Πέμπτη 21 Αυγούστου 2014

ΣΩΤΗΡΗΣ ΖΑΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ, ευρωβουλευτής του ΚΚΕ :Πάρτε μέτρα για την ουσιαστική αποζημίωση των αγροτών.

Ερώτηση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για τις εξαγγελίες πενιχρών αποζημιώσεων των ροδακινοπαραγωγών από την ΕΕ κατέθεσε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Σωτήρης Ζαριανόπουλος. 


Σ' αυτήν αναφέρει:

«Ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σε δηλώσεις του ανέφερε ότι θα διατεθούν έως 30 εκατομμύρια ευρώ ως αποζημιώσεις για τους ροδακινοπαραγωγούς όλων των κρατών - μελών.
Το εν λόγω ποσό όχι μόνο δεν αντιμετωπίζει τη μεγάλη ζημιά των αγροτοπαραγωγών αλλά συνιστά και πρόκληση λαμβάνοντας υπόψη ότι μόνο για τους Ελληνες παραγωγούς απαιτούνται τουλάχιστον 40 εκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με μια πρώτη αποτίμηση.
Το ποσό των 30 εκατομμυρίων ευρώ, μαζί και με αυτό των 125 εκατομμυρίων ευρώ, που επίσης ανακοινώθηκε ως αποζημίωση για τους παραγωγούς των υπόλοιπων οπωροκηπευτικών, εκτός του ότι είναι πολύ χαμηλά, δεν εξασφαλίζεται ότι τελικά αυτά θα φτάσουν πραγματικά στους αγροτοπαραγωγούς, ενώ ταυτόχρονα συνοδεύονται από μέτρα μείωσης της προσφοράς, που προϋποθέτουν καταστροφή αγροτικής παραγωγής, ενώ αυτή μπορεί να αξιοποιηθεί για τις εργατικές - λαϊκές οικογένειες.
Πώς τοποθετείται η Επιτροπή στα αιτήματα των αγροτών:
-- Για την ουσιαστική αποζημίωσή τους που να αντιμετωπίζει την πραγματική ζημιά που έχουν υποστεί.
-- Για τη συγκέντρωση όλης της αδιάθετης παραγωγής ροδάκινων, πληρώνοντας - τουλάχιστον - στις περυσινές τιμές και τη διάθεσή της για τις λαϊκές ανάγκες (νοσοκομεία, στρατό, ανέργους, απόρους), όπως και για μεταποίηση (χυμοί κ.ά.)».

Πηγή : www.rizospastis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: