Δευτέρα 7 Απριλίου 2014

«Το ΚΚΕ δικαιώθηκε στις προβλέψεις του ειδικά για την ΕΕ, αλλά γιατί ο κόσμος δεν το ακολουθάει;»

Το ΚΚΕ δε δικαιώθηκε μόνο για τις εκτιμήσεις του συνολικά για την ΕΕ, για το χαρακτήρα της ως λυκοσυμμαχία των μονοπωλίων όταν όλα τα άλλα κόμματα λέγανε ότι θα τρώμε με χρυσά κουτάλια.

Δικαιώθηκε και για την εκτίμηση του ότι χρειάζεται σύγκρουση με την πολιτική της ΕΕ και με την ίδια την ΕΕ γιατί χειρότερη γίνεται, αλλά φιλολαϊκή ποτέ. Για την ανάγκη ο λαός και η νεολαία να σπάσουν τα δεσμά ΕΕ-μονοπωλίων.
Οι εκτιμήσεις των άλλων κομμάτων, ο δρόμος που προτείνουν στο λαό είναι δοκιμασμένος και τώρα είναι η ώρα ο λαός και τα παιδιά του να δοκιμάσουν το δρόμο που προτείνει το ΚΚΕ, το μόνο που δρόμο που συμφέρει το λαό. 
- Με τη στάση του και τη δράση του το ΚΚΕ συνέβαλε ώστε μεγαλύτερα τμήματα του λαού και της νεολαίας να βλέπουν με δυσπιστία την ΕΕ. Το σύστημα παίρνει μέτρα, παρεμβαίνει ώστε αυτή τη δυσπιστία, την αγανάκτηση για την ΕΕ να την κάνει ανώδυνη ή ακόμα και να τη φέρει τούμπα, να τη μετατρέψει σε υποστήριξη στην ΕΕ. Δυναμώνει τόσο το εμπόριο φόβου της κυβέρνησης, ότι θα μας φάει ο λύκος έξω από το μαντρί της ΕΕ, όσο και το εμπόριο ψευδαισθήσεων του ΣΥΡΙΖΑ που λέει ότι «η ΕΕ γενικά είναι κάτι καλό, έχει πάρει λάθος δρόμο και μπορεί να διορθωθεί». Ταυτόχρονα, το σύστημα για να εγκλωβίζει φτιάχνει νέα κόμματα, διαλύει άλλα. Αξιοποιεί δυνάμεις που θολώνουν τα νερά, που ποντάρουν στη δίκαιη αγανάκτηση για να μαζέψουν ψήφους και να τις καταθέσουν υπέρ της ΕΕ και του συστήματος.
- Δυναμώνουμε το ΚΚΕ γιατί δεν είναι σαν τα άλλα κόμματα που χαϊδεύουν αυτιά και μοιράζουν ψεύτικες ελπίδες. Λέει την αλήθεια στον λαό και τη νεολαία με οποιοδήποτε κόστος. Εύκολος δρόμος για να λυθούν τα προβλήματά μας δεν υπάρχει. Μόνη φιλολαϊκή διέξοδος από την κρίση προς όφελος του λαού είναι η πρόταση του ΚΚΕ για αποδέσμευση από την ΕΕ, κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων, μονομερή διαγραφή του χρέους με εργατική - λαϊκή εξουσία. Η Ελλάδα του σοσιαλισμού μπορεί να αναπτύξει τις τεράστιες παραγωγικές δυνατότητες της χώρας για την ικανοποίηση των αναγκών του λαού και της νεολαίας μακριά από τις δεσμεύσεις της ΕΕ και του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης.
 Πηγή :http://eu.kne.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: