Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

Δήλωση του Δ. Κουτσούμπα μετά τη συνάντηση με αντιπροσωπεία του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής.

 Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας συναντήθηκε σήμερα με αντιπροσωπεία του Διοικητικού Συμβουλίου του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής, στην έδρα της ΚΕ του Κόμματος στον Περισσό.


Αμέσως μετά προέβη στην εξής δήλωση: 

«Το ΚΚΕ θα παλέψει ώστε όλα τα φάρμακα να δίνονται με ιατρική συνταγή και να διακινούνται από τα φαρμακεία. Να καταργηθούν όλες οι λίστες των φαρμάκων, να χορηγούνται μόνο με την κρίση γιατρού χωρίς να πληρώνουν οι ασθενείς συμμετοχή. Να καταργηθεί το χαράτσι του 1 ευρώ ανά συνταγή που πληρώνουν οι ασθενείς με βάση τον πρόσφατο νόμο της κυβέρνησης.
Τασσόμαστε ενάντια στη διεύρυνση του ωραρίου που ευνοεί μόνο τα μεγάλα φαρμακεία με μεγάλο τζίρο. Άλλωστε χρήση αυτού του μέτρου κάνουν μόνο 438 από τα 3.000 φαρμακεία που υπάρχουν σήμερα στην Αττική, που δείχνει και το μέγεθος του προβλήματος. Καμιά απελευθέρωση των φαρμάκων, αφού και η τιμή τους θα αυξηθεί τελικά και θα πωλούνται εκτός φαρμακείων και ευνοημένοι από αυτή την απελευθέρωση θα είναι μόνο οι φαρμακοβιομήχανοι. Η φαρμακοβιομηχανία θα πρέπει να γίνει κοινωνική ιδιοκτησία όταν στην εξουσία έρθει ο λαός». 

Πηγή : 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: