Πέμπτη, 21 Αυγούστου 2014

Χαλκίδα: Ανακοίνωση της ΚΝΕ για τον τραυματισμό σπουδαστή του ΟΑΕΔ στη διάρκεια της πρακτικής άσκησης.


«Η Τομεακή Οργάνωση Χαλκίδας της ΚΝΕ δηλώνει τη συμπαράστασή της στον σπουδαστή του ΟΑΕΔ για τον σοβαρό τραυματισμό του, κατά τη διάρκεια της πρακτικής του άσκησης στο Δήμο Χαλκιδέων και εύχεται γρήγορη ανάρρωση».

Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Τομεακή Οργάνωση Χαλκίδας της ΚΝΕ για το θέμα, προσθέτοντας:

«Καταγγέλλουμε τις εργασιακές σχέσεις και τις συνθήκες δουλειάς των πρακτικάριων. Ευθύνες για αυτήν την κατάσταση υπάρχουν στην δημοτική αρχή που απασχολεί νέους εργαζόμενους σε εξειδικευμένες εργασίες, χωρίς τα απαιτούμενα μέτρα προστασίας και οργάνωσης της δουλειάς τους. Όλοι οι πρακτικάριοι, είτε εργαζόμενοι σε δήμους είτε σε άλλες ανώνυμες εταιρίες, έχουν γίνει ή γίνονται πεδίο βαθιάς εκμετάλλευσης και πολλές φορές με κίνδυνο της ίδιας τους της ζωής.
Ως Κομμουνιστική Νεολαία σταθερά παλεύουμε για:
- Να έχουν όλοι οι σπουδαστές βιβλιάριο υγείας
- Να εξασφαλιστεί η εποπτεία από τη σχολή. Διεκδικούμε μέτρα προστασίας της υγείας μας κατά τη διάρκεια της πρακτικής, υγιεινή και ασφάλεια στους τόπους δουλειάς.
- Δωρεάν κάρτα για τη μετακίνηση όλων των μαθητών.
- Αναβάθμιση των υλικοτεχνικών υποδομών. Όλα όσα είναι απαραίτητα για την μαθητεία (βιβλία, εργαλεία, εξοπλισμός) να παρέχονται στους μαθητές από το κράτος, δωρεάν. Κανένας μαθητής να μην πληρώσει ούτε ένα ευρώ για αναλώσιμα.
- Προστασία των ανέργων και των οικογενειών τους, να μην επιτρέψουμε την διακοπή ρεύματος και νερού στο σπίτι κανενός μαθητή, κανενός ανέργου ή απολυμένου.
- Δωρεάν σίτιση και στέγαση: Να επαναλειτουργήσουν οι λέσχες για να σιτίζονται δωρεάν οι σπουδαστές, να ανοίξουν εστίες, σύγχρονες και δωρεάν για τους μαθητές που έρχονται από την επαρχία.
- Μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους. Μετά το πέρας της μαθητείας, οι μαθητές να προσλαμβάνονται σε μόνιμη δουλειά με βάση το αντικείμενό τους.
- 6ωρη πρακτική με αποδοχές 8ώρου.
- Οι ώρες της πρακτικής να πληρώνονται και να ασφαλίζονται με βάση τις κλαδικές και συλλογικές συμβάσεις εργασίας.
- Ίσα δικαιώματα σε δουλειά και ασφάλιση για όλους τους μετανάστες μαθητές».

Πηγή : 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: