Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

Ανακοίνωση της ΚΝΕ για τις κυβερνητικές εξαγγελίες για την ανεργία.

 Ανακοίνωση για τις εξαγγελίες της κυβέρνησης για την ανεργία εξέδωσε το Γραφείο Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ η οποία αναφέρει:


«Με "ευκαιρίες απασχόλησης" δε γεμίζουν στομάχια

Η νεολαία δεν παραμυθιάζεται με τις 440.000 και μία νύχτες και τα παραμύθια της Χαλιμάς της κυβέρνησης! Τέτοιες είναι οι χτεσινές εξαγγελίες της κυβέρνησης για τις 440.000 "ευκαιρίες απασχόλησης".
Δεν εξήγγειλαν θέσεις εργασίας αλλά "ευκαιρίες απασχόλησης". "Ευκαιρίες" αλλά ούτε μία θέση σταθερής δουλειάς. Την ώρα που οι άνεργοι είναι πάνω από 1,5 εκατομμύριο. Μέσα σ' αυτά ένα μεγάλο μέρος είναι παλιά προγράμματα που τα παρουσιάζουν ως νέα για να μεγαλώνει ο αριθμός!

Μετατρέπουν το δικαίωμα και την απαίτηση της νέας γενιάς για μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα και αξιοπρεπή ζωή, σε "ευκαιρία", μέσα από μια θέση στα προγράμματα κακοπληρωμένης, ανασφάλιστης δουλειάς, κατάρτισης και επανακατάρτισης, για να βρεθεί ξανά μετά στην ανεργία. Με τα διάφορα προγράμματα απλά ανακυκλώνουν το πρόβλημα.

Στη γνωστή κατεύθυνση της ΕΕ για την "καταπολέμηση της ανεργίας", οι εξαγγελίες της κυβέρνησης έρχονται να δώσουν κι άλλο ζεστό χρήμα στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους και κυρίως με δυνατότητες να αντικαθιστούν το υπάρχον προσωπικό με άλλο ακόμη πιο φτηνό και ευέλικτο. Τα κονδύλια των κοινοτικών προγραμμάτων προσανατολίζονται για τις τσέπες των εκμεταλλευτών μας.

Κανείς δεν πρέπει να πιαστεί στο δόκανο της κυβέρνησης περί ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας των νέων. Το πόσο ψεύτικα είναι τα μεγάλα λόγια της κυβέρνησης αποδεικνύεται από το ότι σήμερα χιλιάδες αυταπασχολούμενοι και μικρομαγαζάτορες είναι πνιγμένοι στα χρέη και στους φόρους, ενώ οι ίδιοι που επιβάλουν αυτήν την πολιτική τους οδηγούν ακόμα και στη φυλακή!

Όλα τα κόμματα που υποστηρίζουν με τον έναν ή τον άλλο τρόπο την ΕΕ είναι συνυπεύθυνα με τη βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική που στον πυρήνα της έχει: Την ενίσχυση με ζεστό χρήμα των μονοπωλιακών ομίλων από τη μία και από την άλλη την επιβολή σύγχρονου εργασιακού μεσαίωνα για τη νεολαία.

Κυβέρνηση-ΕΕ-κεφάλαιο πρέπει να αντιμετωπίσουν την οργανωμένη και οργισμένη απάντηση των νέων των εργατικών λαϊκών οικογενειών. Οι εξαγγελίες της κυβέρνησης έρχονται σαν συνέχεια στις πρόσφατες προτάσεις του ΚΕΠΕ για δουλειά χωρίς κατώτατο μισθό, για τους νέους μέχρι 29 χρονών.

Όσοι νέοι μπουν σε αυτά τα προγράμματα, από την πρώτη στιγμή να οργανώσουν τον αγώνα τους ενάντια στην πολιτική που τους καταδικάζει στην ανεργία, τη μισοαπασχόληση, την ψευτοκατάρτιση.

Σε κάθε χώρο που ζει, σπουδάζει, δουλεύει η νεολαία πρέπει να οργανωθεί τώρα η πάλη, η συζήτηση, να μπουν στόχοι πάλης. Οι σχολές, τα σχολεία, οι χώροι κατάρτισης, οι τόποι δουλειάς, οι γειτονιές να γίνουν κάστρα αγώνα και οργάνωσης της νεολαίας. Με τα σωματεία, τις επιτροπές αγώνα, τις λαϊκές επιτροπές, τους σπουδαστικούς συλλόγους, τις επιτροπές ανέργων να φουντώσει η πάλη της νεολαίας για σύγχρονα δικαιώματα, για μόνιμη και σταθερή δουλειά με σύγχρονα δικαιώματα.

Για να παρθούν εδώ και τώρα ουσιαστικά μέτρα προστασίας για τους ανέργους και τις οικογένειες τους.

Δεν κάνουμε βήμα πίσω από τις ανάγκες μας.

Δίνουμε τη μάχη με το ΚΚΕ για να γκρεμίσουμε το σάπιο σύστημα της κρίσης, της φτώχειας και της ανεργίας!».

Πηγή : 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: