Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2014

Στο εδώλιο μαθητές που έκαναν κινητοποίηση στο Βόλο.Ανακοίνωση της ΚΝΕ.

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου καλούνται να καθίσουν, στις 10 Απρίλη, 8 μαθητές, μέλη του 15μελούς μαθητικού συμβουλίου του 1ου Γενικού Λυκείου Νέας Ιωνίας Βόλου, επειδή, διεκδικώντας το δικαίωμα στη μόρφωση, πρωτοστάτησαν στην κατάληψη του σχολείου τους, τον Οκτώβρη του 2012.


Με ανακοίνωσή του, το Τομεακό Συμβούλιο Μαγνησίας της ΚΝΕ καταδικάζει τη δίωξη των μαθητών, σημειώνοντας, ανάμεσα σε άλλα:
«Η ίδια τακτική, η τρομοκράτηση μαθητών και γονιών, ακολουθείται σε πολλά άλλα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της χώρας.
Ολο το προηγούμενο διάστημα η συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ καλούσε μαθητές και γονείς να καταθέσουν σε αστυνομικά τμήματα, επειδή συμμετείχαν σε κινητοποιήσεις. Αστυνομικοί και διευθυντές πιέζουν τους γονείς να συμμορφώσουν τα παιδιά τους προς την κυβερνητική πολιτική, την υποταγή. Τα παραδείγματα από την αρχή της χρονιάς είναι πολλά, η σύλληψη των μαθητών στο 1ο ΕΠΑΛ Λαμίας και στο ΕΠΑΛ Ηγουμενίτσας, η εισαγγελική παρέμβαση της αστυνομίας για να πάρει καταθέσεις από γονείς και διευθυντές στο Βόλο».
Κι αφού επισημαίνει ότι «ο αγώνας των μαθητών ενάντια στη συνέχιση της αντιλαϊκής πολιτικής που εφαρμόζεται και στο σχολείο, από την αρχή της χρονιάς, με το νομοσχέδιο για το "Νέο Λύκειο", με σχολεία χωρίς εκπαιδευτικούς, υποδομές και βιβλία, με 4 χρόνια "πανελλαδικές εξετάσεις", με εξοντωτικά φροντιστήρια που τσακίζουν την τσέπη της λαϊκής οικογένειας, είναι, πάνω απ' όλα, αγώνας δίκαιος», τονίζει: «Τώρα είναι αναγκαίο όσο ποτέ, να συζητήσουν τα μαθητικά συμβούλια, τα 5μελή/15μελή, να φτιαχτούν Επιτροπές Αγώνα, να οργανωθεί η πάλη στο σχολείο για τα όνειρα και τη ζωή που μας αξίζει. Να ανοίξει η συζήτηση στα σχολεία, στις παρέες γι' αυτά που λέγονται ότι "...με τους αγώνες δεν βγαίνει τίποτα", ποιοι τα λένε, πού αποσκοπούν, πού οδήγησαν αυτές οι λογικές;» 

Δεν υπάρχουν σχόλια: