Παρασκευή, 22 Αυγούστου 2014

Ανακοίνωση του KKE για τη συνάντηση του Υπ. Εθνικής Άμυνας με τον ομόλογό του στις ΗΠΑ.

Ανακοίνωση του γραφείου τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ 


Οι δηλώσεις του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Δ. Αβραμόπουλου, για την ενίσχυση του ρόλου της Ελλάδας στην περιοχή και της στρατιωτικής συνεργασίας με τις ΗΠΑ, μόνο ανησυχία προκαλεί στον ελληνικό λαό, καθώς σηματοδοτεί την παραπέρα εμπλοκή της χώρας σε επεμβάσεις και πολέμους των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ, με απρόβλεπτους κινδύνους για τους λαούς της περιοχής.
Οι κίνδυνοι αυτοί αναδεικνύονται ακόμη περισσότερο μετά τις τελευταίες αποκαλύψεις για τη δράση των λεγόμενων «τζιχαντιστών» σε Ιράκ και Συρία, που αποτελούν δυνάμεις οι οποίες στηρίχτηκαν και εξοπλίστηκαν από ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ, για να προωθήσουν τα γεωπολιτικά τους σχέδια και σήμερα αξιοποιούνται ως πρόσχημα για να δικαιολογήσουν νέες ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις εναντίον χωρών και λαών.
Η κυβέρνηση αναλαμβάνει τεράστια ευθύνη γι' αυτές τις επιλογές και δεν έχει το δικαίωμα να αποκρύπτει από τον ελληνικό λαό τα ζητήματα τα οποία τέθηκαν στη συνάντηση Αβραμόπουλου - Χέιγκελ, τι είδους διευκολύνσεις ζητήθηκαν από την πλευρά των ΗΠΑ και τι απάντησε η κυβέρνηση.
Το ΚΚΕ καλεί το λαό σε αγωνιστική επαγρύπνηση, έτσι ώστε από κοινού με τους άλλους λαούς της περιοχής να εμποδίσουν και να ανατρέψουν τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ.

Πηγή : KKE

Δεν υπάρχουν σχόλια: