Πέμπτη, 12 Ιουνίου 2014

Δεν επαναπροσλαμβάνονται οι καθαρίστριες - Παρέμβαση Θ. Παφίλη για την επίθεση των ΜΑΤ έξω από το υπουργείο.

Αναστέλλεται η επαναπρόσληψη των 397 καθαριστριών του υπουργείου Οικονομικών.

 Ο Άρειος Πάγος έκανε δεκτή την αίτηση αναίρεσης του υπουργείου Οικονομικών κατά της απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, το οποίο έκρινε παράνομη την απομάκρυνση των καθαριστριών και παράλληλα διέτασσε την επαναπρόσληψή τους.
Η αναστολή της απόφασης θα έχει ισχύ έως τα τέλη Σεπτέμβρη, οπότε και θα εκδικαστεί η έφεση στον Άρειο Πάγο.
Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι οι καθαρίστριες δεν πρόκειται να επιστρέψουν στη δουλειά τους έως την εκδίκαση της έφεσης.

Για ακόμη μια φορά αποδεικνύεται ότι η δικαιοσύνη δείχνει το ταξικό της πρόσωπο, καθώς αυτό που κυριαρχεί στις αποφάσεις της είναι η στήριξη των αντιλαϊκών πολιτικών του κεφαλαίου και των κυβερνήσεων του.
Λίγο μετά την απόφαση, έξω από το υπουργείο Οικονομικών σημειώθηκαν επεισόδια μεταξύ των αστυνομικών δυνάμεων με τις καθαρίστριες με αποτέλεσμα, σύμφωνα με πληροφορίες να τραυματιστούν 2 - 3 άτομα.
Διαμαρτυρία του Θανάση Παφίλη στον υπ. Προστασίας του Πολίτη
Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης, επικοινώνησε σήμερα τηλεφωνικά με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Β. Κικίλια, εκφράζοντας την έντονη διαμαρτυρία του ΚΚΕ για την επίθεση των ΜΑΤ εναντίον των καθαριστριών του υπουργείου Οικονομικών, που συνεχίζουν το δίκαιο αγώνα τους για να ανακληθούν οι απολύσεις και να εξασφαλιστεί το δικαίωμά τους στη δουλειά.
Πηγή : 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: