίκη.
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Εκτελεστική Γραμματεία αμέσως μετά από τη συνεδρίαση, σημειώνει: «Καλούμε όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις να μπουν στα γεμάτα, να σηκώσουν μπόι και να πάρουν την ευθύνη που τους αναλογεί στην εξειδίκευση αυτής της γενικής προσπάθειας. Κανένα σωματείο και συνδικάτο δεν πρέπει να είναι έξω από αυτόν τον αγώνα.
Σε συνθήκες που ετοιμάζουν μέτρα περιθωριοποίησης των συνδικάτων, να δοθεί άμεση απάντηση με μέτρα οργάνωσης και κινητοποίησης των εργαζομένων και των ανέργων, με τη μαζικοποίησή τους. Εχουν καθήκον να σχεδιάσουν τη δράση τους, να φτάσουν και στον πιο απόμακρο και μικρό εργασιακό χώρο. Να μη μείνει άνεργος κι εργαζόμενος που δε θα ενημερωθεί, δε θα κινητοποιηθεί. Να παρθούν πρωτοβουλίες ενημέρωσης, πλατιάς συζήτησης, να εμπλουτιστεί το διεκδικητικό πλαίσιο, να βάλουμε μπρος για νικηφόρες μάχες.
Καλούμε τους ανέργους, την εργατική τάξη της χώρας, τους συνταξιούχους, τη νεολαία, τις γυναίκες, να πάρουν θέση μάχης, να συμβάλουν με τη δράση τους και τη συμμετοχή τους στην οργάνωση για την κινητοποίηση κόσμου, για την επιτυχία του δίμηνου προγραμματισμού και την κορύφωσή του με το πανελλαδικό συλλαλητήριο.
Με αγώνες επιθετικούς, μαζικούς, συνεχείς και καλύτερα οργανωμένους, να διεκδικήσουμε άμεσα μέτρα ουσιαστικής προστασίας των ανέργων και των οικογενειών τους, των εργαζομένων στα προγράμματα απασχόλησης. Να παλέψουμε για αυξήσεις "εδώ και τώρα" στους μισθούς, στις συντάξεις, για διεκδικήσεις στην υγεία και την πρόνοια.
Να δοθεί συνολική, καταιγιστική, ενωτική, ταξική απάντηση σε μεγαλοεργοδοσία, κυβέρνηση, ΕΕ. Να τους ασκήσουμε ασφυκτική πίεση! Να μη δεχτούμε το ξεζούμισμά μας! Να πολιορκήσουμε τις εργοδοτικές οργανώσεις, τα υπουργεία, τις εφορίες, τις τράπεζες, τον ΟΑΕΔ, όσους ρημάζουν τις ζωές μας. Και να βροντοφωνάξουμε πως δεν μπορούμε να ζούμε με ψίχουλα! Δε θ' αποδεχτούμε να ζούμε με τον εφιάλτη της ανεργίας! Δε θα δεχτούμε να ζούμε σαν σύγχρονοι σκλάβοι!
Να τους προειδοποιήσουμε να μην τολμήσουν ν' ακουμπήσουν τα συνταξιοδοτικά και ασφαλιστικά δικαιώματα! Το γκρέμισμα του κοινωνικοασφαλιστικού συστήματος είναι αιτία πολέμου! Να είμαστε έτοιμοι ν' απαντήσουμε με μεγάλο αγώνα. Καλούμε το συνδικαλιστικό κίνημα σε απεργιακή επιφυλακή! Τα μέτρα παραμένουν, πολλαπλασιάζονται και τρώνε τα σωθικά μας. Ούτε η σιωπή, ούτε η αναμονή, ούτε οι κυβερνητικές εναλλαγές θα προσφέρουν λύτρωση ή άμεση ανακούφιση».

Πηγή : 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: