Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

To 34% των παιδιών κάτω των 18 ετών στην Ισπανία διατρέχει τον κίνδυνο της φτώχειας ή του κοινωνικού αποκλεισμού προειδοποιεί η οργάνωση Save The Children.

 To 34% των παιδιών κάτω των 18 ετών στην Ισπανία διατρέχει τον κίνδυνο της φτώχειας ή του κοινωνικού αποκλεισμού προειδοποιεί η οργάνωση Save The Children, αναλύοντας τα στοιχεία της Eurostat την ώρα που η Ευρωπαϊκή Επιτροπή συνεχίζει να ασκεί πιέσεις στη χώρα για εφαρμογή των μέτρων λιτότητας ώστε να πετύχει περαιτέρω μείωση του ελλείμματος.

Από αντί-κυβερνητική διαδήλωση έξω από το Ισπανικό  κοινοβούλιο . Photo by AFP 

Όπως αναφέρει η οργάνωση, οι οικογένειες πολλών παιδιών δεν διαθέτουν αρκετά χρήματα για υγιεινή διατροφή, σχολικά βιβλία ή ένδυση ενώ η κυβέρνηση πλέον διαθέτει λιγότερα χρήματα για την κοινωνική στήριξη, σε σχέση με το μέγεθος της οικονομίας της, από ότι συμβαίνει σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 «Η έλλειψη κρατικών πόρων για την προστασία των παιδιών είχε μέχρι τώρα καταστροφικές συνέπειες», δήλωσε ο επικεφαλής του ισπανικού παραρτήματος της οργάνωσης, Αλμπέρτο Σοτέρες Γκονζάλεζ. Η οργάνωση Save The Children ξεκίνησε μια εκστρατεία ενημέρωσης και στις φωτογραφίες απεικονίζεται ένα αγόρι που φορά μια πινακίδα όπου αναγράφεται «Και εμένα ποιος θα με σώσει;».

Σύμφωνα με μελέτη της οργάνωσης, 2,8 εκατομμύρια ανήλικα παιδιά βρίσκονται στα όρια της φτώχειας. Περίπου το 25% των οικογενειών δεν έχουν αρκετά χρήματα για την αγορά φρούτων ή λαχανικών σε καθημερινή βάση, ενώ το 20 % διαθέτουν μόνο ένα ζευγάρι παπούτσια ανά μέλος.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κάλεσε την Ισπανία να εφαρμόσει περαιτέρω μεταρρυθμίσεις για τη μείωση του εθνικού ελλείμματος και να εντείνει τα μέτρα για τη μείωση του ποσοστού της ανεργίας. Η Ισπανία έχει το δεύτερο μεγαλύτερο ποσοστό ανεργίας στην ευρωζώνη, μετά την Ελλάδα. Σύμφωνα με τα δεδομένα της Eurostat το ποσοστό της ανεργίας στη χώρα ανήλθε τον Νοέμβριο στο 26,7 τοις εκατό.

Πηγή : enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: