Παρασκευή, 23 Μαΐου 2014

Χαιρετισμός του Γιάννη Ντουνιαδάκη, απόστρατου υποναύαρχου Πολεμικού Ναυτικού, υποψήφιου ευρωβουλευτή, συνεργαζόμενου με το ΚΚΕ.

Φίλες και  φίλοι συναγωνιστές και συναγωνίστριες


Από το βήμα αυτό, έχει την τιμή να σας μιλά ένας υποψήφιος συνεργαζόμενος με το ΚΚΕ! Ας λένε οι άλλοι πως το ΚΚΕ δεν  συνεργάζεται! Σε όσους όμως καλοπροαίρετα μας θέτουν το αντίστοιχο προβληματισμό, τους λέμε ότι τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ για τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές ήταν γεμάτα συνεργασίες. Περιλάμβαναν ακόμα και απόστρατους των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων  Ασφαλείας.
Το ίδιο συμβαίνει και με το ευρωψηφοδέλτιο!  Ανάμεσα σε άλλες πολύ αξιόλογες  συνεργασίες περιλαμβάνεται για παράδειγμα εκτός από τον ομιλούντα και ο απόστρατος ανθυποπυραγός του Πυροσβεστικού Σώματος ο συναγωνιστής  Μιχάλης Μιχαήλ.

Τα ψηφοδέλτια είναι ένα  δείγμα ότι το ΚΚΕ επιδιώκει συνεργασίες που ξεπηδούν μέσα από τους αγώνες, μέσα από το λαό. Το ΚΚΕ στο δρόμο για την μεγάλη λαϊκή συμμαχία, επιδιώκει συνεργασίες στη βάση και  όχι συνεργασίες κορυφών, επιτελείων και σαλονιών.

Ο απλός λαός το έχει πια καταλάβει και το εκφράζει σε κάθε ευκαιρία. Η πολιτική που εφαρμόζεται στις μέρες μας εξυπηρετεί τα συμφέροντα των «μεγάλων» σε βάρος των εργαζομένων.  Ο απλός λαός είναι σύμφωνος με ότι του λένε οι άνθρωποι του ΚΚΕ. Το γνωστό «καλά τα λέτε εσείς» τα' ακούσαμε πολλές φορές και στη διάρκεια του προεκλογικού αγώνα. Στη μάχη λοιπόν να δούμε να το εκφράζουν πολλοί και μέσα από την κάλπη και το βράδυ της Κυριακής!

Δεν ζητάμε όλοι «μονομιάς» να γίνουν οπαδοί του ΚΚΕ! Τους ζητάμε ψηφίζοντας τα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης που είναι στο β' γύρο και του ΚΚΕ για τις ευρωεκλογές μεθαύριο να στείλουν προς κάθε κατεύθυνση το μήνυμά τους: μήνυμα αντίθεσης, μήνυμα αντίστασης και μήνυμα διάθεσης για αγώνα. Ζητάμε, να συμβάλουν με την ψήφο τους να δυναμώσει η προοπτική για φιλολαϊκή διέξοδο από τη σημερινή κατάσταση, με αποδέσμευση από την ΕΕ, το ΝΑΤΟ και τους άλλους οργανισμούς. Ζητάμε να συμβάλει ο καθένας με τις όποιες δυνάμεις του στη κοινή προσπάθεια: σήμερα και αύριο με τις επαφές γύρω μας για να διωξουμε τα διάφορα διλλήματα και τις αυταπάτες μπροστά στην κάλπη. Μεθαύριο με την κόκκινη ψήφο στο ΚΚΕ. Από Δευτέρα ξανά επαφές, συζητήσεις, ανταλλαγή γνωμών, με μικρές ή μεγαλύτερες λαϊκές συνελεύσεις. Μαζί για τη λαϊκή αλληλεγγύη. Μαζί  στη διαδήλωση, στην απεργία, στον αγώνα ...

Φίλες και φίλοι

Έχουν πέσει πλέον οι μάσκες! Λίγο ή πολύ οι πιο πολλοί συμφωνούμε για τις αιτίες που προκαλούν τα δεινά στις πλάτες μας, στις πλάτες του Λαού. Όμως τα διάφορα εκβιαστικά διλλήματα για σταθερότητα - αστάθεια, ψήφο στον τάδε λιγότερο κακό για να φύγει ο προηγούμενος και βλέπουμε, η καλλιέργεια της ελπίδας ότι κάτι μπορεί τάχα μου να αλλάξει από τα μέσα, δεν αφήνουν να κάνουν το βήμα ακόμα περισσότεροι.

Κάνουμε κάλεσμα: Ψηφίζουμε ΚΚΕ. Για να καταδικαστούν τα κόμματα της ΝΔ και του  ΠΑΣΟΚ που έχουν προσδέσει τη χώρα και υπόσχονται να την διατηρήσουν στα δεσμά της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, να καταψηφιστούν τα κυβερνητικά κόμματα που ούτε τα έξοδα λογαριάζουν και στέλνουν φρεγάτες στον Ινδικό ωκεανό και πολεμικά αεροσκάφη σε ασκήσεις στη βόρεια Ευρώπη συμμετέχοντας στους ανταγωνισμούς των ιμπεριαλιστών. Καλούμε να καταψηφιστούν αδιαφορώντας για τα εκβιαστικά διλήμματα που χρησιμοποιούν για να κοροϊδέψουν τον λαό ενώ έχουν ήδη ετοιμάσει νέα μνημόνια σε βάρος  του.

Φίλες και φίλοι

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν αποτελεί λύση υπέρ του λαού. Έχει δώσει τα διαπιστευτήρια του και στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ. Πρόσφατα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας  στην τηλεόραση δήλωσε ότι  «η χώρα ανήκει στο δυτικό πλαίσιο ανήκει στην ΕΕ, το ΝΑΤΟ και αυτό δεν αμφισβητείται»! θαυμάστε αριστερή πολιτική από ένα αυτοαποκαλούμενο αριστερό κόμμα! Αναρωτιέται κανείς:

Ποιος άνθρωπος που αισθάνεται και είναι προοδευτικός, ποιος αριστερός θα καταδεχτεί να ψηφίσει το «αριστερό» κόμμα, που μαζί με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, είναι με το ΝΑΤΟ και δεν παίρνει υπόψη του το γεγονός ότι έχει ματώσει ο ελληνικός λαός με τα αντιλαϊκά ευρωενωσιακά μέτρα σε βάρος του;
Ποιος πατριώτης θα μπορέσει να ψηφίσει αυτό το κόμμα, που μαζί με τη ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, αδιαφορεί για το τι έχει υποστεί η χώρα δεκαετίες τώρα μέσα σ' αυτές τις λυκοσυμμαχίες, που έχουν αιματοκυλίσει λαούς και λαούς! Το ΝΑΤΟ και την ΕΕ που με την έμμεση ή άμεση συμμετοχή τους έχουν αλλάξει ήδη δυο φορές σύνορα στην Ευρώπη. Ποιος πατριώτης θα αγνοήσει ότι ένα τέτοιο ενδεχόμενο μπορεί να υπάρξει και για τη χώρα μας, εκεί που μας έχουν μπλέξει; Μήπως η Ουκρανία δεν ήταν στον προθάλαμο της ΕΕ και του ΝΑΤΟ; Αλλά μήπως μέχρι σήμερα έχουν εξασφαλιστεί τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας, ή μήπως για παράδειγμα έχει αποσυρθεί η απειλή πολέμου το γνωστό «κάζους μπέλι»; Ξεχάσαμε μήπως ποιος ήταν πίσω από το διαμελισμό της Κύπρου και το σχέδιο Ανάν;
Απευθύνουμε κάλεσμα προς κάθε προοδευτικό πολίτη, προς κάθε γνήσιο πατριώτη με στολή ή χωρίς στολή:

να βγάλει τα δικά του συμπεράσματα και να ψηφίσει με βάση τι έχει ζήσει και όχι με ευχές για ουτοπίες και συνειδητά ψεύδη ή ψευδαισθήσεις.
να γυρίσει την πλάτη προς την εγκληματική ναζιστική ΧΑ που τα στελέχη της έχουν σαν πρότυπα τους τη χούντα των συνταγματαρχών και τους γερμανοτσολιάδες συνεργάτες των ναζί στην Κατοχή.
Το ΚΚΕ αξίζει να τιμηθεί με τη ψήφο μας την Κυριακή γιατί έχει επαληθευτεί σε σχέση με την ΕΕ και μας προτείνει την μόνη πραγματική διέξοδο, που είναι η αποδέσμευση, με το λαό κυρίαρχο στον τόπο μας.

Απευθυνόμαστε όμως και προς αυτούς που μπορεί να μη συμφωνούν με το σύνολο της πολιτικής του ΚΚΕ, ταυτόχρονα όμως διαφωνούν με την ΕΕ και τους προτείνουμε να ψηφίσουν τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ. Έτσι μόνο θα είναι σίγουροι ότι έστειλαν σε κάθε κατεύθυνση το σωστό μήνυμα:

Μήνυμα αντίθεσης, μήνυμα αντίστασης, μήνυμα διάθεσης για αγώνα! 

Πηγή : KKE

Δεν υπάρχουν σχόλια: