Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2014

ΠΑΤΡΙΔΟΓΝΩΜΟΝΙΟ : Κασσάνδρες και Μωρές Παρθένες.Γράφει η Λιάνα Κανέλλη.

 Κασσάνδρειο σκηνικό. 


Προεκλογικό σφυροκόπημα και των ελάχιστων απομειναριών δικαιωμάτων, συνοδευόμενο από πολιτικές και νοητικές ακροβασίες που τσιμεντώνουν κάθε διέξοδο προς τα εμπρός, κυρίως των εξαθλιωμένων μαζών. Απουσία άρτου και πληθώρα θεαμάτων.
Η δύσμοιρη Κασσάνδρα έπεσε στον έρωτα του θεού Απόλλωνα, τον απέρριψε, κι έτσι το θείο χάρισμα της μαντικής που της είχε χορηγηθεί πετσοκόφτηκε ως προς την αξιοπιστία του. «Θα μαντεύεις ορθά και δε θα σε πιστεύει κανείς». Σαδιστική κατάρα για την τρωάδα πριγκιπέσσα. Η Τροία έπεσε και η Κασσάνδρα κατέφυγε στο ναό της Αθηνάς. Την πετυχαίνει ο Αίας ο Λοκρός το άξιο παλικάρι και τη βιάζει επί τόπου. Σείστηκε ο ναός κι οι Ελληνες είπαν να τον λιντσάρουν. Ομως ο βιαστής κατέφυγε στη θεά, την ίδια που πρόσβαλε και γλίτωσε. Σοφή η Αθηνά, την ιεροσυλία την ξεπέρασε με οριζόντια επιείκεια προς δράστη και θύμα. Ο μύθος δε λέει τι έπαθε μετά ο Λοκρός νικητής. Ομως η Κασσάνδρα κληρώθηκε στον Αγαμέμνονα όταν μοιράστηκαν τα λάφυρα. Την πήρε στις Μυκήνες και την έσφαξαν η Κλυταιμνήστρα με το Αίγισθο.
Στον ελληνικό πολιτικό κυρίως λόγο, εμείς πιστοί στο δικαίωμα του ωραίου Απόλλωνα να είναι σαδιστής και καταχραστής της εξουσίας του, ξέροντας πως η Κασσάνδρα είχε δίκιο, επιμένουμε στη συμβουλή «μην ακούτε τις κασσάνδρες» κι άλλα τέτοια ηρωικά μεγαλόστομα. Το ελληνικόν μεγαλείον και παράδοξον... θριαμβεύει σε πείσμα θεών και δαιμόνων στα τουίτερ και τα φέιησμπούκια. Ο Κασιδιάρης μ' ένα χαστούκι γεννάει εθνικά αβγά και μένουν τα χρυσά να βράζουν στον Κορυδαλλό. Ο Καρυπίδης αγνοεί τις κακές Κασσάνδρες και γέρνοντας στο άγαλμα της θεάς τηλεθέασης, κρύβει την ιεροσυλία των διοδίων και τη μετατροπή της πρωτοβάθμιας υγείας σε υποβάθμια. Η χώρα των θεών χωράει και Βουδούρη και Λοκρούς και προφητεύω πως ο Γιωργάκης Παπανδρέου θα βγάλει τη δική του ραψωδία για τη διεθνή ληστεία, παραμονές των εκλογών. Σε βιβλίο με τίτλο που θα προσομοιάζει στο «ο αγών» μου και τους πενηνταοχτώ μνηστήρες να ερίζουν για τον τίτλο.
Στην εθνική διαμάχη του προεκλογικού «Ελλάδα έχεις ταλέντο», το κεντρικό ζήτημα που θέτει η μιντιακή διανόηση αφορά στην εκτίμηση της ισχύος που έχουν οι ντόπιες Κασσάνδρες σε σχέση με τις ξένες και ντόπιες Μωρές Παρθένες. Αφού για να σταματήσουν οι σεισμοί αρκεί να εκφραστεί μια ενιαία επιστημονική άποψη περί αυτών κι ο Εγκέλαδος γίνεται Καλικέλαδος άμα στο νέο τουριστικό σποτάκι το μπαγλαμαδάκι του Ξηρού ακούγεται σαν λύρα του Ορφέα. Μόνον οι προεκλογικές μελωδίες μπορούν να κρύψουν το σπαρακτικό παράπονο των Ελλήνων εφοπλιστών, που λυγίζουν απ' το βάρος της φορολογίας και την πίκρα που νιώθει ο κ. Βενιαμίν για τη μη αναγνώριση των συσσιτίων σε πεινασμένα παιδιά, θεία εφοπλιστική χάριτι δοθέντων. Σύντροφοι, σ' αυτήν την αρένα υψηλής ιδεολογικής και πολιτικής ευθύνης κατερχόμαστε. Εκλογές 2014. Ευρωτοπικές! Καλή δύναμη.

Της
Λιάνας ΚΑΝΕΛΛΗ

1 σχόλιο:

Unknown είπε...

Αν στο ΄Β' γύρο των εκλογών στην Αθήνα είναι ο Σακελλαρίδης και ο Κασιδιάρης το ΚΚΕ τη θα ψηφίσει
Κανέλλη : Κανένα
Καλό εεεε!!!