Τετάρτη, 18 Ιουνίου 2014

ΚΚΕ: Σχόλιο για τις επαφές Σαμαρά στην ΕΕ και τη συζήτηση για το χρέος.


Σε σχόλιο για τις επαφές του Αντώνη Σαμαρά στην ΕΕ και τη συζήτηση για το χρέος το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει:


«Η όποια συζήτηση για την ελληνική οικονομία και το χρέος κρύβει για τους εργαζόμενους την απαρέγκλιτη συνέχιση της αντιλαϊκής πολιτικής με νέα σκληρότερα μέτρα, τα λεγόμενα "προαπαιτούμενα", δηλαδή μέτρα που στοχεύουν στην αύξηση της κερδοφορίας των μονοπωλίων, στη διασφάλιση της ανταγωνιστικότητάς τους.

Οι κυβερνητικοί πανηγυρισμοί για την "έναρξη της συζήτησης περί μείωσης του χρέους" με αφορμή τη συνάντηση Σαμαρά – Σόιμπλε είναι πανηγυρισμοί για το αντίπαλο στρατόπεδο, της άρχουσας τάξης που προσδοκά καλύτερους όρους χρηματοδότησης της κερδοφορίας της, λόγω της μείωσης του κρατικού χρέους.
Η αντιπαράθεση συγκυβέρνησης – ΣΥΡΙΖΑ για την καλύτερη δημοσιονομική διαχείριση συγκαλύπτει ότι η αντιλαϊκή πολιτική δεν οφείλεται στο υψηλό χρέος γι’ αυτό και ανάλογα μέτρα εφαρμόζονται σ’ όλη την ΕΕ, ανεξαρτήτως ύψους χρέους, νομίσματος, μνημονίων και τρόικας. Συγκαλύπτει ότι εντός των τειχών της εξουσίας των μονοπωλίων και της ΕΕ, η όποια μείωση του χρέους δεν θα οδηγήσει ούτε καν σε ανάκτηση των απωλειών που έχουν υποστεί οι εργαζόμενοι τα τελευταία χρόνια».
Πηγή : 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: