Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

To ΠΑΜΕ για τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού για την ανεργία."...Το εργατικό λαϊκό κίνημα, τα σωματεία, η νεολαία δε θα ανεχτούν το μέλλον που προετοιμάζουν...."

 Η ανάκαμψη για την οποία κάνει λόγο ο πρωθυπουργός στις σημερινές εξαγγελίες της κυβέρνησης για την ανεργία, προϋποθέτει πλήρες τσάκισμα της σταθερής και μόνιμης εργασίας, μισθούς στα όρια που προτείνει το ΚΕΠΕ δηλαδή τζάμπα εργασία για τα αφεντικά , δουλειά χωρίς δικαιώματα.


Ονομάζουν ευκαιρία και εργασιακή εμπειρία το σύγχρονο σκλαβοπάζαρο που στήνουν για μισό εκατομμύριο ανέργους που το σύστημα της εκμετάλλευσης έχει αποβάλει από την παραγωγή.
Αποκατάσταση της αδικίας δεν είναι οι στρατιές 5μηνων εργαζόμενων/ανέργων που θα εισέλθουν στους τόπους δουλειάς και στους κλάδους. Αποκατάσταση της αδικίας θα υπάρξει όταν γκρεμιστεί από τα θεμέλια το σύστημα που γεννά την εκμετάλλευση, τη φτώχεια και την ανεργία. Όπως λέει και ο ποιητής: “..Την άποψή σας, να τη βράσουμε! Η ανεργία, πληγή και παιδεμός του τόπου,θα λείψει μοναχά τη μέρα όπου θα μπείτε εσείς σε ανεργία!”

Το ΠΑΜΕ απευθύνεται στους νέους και στις νέες, στους ανέργους, στο πολυάριθμο εργατικό δυναμικό που θα εναλλάσσεται μεταξύ εργασίας και ανεργίας ανά 5 μήνες χωρίς δικαιώματα, με κακοπληρωμένη εργασία και ύστερα θα περιμένει τη μεθεπόμενη πανηγυρική προκήρυξη προγράμματος χωρίς να υπάρχει στο ενδιάμεσο άλλη ενίσχυση και βοήθεια.

Η ανεργία δεν είναι ατομική σου ευθύνη αλλά γέννημα-θρέμμα του συστήματος που ενισχύει με κάθε τρόπο την κερδοφορία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, σε κάθε κλάδο. Αξιοποιούν την ανεργία για χτυπήσουν τις συλλογικές συμβάσεις, να τσακίσουν τον κατώτερο μισθό. Μέσω των προγραμμάτων απασχόλησης ταΐζουν με ζεστό χρήμα τα αφεντικά, χτυπούν την πλήρη και σταθερή εργασία. Μέσω των όρων εργασίας των προγραμμάτων δυναμώνουν την εκμετάλλευση.

Το εργατικό λαϊκό κίνημα, τα σωματεία, η νεολαία δε θα ανεχτούν το μέλλον που προετοιμάζουν. Καλούμε τις συνδικαλιστικές οργανώσεις και τα σωματεία σε πλήρη ετοιμότητα. Από την πρώτη ώρα στη δουλειά, να πρωτοστατήσουν στην οργάνωση των εργαζομένων στα προγράμματα. Κανένας εργαζόμενος με οποιαδήποτε εργασιακή σχέση να μη μείνει εκτεθειμένος στην επίθεση.

Πηγή : ΠΑΜΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: