Σάββατο 12 Απριλίου 2014

Κυριακάτικη αργία: Κάλεσμα του Συλλόγου Αυτοαπασχολούμενων Εμπόρων Αθήνας στην αυριανή κινητοποίηση


Η συγκέντρωση έχει προγραμματιστεί για τις 10 το πρωί στην Ερμού, (μπροστά στην Καπνικαρέα).


 
Κάλεσμα στην κινητοποίηση που πραγματοποιείται αύριο ενάντια στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας απευθύνει ο Σύλλογος Αυτοαπασχολουμένων–Επαγγελματιών και Εμπόρων Δήμου Αθήνας.
 
Στην ανακοίνωσή του σημειώνει:
 «Η Κυριακή 13 Απρίλη είναι μία από τις επτά εργάσιμες, σύμφωνα με το νέο νόμο για το απελευθερωμένο ωράριο. Ο νόμος αυτός είναι προάγγελος για την πλήρη απελευθέρωση της ρυθμιζόμενης λειτουργίας των καταστημάτων.



 Η πλήρης απελευθέρωση είναι παλιό αίτημα των μεγάλων εμπορικών καταστημάτων. Ένα αίτημα που πάντα εύρισκε σφοδρή αντίσταση από εργαζόμενους και μικρέμπορους στον κλάδο.
 Η κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας ευνοεί τα πολυκαταστήματα, το μεγάλο εμπορικό κεφάλαιο, μιας και ο μικρέμπορας δεν μπορεί να αντέξει το αυξημένο λειτουργικό κόστος αφ' ενός και αφ' ετέρου το βιολογικό κόστος. Σε συνδυασμό και με τα άλλα μέτρα (φορολογικά, χαράτσια, τέλη, ενέργεια, δημ. Τέλη, στην υγεία κλπ.), οι μικροί έμποροι μοιραία θα οδηγηθούν πιο γρήγορα στην χρεοκοπία και στην ανεργία».
Και συνεχίζει: « Συνάδελφε/ισσα υπάρχει πλέον η εμπειρία από τις προηγούμενες Κυριακές, όπου, ενώ τα πολυκαταστήματα στο κέντρο της πόλης «δούλεψαν» λιγότερο ή περισσότερο, τα μικρά καταστήματα στις περιφερειακές αγορές, αλλά και του κέντρου, με ελάχιστες εξαιρέσεις, μόνον ζημία σημείωσαν.
Έχεις πλέον αρκετά δεδομένα για να δεις πως, η κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας μόνον εσένα δεν ευνοεί.
Έχεις πλέον αρκετή πείρα που σου λέει πως οι κυβερνητικοί πανηγυρισμοί για πρωτογενή πλεόνασμα, ανάπτυξη και έξοδο στις «αγορές», ένα πράγμα σημαίνουν για εσένα. Χρεοκοπία, ανεργία και εξαθλίωση.
Συνεπώς, ένας δρόμος μένει για εσένα. Αυτός του οργανωμένου αγώνα, μέσα από τις γραμμές του Συλλόγου μας, συστρατευόμενοι με την ΠΑΣΕΒΕ και τους εργαζόμενους μέσα από τις γραμμές του ΠΑΜΕ.
Ενάντια στην πολιτική που μας καταστρέφει.
Έχουμε τη δύναμη. Μπορούμε να την ανατρέψουμε».
 
Πηγή: 902


Δεν υπάρχουν σχόλια: