Σάββατο, 8 Μαρτίου 2014

Δήλωση του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα μετά τη συνάντηση με την ΟΛΜΕ.

Δήλωση του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα μετά τη συνάντηση με την ΟΛΜΕ. «Το μήνυμα είναι ένα: Καμιά απόλυση, καμιά διαθεσιμότητα, μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. Το ΚΚΕ έχει καταθέσει ήδη τροπολογία στη βουλή, θα παλέψει με όλες του τις δυνάμεις και μέσα στη βουλή και έξω από αυτή, μέσα στους εργατικούς - λαϊκούς αγώνες, ώστε να μην περάσουν τα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης, να μην περάσουν οι απολύσεις στο δημόσιο τομέα, ειδικά στους εκπαιδευτικούς.

Ταυτόχρονα, θα ήθελα να σχολιάσω τις νέες εξαγγελίες που αφορούν το «νέο λύκειο», σχετικά με τις πανελλήνιες εξετάσεις και τα μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση και ανακοίνωσε χτες με την τράπεζα θεμάτων κλπ, που ανοίγουν το δρόμο για την έξοδο ουσιαστικά πολλών παιδιών των λαϊκών οικογενειών από το σχολείο. Δεν πρόκειται για καμιά αναβάθμιση της εκπαίδευσης, της μόρφωσης, της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Το αντίθετο. Πρόκειται για περισσότερο βάθεμα της διαδικασίας εξόδου των παιδιών από το σχολείο. Και βεβαίως ανοίγει παραπέρα το δρόμο για την παραπαιδεία και για να πληρώνει η λαϊκή οικογένεια από την τσέπη της σε μια αμορφωσιά και σε μια μεγαλύτερη ανασφάλεια -γιατί και δουλειές δεν υπάρχουν- αφού βεβαίως τα παιδιά μας θα βρίσκονται έξω και από αυτήν ακόμα την εκπαιδευτική διαδικασία.

Επισημάναμε και ενημερωθήκαμε και από τη διοίκηση της ΟΛΜΕ για μια σειρά ζητήματα που αφορούν τον κλάδο και τα προβλήματα, εκτός από τα παραπάνω. Όπως είναι τα ζητήματα της αξιολόγησης, οι υποχρεωτικές μετατάξεις, οι αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις, η υποχρηματοδότηση των σχολικών μονάδων, που έχουν άμεσες επιπτώσεις τόσο στους εκπαιδευτικούς και στη δουλειά τους και στην ίδια την οικογενειακή, επαγγελματική και προσωπική τους ζωή, όσο και στους μαθητές και στους γονείς τους σε κάθε σχολική μονάδα. Είμαστε αλληλέγγυοι στους αγώνες που δίνονται αυτή την περίοδο. Με κοινωνική συμμαχία, με λαϊκή συμμαχία, με ενότητα και δράση, με συμμετοχή των ίδιων των εργαζομένων σε αυτές τις διαδικασίες, θα πρέπει να αντιμετωπιστούν όλα τα αντιλαϊκά μέτρα και ταυτόχρονα να αντιμετωπιστεί και η κρατική καταστολή, ο αυταρχισμός που εκδηλώνεται, προκειμένου να περάσουν τα μέτρα που επιβάλλει η ΕΕ και η πολιτική των αντιλαϊκών κυβερνήσεων».

Πηγή : KKE

Δεν υπάρχουν σχόλια: