Πέμπτη 21 Αυγούστου 2014

Να μη διαγραφεί κανείς που παλεύει να τελειώσει τις σπουδές του! ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ 28 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ.ΣΤΙΣ 12:00 ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ και στις πρυτανείες των σχολών στις άλλες πόλεις της χώρας!

Συνάδελφε – συναδέλφισσα που έμεινες πίσω στις σπουδές σου
Γιατί παράλληλα χρειάστηκε να αναζητήσεις μεροκάματο για να τα βγάλεις πέρα με το κόστος σπουδών μιας και η οικογένειά σου δεν μπορούσε να πληρώνει για να σπουδάσεις απρόσκοπτα.


Γιατί η σχολή σου είναι χιλιόμετρα μακριά από το σπίτι, χωρίς εστίες για διαμονή και στήριξη από την πολιτεία. Γιατί μπήκες από νωρίς στο δίλημμα να γυρίσεις πίσω και να πηγαινοέρχεσαι για την εξεταστική χωρίς να μπορείς να παρακολουθήσεις τα μαθήματά σου ή να εγκαταλείψεις το όνειρο μιας και η οικογένειά σου δεν έχει να πληρώνει χιλιάρικα για νοίκια – νερό – ρεύμα.
Γιατί μαζί με την απογοήτευση για το αν θα πιάσεις ποτέ δουλειά στο επάγγελμά σου, βρήκες πολλές φορές τις αίθουσες διδασκαλίας να μη χωράνε, τα εργαστήρια με ουρές αναμονής που σε έστελναν  στο επόμενο εξάμηνο, το κυνήγι για μια θέση πρακτικής.  
Γιατί  σε πήρε μπάλα η απογοήτευση και οι δυσκολίες.    
Αυτοί που μας πήραν το βιβλίο από το χέρι, μας κατηγορούν ότι μείναμε αδιάβαστοι!
Η κυβέρνηση με πυγμή απειλεί με οριστική διαγραφή στις 31 Αυγούστου και οι νέες πρυτανικές αρχές «κάνουν την πάπια». Γιατί άραγε επιδεικνύουν μια τετοια επιμονή να τελειώνουν με του «λιμνάζοντες» φοιτητές ενώ δεν τους κοστίζουν τίποτα;«Καθαρίζουν» τα δημόσια Πανεπιστήμια από το βάρος όχι των «ανεύθυνων φοιτητών», όπως λένε, αλλά από τα παιδιά των φτωχών οικογενειών. Θέλουν να πάρουν «καλό βαθμό» στη λεγόμενη αξιολόγηση για να τα παραδώσουν ελεύθερα από υποχρεώσεις στις επιχειρήσεις. Ο Ενιαίος Ευρωπαϊκός Χώρος Εκπαίδευσης είναι κουστούμι στα μέτρα των επιχειρήσεων και του ανταγωνισμού και εκεί δεν χωράει ο φτωχός λαός και τα παιδιά του. Ας πάρουν τον δρόμο τους για την ψευτοκατάρτιση και για τα προγράμματα ανακύκλωσης των ανέργων, φτηνό εργατικό δυναμικό για τα αφεντικά.
Είναι οι κυβερνήσεις και η ΕΕ με την αντιλαϊκή πολιτική τους που έβαλαν στους φοιτητές και τους σπουδαστές ανυπέρβλητα εμπόδια στις σπουδές και είναι οι ίδιοι που σήμερα έρχονται να υποδείξουν  τους φοιτητές και τους σπουδαστές ως υπεύθυνους!
Να μην επιτρέψουμε σε κυβέρνηση, κεφάλαιο, ΕΕ να ακυρώσουν την προσπάθειά μας να πάρουμε πτυχίο! Είναι ο ιδρώτας και ο κόπος μας, δεν μας χαρίστηκε, τον έχουμε ήδη πληρώσει ακριβά εμείς και η οικογένειά μας! 
Καλούμε τους φοιτητικούς και σπουδαστικούς συλλόγους να οργανώσουν άμεσα την πάλη ώστε να μη διαγραφεί κανένας φοιτητής που θέλει και παλεύει να τελειώσει τις σπουδές του. Να προχωρήσουν άμεσα σε συσκέψεις με τους συναδέλφους που απειλούνται με διαγραφή. Να οργανώσουν παραστάσεις διαμαρτυρίας σε Πρυτάνεις, Προέδρους, Κοσμήτορες, Προϊσταμένους με αίτημα όλοι οι φοιτητές που το θέλουν να πάρουν μέρος στην εξεταστική.  Να πάρουν αποφάσεις μαζικής συμμετοχής όλοι οι σύλλογοι σε ΑΕΙ και ΤΕΙ της Αττικής για την κινητοποίηση στις 28/8 στις 12:00 στο Υπ. Παιδείας και να οργανώσουν ανάλογες πρωτοβουλίες οι σύλλογοι για την ίδια μέρα σε όλη την Ελλάδα.   
Να απαιτήσουμε:
Κανένας φοιτητής ή σπουδαστής που θέλει να τελειώσει τις σπουδές του, να μην στερηθεί τη φοιτητική του ιδιότητα και τα δικαιώματα που απορρέουν από αυτή, εκτός κι αν το επιθυμεί ο ίδιος.
Να καταργηθούν οι παράγραφοι 9α, 9β και 9γ του άρθρου 80 του ν. 4009/2011.
Το κάθε ΑΕΙ και ΤΕΙ να εξασφαλίσει ότι θα ολοκληρώσουν όλοι οι φοιτητές που θέλουν τις σπουδές τους.
Να μπορούμε όλοι να σπουδάζουμε απρόσκοπτα χωρίς να αναγκαζόμαστε να κυνηγάμε μεροκάματα! Δωρεάν σίτιση – στέγαση – συγγράμματα – μεταφορές – αναλώσιμα για όλους. Ανέγερση νέων εστιών στην ευθύνη του κράτους και έκτακτα μέτρα λύσης του οξυμένου προβλήματος της φοιτητικής στέγης.
Να προχωρήσει το μέτρο των μετεγγραφών για όλους τους φοιτητές που το αιτούνται και η οικογένεια τους έχει χαμηλό εισόδημα, μαστίζεται από την ανεργία έχει και άλλο παιδί που σπουδάζει σε διαφορετική πόλη.    
Μέτρα στήριξης των εργαζόμενων φοιτητών και σπουδαστών. Πρόσθετες εξεταστικές περίοδοι, ειδικά ωράρια μαθημάτων (π.χ. απογευματινά εργαστήρια), άδεια με αποδοχές στην εξεταστική κλπ.
Καθηγητές πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης που καλύπτουν όλο το πρόγραμμα σπουδών.


Δεν υπάρχουν σχόλια: