Σάββατο, 8 Μαρτίου 2014

Εισβολή Ρώσων στρατιωτών σε στρατιωτική βάση εκτόξευσης πυραύλων στη Σεβαστούπολη.

Ένοπλοι άνδρες, εισέβαλαν σε ουκρανική στρατιωτική βάση και την κατέλαβαν χωρίς ωστόσο να υπάρξει μάχη, μεταδίδει το πρακτορείο Reuters και άλλα διεθνή μέσα.
 
 
Την είδηση τη μεταδίδει δημοσιογράφος του Reuters ο οποίος βρίσκεται στο σημείο και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες δεν έχει υπάρξει ανταλλαγή πυροβολισμών.
Τόσο το Reuters όσο και το BBC κάνουν λόγο για ένοπλους με στρατιωτική περιβολή και εικάζουν ότι πρόκειται για ρώσους στρατιώτες.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ένοπλοι που φέρονται να είναι Ρώσοι, οδηγώντας ένα φορτηγό μπήκαν σε βάση εκτόξευσης πυραύλων της Κριμαίας και την κατέλαβαν αναίμακτα.
Νωρίτερα πληροφορίες έκαναν λόγο για εισβολή φορτηγού στη βάση το οποίο προσέκρουσε και έσπασε την κεντρική πόρτα, κάτι όμως που δεν μπορεί να επιβεβαιώσει ο ανταποκριτής του Reuters.
Ένας ουκρανός αξιωματούχος, ο Βλάντισλαβ Σελέζνιοφ επιβεβαίωσε τηλεφωνικά στο BBC ότι ένοπλοι πήραν τον έλεγχο της βάσης και διαβεβαίωσε ότι δεν υπήρξε κανένας τραυματισμός.
Ωστόσο άλλος ουκρανός αξιωματούχος δήλωσε στο Reuters ότι αυτή την ώρα υπάρχουν διαπραγματεύσεις μεταξύ των ουκρανών και των ενόπλων που είναι μέσα στη βάση και τόνισε πως δεν έχει υπάρξει παράδοση όπλων.
Επίσης το BBC αναφέρει ότι δύο δημοσιογράφοι που βρίσκονταν έξω από τη βάση και προσπάθησαν να φωτογραφήσουν το συμβάν ξυλοκοπήθηκαν άγρια από ομάδες πολιτοφυλακής.
 
Πηγή : left.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: